09 Mayıs 2014, Cuma 12:35:24

"THY BİLET FİYATLARINDA İNDİRİM YAPSIN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, THY'nin, özellikle Avrupa'da Türklerin yaşadığı yerlere uçuşlarda bilet fiyatlarında indirim yapmasını isteyen bir mektubu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a iletti.
  • Al istanbulun abisi gene saçmalamaya başlamış
  • Cok iyi yapıyosun işini külünk bunu okursa sana ödül verilmesi için bile önerge verir....
  • thy nin bilet fiyatlarında indirim istiyeceginize milleti sömürdügünüz akaryakıt fiyatlarında bir indirim yapsanız...
  • Yahu, bu milletvekili hakkında "gündüz elinde Kur'an ile gezer, gece içer" diye dedikodu yapılıyordu. Sonra hatırlarsanız, 4 bakanın ve oğullarının karıştığı Rüşvet ve Başbakanın oğlunun "Paraları Sıfırlama" olayında çıkıp "Günah İşleme Özgürlüğü" diye bir kavram ortaya atıp, yaşananları bir anlamda tescillemişti. AirportHaberin bu gün servis ettiği ilk haberde de THY nin 226 Milyon zarar ettiğinden bahsediyordu. Belki bu Takvacılar, para kutularında ve kasalarda muhafaza ettikleri paranın bir kısmını THY' yi kurtarmak, Bilet fiyatlarını ucuzlatmanın maliyetini karşılamak için kullanmayı da önerirler. Gerçi bu tilkiye postundan vazgeç demek gibi oldu ama olsun, fakirin ekmeği umut.
  • Metin Külünk...?10.Donem Polis Meslek Eğitim Merkezi Polis aliminda kazanilmis haklari olduğu halde magdur edilen ve Karabuk Pomem alinmayan 1200 Polis adayinin istek ve dilek mektuplarini verdiği onca söze rağmen donemin İcisler Bakani İdris Naim Şahine bile ulastiramayan Sayin vekilimiz indirim temenni mektuplarini Sayin Elvana ulastirabilmis şükürler olsun...2 sene önce Turkiyenin muhtelif illerinden kendi AYAKLARİNA gelen mağdur Polis adaylarinin mektuplarini iletemeyen bizleri hükümetimiz bu konuda gerekli calismalari yapiyor magduriyetiniz en kisa surede giderilecek diye gecistiren Sayin Vekil İsviçre Fransa Hollanda vb. Gezilerinde vatandaşlarla karsilasmismis vatandaşların yaralarina merhem olmaya calisiyormusmus...Ne diyeyim..Bizim insanimizin bam teline nasip onlardan birşeyler cikarabilir miyim diye uğraşma telasi iste..Ben vatandasimi dünyanın neresinde olursa olsun haklarini korurum demeye getirmiş..Vay be gözlerim yasardi...!Sizi çok iyi taniyoruz Sayin Vekil rahat olun:)
  • Iç hatlarda tavan fiyat, dış hatlarda indirim... Oh ne ala, sonrada THY niye zarar etti. THY'nin çiftlik gibi kullanılma dönemi bitti. Yaz ayları gelsin, THY kar da açıklayacaktir. Bu Külünk'ün grev yasağı önerisi yüzünden THY'nin başına gelenleri kimse unutmadı...
  • Sn. Külünk bu camiada herkes sizi çok iyi hatırlıyor.
  • Once personeline indirim yapsinda sonra sivile yapar
  • İşci dostu külünk
  • ben bakkaldan aldığım yoğurdu bir daha aynı fiyata yiyemeyeyim,doğalgaza gelen zam yüzünden bebek evde üşüsün minimumda yakalım hasta gezelim,ete gelen zamlardan yüzünü görmeyelim,dünyanın en pahalı benzinini kullanıp en fazla emlak vergisini ödeyelim sen de bunun bir parçası ol sonra böyle bir taleple gel. boş konuşmak ne kolay..

Külünk, AA'ya yaptığı açıklamada, Türk dış politikasının geldiği noktanın, beraberindeki büyüyen Türkiye'nin en güzel örneğinin THY olduğunu belirtti.

