24 Aralık 2019, Salı 17:26:46

THY izinleri uzattı

Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Ground Services (TGS) normal mesai sistemiyle çalışan personelin (8 - 5), 2020 yılı içerisindeki resmi tatilleri 4-5 güne uzatıldı.
  • 2001 krizinde bile dünya devleri işçi çıkarırken THY bir tek işçiyi izinede iştende çıkarmadı niye işvereni sendikası ve emekçi arkadaşlarımızın özverili çalışması sonucu
  • MAŞALLAH YAKINDA HIC GELMEYECEKLER YAT BABAM YAT
  • bu millete ne yapsan az !
  • Kabinciler mazaret hakkini zor alir
  • Uçak altındaki adam yazın 2 gün kendi izninden kullanamazken bu kararı alan insanlara yazıklar olsun
  • bundan 3 sene öncesine kadar THY bayram aralarını idari izin olarak birleştirirdi (kamuya resmi tatil ilan edildiğinde). 3 sene önce (Bilal Ekşi başladıktan sonra diyelim) kamu kararından bağımsız davranarak idari izni kaldırmış, herkesin bayramları birleştirme çabalarını ve personelin yıllarca birikmiş kullanılmamış yıllık izinlerini de göz önünde bulundurarak, bayram aralarında senelik izin kullandırmaya karar vermiştir. 2018'den beri bu şekilde uygulanmakta ancak yeni bir durummuş gibi "batıyor, batacak" tarzı bir algı oluşturuluyor nedense.
  • Güzel bir uygulama. Allah razı olsun düşünenlerden. Biraz da şükredin. Memleketine köyüne tatilde gidecekler için bulunmaz nimet. Hat bakım çalışanı olarak keşke bize de böyle bir tatil olsaydı diyorum.
  • Bir şirket düşünün personelin işe gelmemesinden kar etmeyi hedefliyor ve bu zihniyetle yönetiliyoruz
  • Personelin isteği veya kabulü harici, zorla yıllık ücretli izinden düşerek (hatta ilerki yılların yıllık izninden düşerek) izin vermek kanuni değildir. Ben personel olarak çalışmak istiyor veya yılllık ücretli izin hakkımı başka tarihte kullanmak istiyor olabilirim.
  • Tk batacak, bundan tasarruf yapmayinbile dusunen bir sirket sagligini kaybetmis kendi insanini yemeye baslamis demektir

Türk Hava Yolları (THY) ve Turkish Ground Services (TGS) normal mesai sistemiyle çalışan personelin (8 - 5), 2020 yılı içerisindeki resmi tatilleri 4-5 güne uzatıldı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre THY yönetimi aldığı karar ile resmi tatilleri uzatarak personelin yıllık izinlerinden düşülmesine karar verdi.

Buna göre 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 4 gün, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı 4 gün, Kurban Bayramı'nı 10 gün ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da 5 gün olarak düzenledi. 

Alınan karar sonrasında THY'nin uzattığı izin günleri personelin yıllık izinlerinden düşülecek. Yıllık izni bitmiş olan personelin de bir sornaki yıllık izninden düşüleceği öğrenildi. Konu ile ilgili personeli ve idari birimleri bilgilendiren THY işlerin aksamaması için asgari sayıda personel görevlendirilmesi yapılmasını istedi. 

©AirportHaber

THY izinleri uzattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

hasan coşkun ~ 4 yıl önce
2001 krizinde bile dünya devleri işçi çıkarırken THY bir tek işçiyi izinede iştende çıkarmadı niye işvereni sendikası ve emekçi arkadaşlarımızın özverili çalışması sonucu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXX ~ 4 yıl önce
MAŞALLAH YAKINDA HIC GELMEYECEKLER YAT BABAM YAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müstahak ~ 4 yıl önce
bu millete ne yapsan az !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru ~ 4 yıl önce
Kabinciler mazaret hakkini zor alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yılmaz ~ 4 yıl önce
Aynen öyle bin dereden su getirirler ama müdürlükte çalışmak varmış eh haliyle seçmece :) personeller
Ne ~ 4 yıl önce
Zaman mazeret istedi de almadi
Tgs ~ 4 yıl önce
Uçak altındaki adam yazın 2 gün kendi izninden kullanamazken bu kararı alan insanlara yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçakaltı İzne Çıkar Sallamayalım ~ 4 yıl önce
Acaba ne zaman izin istedin son yıllarda izinse izin herşeye karalama yapmayın insanların emeklerini harcamayın
olay o değil ~ 4 yıl önce
bundan 3 sene öncesine kadar THY bayram aralarını idari izin olarak birleştirirdi (kamuya resmi tatil ilan edildiğinde). 3 sene önce (Bilal Ekşi başladıktan sonra diyelim) kamu kararından bağımsız davranarak idari izni kaldırmış, herkesin bayramları birleştirme çabalarını ve personelin yıllarca birikmiş kullanılmamış yıllık izinlerini de göz önünde bulundurarak, bayram aralarında senelik izin kullandırmaya karar vermiştir. 2018'den beri bu şekilde uygulanmakta ancak yeni bir durummuş gibi "batıyor, batacak" tarzı bir algı oluşturuluyor nedense.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden şikayet ediliyor?? ~ 4 yıl önce
Güzel bir uygulama. Allah razı olsun düşünenlerden. Biraz da şükredin. Memleketine köyüne tatilde gidecekler için bulunmaz nimet. Hat bakım çalışanı olarak keşke bize de böyle bir tatil olsaydı diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dahakötügünlere ~ 4 yıl önce
Yıllık izin benim hakkım.ben sessiz sakin zamanlarda izine çıkmak isteyen biriyim belki. Neden herkesin izinli olduğu vakit zorunlu kanunsuz izine çıkarılıyorum. Madem şirket istemiyor ver idari izni
Zihniyet ~ 4 yıl önce
Bir şirket düşünün personelin işe gelmemesinden kar etmeyi hedefliyor ve bu zihniyetle yönetiliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAy ~ 4 yıl önce
Personelin isteği veya kabulü harici, zorla yıllık ücretli izinden düşerek (hatta ilerki yılların yıllık izninden düşerek) izin vermek kanuni değildir. Ben personel olarak çalışmak istiyor veya yılllık ücretli izin hakkımı başka tarihte kullanmak istiyor olabilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bil istedim ~ 4 yıl önce
Yöneticinle konuşarak onun maili ile ilgili tarihlerde çalışabilir, yıllık iznini başka tarihte kullanabilirsin.
Batacak ~ 4 yıl önce
Tk batacak, bundan tasarruf yapmayinbile dusunen bir sirket sagligini kaybetmis kendi insanini yemeye baslamis demektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 senedir ~ 4 yıl önce
bayram araları bu şekilde birleştiriliyor. resmi tatil yapılması thy'yi 3 yıldır bağlamıyor. 3 senedir batmadı da şimdi mi batacak?
Ersin ~ 4 yıl önce
Nasıl bir kafadasınız anlamıyorum bence sizin akıl sağlığınız gitmiş mantıklı düşünemiyosunuz şuan bu ülkede ne şartlar altında çalışanlar var ve sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan ama siz şükretmek yerine şirketi kötüleyip isyan ediyorsunuz yazık acıyorum sizlere.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000