02 Mart 2009, Pazartesi 12:21:57

THY EKİBİNİN EN ZOR UÇUŞU

Türk Hava Yolları’nın “Tekirdağ” adlı uçağı geçen hafta Çarşamba günü kırıma uğramış ve uçağın iniş yapmaya hazırlandığı “Polderbaan” pisti, ölenlere saygı göstergesi olarak 5 gün uçuşlara kapalı kalmıştı. Pistin uçuşlara açılmasıyla birlikte ilk iniş yapanlardan biri yine THY uçağı oldu.
  • ben bır thy personelı olarak sunu sooyleyebılırım.yolcu sayılarında herhangı bır azalma yok.kazadan sonra 4 ucus yaptım awrupaya we hıc bır ucusumda boş koltuk dahı yoktu.full dü uçaklar..yani diyeceğim yolcu sayısında herhangı bır azalma yok..merak eden arkadaslara duyurlur.olan şehıtlerımıze oldu..allah rahmet eylesın,aılelerıne sabırlar wersın
  • çok saçma bir soru olarak alabilirsiniz ama şunu hep düşünürüm. Arabalar otopark a parkedilip uçuşa gidilir ve kaza oldukdan sonra o araçlar oradan nasıl alınır ? Hani cenaze alındıktan sonra bu nedir ki denir ama yinede o aracın üzerindeki son izler o canlara ait...
  • allah sabir ve metanet versin gercekten cok zor bir deneyim bu. orada yatanin sadece kirima ugramis bir ucak olmadigini, kokpit etkibinin arkadaslarinin hayatlarini kaybettikleri yer oldugunu, tum ucucu personelin ayni riski ayni oranda tasidigini goz onunde bulundurmak lazim...
  • Arkadaşlar kaza sonrası özellikle Amsterdam hattında ve genel hatlarda THY yolcu sayısında gözle görülür bir azalma varmı işin bu tarafını kimse merak etmiyor heralde. Ben THY ye duyulan güvenin azalıp azalmadığını merak ederekten soruyorum yanlış anlaşılmasın materyalist bir düşünce ile değil.
  • BENCE INIS YAPAN PILOTLARIMIZIN GÖZ YASLARINI TUTAMASI COK ZOR OLMUSTUR. YAVRU KUS ORDA YATARKEN ÜSTÜNDEN INIS YAPILMASI BIRHAYLI ZOR. DÜSÜNMESI BILE DUYGULANDIRIYOR INSANI.
  • Evet Arkadaslar cok Dramatik bir Durum ozellikle THY Kokpit ekibi icin saygıyla ve anlayısla karsılıyorum hassasıyetınızı ama untmamalıyız kı Turkıyenın Ve THY ın ulkemize gelen bu yolcuyu tasıması lazım bunu yabancılara yaptıramayız bu pazarı onlara kaptırmamalıyız o yuzden sımdı dımdık ayakta ve sehitlermizinde bu davada bizleri denetliyor oldugnu hatırlayarak O pıste O meydana Emniyetle ucup bu milyonları Turkiyemize Tasımalıyız
  • İniş sırasında Tam o pozisyonda pilotların enkaza bakabilmek için fırsatları olduğunu sanmıyorum. Yolcular belki görmüşlerdir.
  • Sn. Misafir Davulun sesi uzaktan ya hoş geliyor ya da boş geliyor size. Lütfen eleştirmiş olmak için eleştirmeyin.
  • bu tür durumlarda THY'nin plan programının olmadığı nsıl hareket edeceklerini bilmedikleri ortada. Şirket adını bayrağı bantalamayı bırakın enkazı ıraktılar hollandalılara oh onlar alsın toplasın kaldırsın hataları varsa delilleri süpürsün. Bu tür durumlara karşı THY'nin bir harekat planı geliştirmesi lazım. Bu konuda uzman deneyimli insanlarla protokol imzalayıp olası bir durumda THY'yi temsilen kendi uzmanlarını görevlendirmesi lazım. Umarım sayın Karlıtekin ve sayın Kotil buradada farklarını ön plana çıkarıp THY'nin bu eksiğini de giderirler.
  • kazadan bu yana uçağın üstündeki türk bayrağı ve turkish yazısını örtmek bu kadar zor mudur;hiçbirinizin aklına gelmiyor mu?

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Amsterdam seferini yapan TK1951 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Schiphol Havalimanı’nda inişe geçtiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle kırıma uğramıştı. Hollandalı makamlar, Türk Hava Yolları uçağında hayatını kaybendelere saygı göstergesi olarak uçağın iniş yapmaya hazırlandığı “Polderbaan” pistini uçuşlara kapatmıştı. Uçuşlara kapatılan pist, dün akşam saatlerinde yeniden açıldı.