THY'nin dünyada en çok noktaya uçan havayolu olduğunu dile getiren Külünk, bunun Türkiye'nin izlediği stratejinin ne kadar sağlıklı, doğru olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Avrupa'daki vatandaşların özellikle yaz aylarında bilet fiyatlarındaki aşırı yükselmeden şikayetçi olduklarını kaydeden Külünk, bu şikayetlerle Fransa, Belçika, Hollanda, İsveç, İsviçre, Almanya, Avusturya yaptığı ziyaretlerde karşılaştığını söyledi.

Bugün Avrupa'daki Türklerin gelir seviyesinin özellikle son yıllarda gerilediğini belirten Külünk, geçen yıl Avrupa'dan 850 bin araç girişi olduğunu, uçak bilet fiyatlarının araçla gelme masrafıyla, şüphesiz insanların THY'yi tercih edeceklerini söyledi.

Külünk, kendisine iletilen THY'nin bilet fiyatlarını düşürmesine yönelik talebi, bir mektupla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'a ilettiğini aktardı.

"Karayolunu kullanmak zorunda kaldılar"

Külünk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'a yazdığı mektupta şunları kaydetti:

"Malumunuz olduğu üzere son dönemde uçuş ücretlerinde ciddi artışlar yaşandı. Bu durum yurtdışında yaşayan ve sürekli bir vatan özlemi içerisindeki insanımızın da şikayetlerinin artmasını beraberinde getirmiştir. Senelerce yurdundan uzakta memleketine, akrabasına, sevdiklerine hasret duyarak Avrupa'da var olma mücadelesi veren Avrupalı Türkler, Türkiye ekonomisinin darda olduğu zamanlarda her daim kendi üzerine düşeni yerine getirme hususunda tereddüt göstermemiştir. Avrupa'nın ekonomik olarak parlak bir dönemde bulunduğu zamanlardaki durum vatandaşlarımızı da yansımaktaydı. Ancak Avrupa'da yaşayan ve büyük çoğunluğu işçi olarak çalışan vatandaşlarımız 2000'li yıllardan itibaren ekonomik krizlerin başlaması ile beraber kendileri de ekonomik olarak daha zor durumlar yaşamaya başlamışlardır. Artan işsizlik oranları öncelikli olarak bizim orada yaşayan vatandaşlarımızı vurmuştur. Daha evvel el üstünde tutulan Türk işçisi, neredeyse istenmeyen adam haline gelmiştir. Avrupalı vatandaşlarımız arasında var olan işsizlik oranları maalesef Avrupa ortalamasının çok üzerinde bulunmaktadır. Sadece işsizler açısından değil, yine çalışmakta olanların dahi ücretlerinde ciddi düşüşler yaşanmıştır. Bu durum beraberinde insanımızın refah seviyesini ciddi anlamda etkilemiştir. Daha evvel normal olarak görülen bir çok harcama kalemi artık kendisi için bir lüks haline gelmiştir."

"Üç çocuklu ailelerin izin kullanmaları zorlaştı"

Mektupta, son dönemde lüks haline gelen hususlardan bir tanesinin de Türkiye'ye gelip giderken tercih ettikleri ve başarısı ile gurur duydukları THY'nin uçak biletleri olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemdeki artan fiyatlar ile beraber üç çocuklu ortalama bir ailenin uçakla Türkiye'ye gelerek yıllık iznini kullanması son derece zorlaşmıştır. Bunun yerine çok daha zahmetli bir yolu tercih etme zorunluluğu ile karşı karşıya kalmışlardır. 2-3 gün çocukları ile beraber türlü sıkıntıları ihtiva eden her defasında dramların yaşanmasına sebebiyet veren şahsi aracı ile karayolunu kullanmak zorunda kalmışlardır. Geçtiğimiz sene karayolu ile Türkiye'ye giriş yapanların sayılarına bakıldığında bu fark açıkça görülebilecektir.

