01 Aralık 2021, Çarşamba 08:35:48

THY Avrupa'da en çok uçuş yapan 2. havayolu

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL), 22-28 Kasım tarihleri arasındaki hava trafiği verilerine göre, haftada 140 bin 372 uçuş, günde 20 bin 053 sefer gerçekleştirildi.
  • Şubat 2021 dolar 7 lira, Kasım 2021 14 lira. Maaş yarıya düştüğüne göre biz de yarım çalışacak mıyız? Yoksa hacı hoca kapitalizmine göre hakkımız mı yenecek.
  • Yetkisiz işe yeni giren teknisyen Sun'da 1400 euro kazanıyor, thy teknikte 10 yıllık yetkili teknisyen 1000 euro kazanamıyor. Gençler sakın ha yanlış şirkete girmeyin.
  • Oto tamircisi uçak teknisyeninden çok para kazanıyor. Bu paraya adam çalıştırıp en çok uçan da en çok kazanan da olursun.
  • Öğretmenlere zamn+ ek gösterge, doktorlara zam+ek gösterge. Helali hoş olsun,güle güle harcasınlar. Peki ya pandeminin en çok yıpranan sektör gurubu? Sağlığımıza olduk,huzurumuzdan olduk,2 yıldır moral ve maddi olarak çok yıprandık. Bizim ödülümüz nerede? Neden hala cezalıyız?
  • Biz her gün 8 saat mesaimizi dosdoğru yapıyoruz ama siz her gün daha az maaş veriyorsunuz.
  • İlk kez 70 saat uçuyorum 90 saatin altına hiç inmedim Ama kendimi kullanılmış yıpratılmış olarak görüyorum Şirketimiz beni SXS kabin amiri seviyesine maaş olarak getirebilecek mi En çok onu merak ediyorum Bı arada iki yabancı şirketten Mart ayına Ok aldım EU pasaportu sağolsun
  • En cok ucan degil en cok kazanana bakacaksin.
  • Zamlarda da bu başarıyı gösterirsiniz inşallah
  • Pandemi süresince yapmadığı fedakarlık kalmayan,gece gündüz çalışan teknisyenlerin,soğuk sıcak farketmeden belki de sağlığını tehlikeye atarak 5 dk rötarın oluşmasını engellemek için elinden gelenin fazlasını yapan hat bakım teknisyenlerinin,uçak hangardan çıksın diye yorulmadan,yılmadan robot gibi çalışan revizyon a bakım teknisyenlerinin emeklerini görmezden gelip,sendikayla boş boş toplantılar yapıp sonucunda uzlaşmaya gidemeyip rapor tutan thynin ,emek hırsızlığı konusunda zirvede olduğu ortadadır...
  • Yüzde 55 bu kabin memuru ortalama aylık herşey dahil 6000 TL alır. Bu da 450 dolar yapar. En yüksek ücret kabinde 12 - 13 bini geçmez. Yani ortalama 450 dolar ile 900 dolar arası kabine verip, ortalama 1500 dolar ile 5000 dolar arası da kokpite maaş veren başka hangi havayolu var, meraktan soruyorum..... Ayrica şirket çalışanı değilim hemen saldırmayın. Sadece sektörü iyi tanıyorum.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının (EUROCONTROL), 22-28 Kasım tarihleri arasındaki hava trafiği verilerine göre, haftada 140 bin 372 uçuş, günde 20 bin 053 sefer gerçekleştirildi.

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamındaki kısıtlamaların büyük oranda kalkmasıyla İrlandalı Ryanair Group, günlük 2 bin 103 uçuşla Avrupa'nın en çok uçan hava yolu olarak kayıtlara geçti.

THY, günlük bin 19 uçuşla 2. sırada yer alırken, Lufthansa Havayolları 934 seferle 3. sırayı aldı.

Pegasus Hava Yolları da 401 uçuşla listede 10. sırada yer aldı.

Raporda, uçuş seferlerinin salgın öncesi, 2019 seviyesinin yaklaşık yüzde 76,3 oranına yaklaştığı ve son 1 haftalık periyotta tatil uçuşlarının azalması nedeniyle uçuşların önceki haftaya göre yüzde 2,8 oranında gerilediği kaydedildi.