Türk Hava Yolları kazasından sonra yaklaşık olarak 5 gün uçuşlara kapalı kalan pistin uçuşlara açılmasıyla birlikte, yolcu uçakları “Polderbaan” pistine iniş yapmaya başladı. Açılan piste ilk iniş yapan uçaklardan biriyse yine Türk Hava Yolları’na aitti.

Kazanın ardından “Polderbaan” pistine iniş yapan ilk Türk Hava Yolları uçağı, aynı piste iniş yapmak üzereyken kırıma uğrayan uçak gibi Boeing 737-800 tipi bir yolcu uçağıydı. TK1955 sefer sayılı B737-800, kırıma uğrayan “Tekirdağ” adlı uçağın enkazı ışıklandırmalar altında dururken iniş yapması THY uçuş ekiplerinin yaptığı en zor inişlerden biri olsa gerek...

TK1955 sefer sayılı İstanbul-Amsterdam uçuşunu yapan B737-800 tipi yolcu uçağı 144 yolcusuyla birlikte Amsterdam Schiphol Havalimanı’na Türkiye saatiyle 22:50’de iniş yaptı.

©AirportHaber.com

THY EKİBİNİN EN ZOR UÇUŞU

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
ben bır thy personelı olarak sunu sooyleyebılırım.yolcu sayılarında herhangı bır azalma yok.kazadan sonra 4 ucus yaptım awrupaya we hıc bır ucusumda boş koltuk dahı yoktu.full dü uçaklar..yani diyeceğim yolcu sayısında herhangı bır azalma yok..merak eden arkadaslara duyurlur.olan şehıtlerımıze oldu..allah rahmet eylesın,aılelerıne sabırlar wersın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok saçma bir soru olarak alabilirsiniz ama şunu hep düşünürüm. Arabalar otopark a parkedilip uçuşa gidilir ve kaza oldukdan sonra o araçlar oradan nasıl alınır ? Hani cenaze alındıktan sonra bu nedir ki denir ama yinede o aracın üzerindeki son izler o canlara ait...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
allah sabir ve metanet versin gercekten cok zor bir deneyim bu. orada yatanin sadece kirima ugramis bir ucak olmadigini, kokpit etkibinin arkadaslarinin hayatlarini kaybettikleri yer oldugunu, tum ucucu personelin ayni riski ayni oranda tasidigini goz onunde bulundurmak lazim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar kaza sonrası özellikle Amsterdam hattında ve genel hatlarda THY yolcu sayısında gözle görülür bir azalma varmı işin bu tarafını kimse merak etmiyor heralde. Ben THY ye duyulan güvenin azalıp azalmadığını merak ederekten soruyorum yanlış anlaşılmasın materyalist bir düşünce ile değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BENCE INIS YAPAN PILOTLARIMIZIN GÖZ YASLARINI TUTAMASI COK ZOR OLMUSTUR. YAVRU KUS ORDA YATARKEN ÜSTÜNDEN INIS YAPILMASI BIRHAYLI ZOR. DÜSÜNMESI BILE DUYGULANDIRIYOR INSANI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet Arkadaslar cok Dramatik bir Durum ozellikle THY Kokpit ekibi icin saygıyla ve anlayısla karsılıyorum hassasıyetınızı ama untmamalıyız kı Turkıyenın Ve THY ın ulkemize gelen bu yolcuyu tasıması lazım bunu yabancılara yaptıramayız bu pazarı onlara kaptırmamalıyız o yuzden sımdı dımdık ayakta ve sehitlermizinde bu davada bizleri denetliyor oldugnu hatırlayarak O pıste O meydana Emniyetle ucup bu milyonları Turkiyemize Tasımalıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İniş sırasında Tam o pozisyonda pilotların enkaza bakabilmek için fırsatları olduğunu sanmıyorum. Yolcular belki görmüşlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn. Misafir Davulun sesi uzaktan ya hoş geliyor ya da boş geliyor size. Lütfen eleştirmiş olmak için eleştirmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu tür durumlarda THY'nin plan programının olmadığı nsıl hareket edeceklerini bilmedikleri ortada. Şirket adını bayrağı bantalamayı bırakın enkazı ıraktılar hollandalılara oh onlar alsın toplasın kaldırsın hataları varsa delilleri süpürsün. Bu tür durumlara karşı THY'nin bir harekat planı geliştirmesi lazım. Bu konuda uzman deneyimli insanlarla protokol imzalayıp olası bir durumda THY'yi temsilen kendi uzmanlarını görevlendirmesi lazım. Umarım sayın Karlıtekin ve sayın Kotil buradada farklarını ön plana çıkarıp THY'nin bu eksiğini de giderirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazadan bu yana uçağın üstündeki türk bayrağı ve turkish yazısını örtmek bu kadar zor mudur;hiçbirinizin aklına gelmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000