Tüm bu gerçeklere dayanan sebeplerle gerçekleştirdiğimiz Avrupa seyahatlerinde vatandaşlarımızın bu konuda yoğun bir şikayeti ile karşı karşıya kalmaktayız. Bu sebeple de bir şekilde hem güzide kuruluşumuz THY'nin hem de Avrupalı vatandaşımızın tatmin olabileceği bir çözüm bulunarak artan bilet fiyatlarının daha aşağıya çekilebilmesi mümkündür."

"THY BİLET FİYATLARINDA İNDİRİM YAPSIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Yasas ~ 10 yıl önce
Al istanbulun abisi gene saçmalamaya başlamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B52 ye ~ 10 yıl önce
Cok iyi yapıyosun işini külünk bunu okursa sana ödül verilmesi için bile önerge verir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 10 yıl önce
thy nin bilet fiyatlarında indirim istiyeceginize milleti sömürdügünüz akaryakıt fiyatlarında bir indirim yapsanız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kutu ~ 10 yıl önce
Yahu, bu milletvekili hakkında "gündüz elinde Kur'an ile gezer, gece içer" diye dedikodu yapılıyordu. Sonra hatırlarsanız, 4 bakanın ve oğullarının karıştığı Rüşvet ve Başbakanın oğlunun "Paraları Sıfırlama" olayında çıkıp "Günah İşleme Özgürlüğü" diye bir kavram ortaya atıp, yaşananları bir anlamda tescillemişti. AirportHaberin bu gün servis ettiği ilk haberde de THY nin 226 Milyon zarar ettiğinden bahsediyordu. Belki bu Takvacılar, para kutularında ve kasalarda muhafaza ettikleri paranın bir kısmını THY' yi kurtarmak, Bilet fiyatlarını ucuzlatmanın maliyetini karşılamak için kullanmayı da önerirler. Gerçi bu tilkiye postundan vazgeç demek gibi oldu ama olsun, fakirin ekmeği umut.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maliye Bak.Denetci ~ 10 yıl önce
Metin Külünk...?10.Donem Polis Meslek Eğitim Merkezi Polis aliminda kazanilmis haklari olduğu halde magdur edilen ve Karabuk Pomem alinmayan 1200 Polis adayinin istek ve dilek mektuplarini verdiği onca söze rağmen donemin İcisler Bakani İdris Naim Şahine bile ulastiramayan Sayin vekilimiz indirim temenni mektuplarini Sayin Elvana ulastirabilmis şükürler olsun...2 sene önce Turkiyenin muhtelif illerinden kendi AYAKLARİNA gelen mağdur Polis adaylarinin mektuplarini iletemeyen bizleri hükümetimiz bu konuda gerekli calismalari yapiyor magduriyetiniz en kisa surede giderilecek diye gecistiren Sayin Vekil İsviçre Fransa Hollanda vb. Gezilerinde vatandaşlarla karsilasmismis vatandaşların yaralarina merhem olmaya calisiyormusmus...Ne diyeyim..Bizim insanimizin bam teline nasip onlardan birşeyler cikarabilir miyim diye uğraşma telasi iste..Ben vatandasimi dünyanın neresinde olursa olsun haklarini korurum demeye getirmiş..Vay be gözlerim yasardi...!Sizi çok iyi taniyoruz Sayin Vekil rahat olun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iç hatlarda tavan fiyat, dış hatlarda indirim... Oh ne ala, sonrada THY niye zarar etti. THY'nin çiftlik gibi kullanılma dönemi bitti. Yaz ayları gelsin, THY kar da açıklayacaktir. Bu Külünk'ün grev yasağı önerisi yüzünden THY'nin başına gelenleri kimse unutmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev yasaklayıcı ~ 10 yıl önce
Sn. Külünk bu camiada herkes sizi çok iyi hatırlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Once personeline indirim yapsinda sonra sivile yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
İşci dostu külünk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 10 yıl önce
ben bakkaldan aldığım yoğurdu bir daha aynı fiyata yiyemeyeyim,doğalgaza gelen zam yüzünden bebek evde üşüsün minimumda yakalım hasta gezelim,ete gelen zamlardan yüzünü görmeyelim,dünyanın en pahalı benzinini kullanıp en fazla emlak vergisini ödeyelim sen de bunun bir parçası ol sonra böyle bir taleple gel. boş konuşmak ne kolay..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000