THY Avrupa'da en çok uçuş yapan 2. havayolu

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Maaş ~ 2 yıl önce
Şubat 2021 dolar 7 lira, Kasım 2021 14 lira. Maaş yarıya düştüğüne göre biz de yarım çalışacak mıyız? Yoksa hacı hoca kapitalizmine göre hakkımız mı yenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sunexpress ~ 2 yıl önce
Yetkisiz işe yeni giren teknisyen Sun'da 1400 euro kazanıyor, thy teknikte 10 yıllık yetkili teknisyen 1000 euro kazanamıyor. Gençler sakın ha yanlış şirkete girmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oto Tamircisi vs Uçak Teknisyeni ~ 2 yıl önce
Oto tamircisi uçak teknisyeninden çok para kazanıyor. Bu paraya adam çalıştırıp en çok uçan da en çok kazanan da olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Sektörü Yetim mi? ~ 2 yıl önce
Öğretmenlere zamn+ ek gösterge, doktorlara zam+ek gösterge. Helali hoş olsun,güle güle harcasınlar. Peki ya pandeminin en çok yıpranan sektör gurubu? Sağlığımıza olduk,huzurumuzdan olduk,2 yıldır moral ve maddi olarak çok yıprandık. Bizim ödülümüz nerede? Neden hala cezalıyız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
007 James Bond ~ 2 yıl önce
Aklıma yetimmiyem öksüzmiyem şarkısı geldi birden nedense.Ayrıca coğrafya kaderindir dostum deyip konuyu kapatayım
Dolar 13 ~ 2 yıl önce
Biz her gün 8 saat mesaimizi dosdoğru yapıyoruz ama siz her gün daha az maaş veriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar 13 CEVAP ~ 2 yıl önce
Bugün metroda dilenciler vardı sadece 20 saniye acıklı şeyler söyledi bizim vagondan rahat 100 TL topladı.8 vagonun hesabını sana bıraktım....
Aralık ayında ~ 2 yıl önce
İlk kez 70 saat uçuyorum 90 saatin altına hiç inmedim Ama kendimi kullanılmış yıpratılmış olarak görüyorum Şirketimiz beni SXS kabin amiri seviyesine maaş olarak getirebilecek mi En çok onu merak ediyorum Bı arada iki yabancı şirketten Mart ayına Ok aldım EU pasaportu sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abartmayin ~ 2 yıl önce
En cok ucan degil en cok kazanana bakacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
Zamlarda da bu başarıyı gösterirsiniz inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Pandemi süresince yapmadığı fedakarlık kalmayan,gece gündüz çalışan teknisyenlerin,soğuk sıcak farketmeden belki de sağlığını tehlikeye atarak 5 dk rötarın oluşmasını engellemek için elinden gelenin fazlasını yapan hat bakım teknisyenlerinin,uçak hangardan çıksın diye yorulmadan,yılmadan robot gibi çalışan revizyon a bakım teknisyenlerinin emeklerini görmezden gelip,sendikayla boş boş toplantılar yapıp sonucunda uzlaşmaya gidemeyip rapor tutan thynin ,emek hırsızlığı konusunda zirvede olduğu ortadadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen açıklayayım ~ 2 yıl önce
Yüzde 55 bu kabin memuru ortalama aylık herşey dahil 6000 TL alır. Bu da 450 dolar yapar. En yüksek ücret kabinde 12 - 13 bini geçmez. Yani ortalama 450 dolar ile 900 dolar arası kabine verip, ortalama 1500 dolar ile 5000 dolar arası da kokpite maaş veren başka hangi havayolu var, meraktan soruyorum..... Ayrica şirket çalışanı değilim hemen saldırmayın. Sadece sektörü iyi tanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 2 yıl önce
5000 dolar mı ? Adama atma ziyaaa demezlermi kim bulmuş o parayı
Araştırma Görevlisi ~ 2 yıl önce
Türkiye ve dünyadaki pilot maaşlarını araştır, sorunun cevabını bulırsun, Türkiye'de Pehasus ve Sunexpress kokpit maaşlarına bak, istersen o şirkeylerin kabin maaşlarını da karşılaştır.
ryanair km ~ 2 yıl önce
1. olan ryanair kmsi bile 1500-2000 euro maaş alır ki ryanair premium bir airline değil aksine havayolunun bimi gibi birşey.ucuzluk üstüne kurulu bir havayolu.sözde premium thy de maaşa bak 450 dolar.Gidin yatıda göç edin iltica edin kaçak çalışın 2000 dolar alırsınız zaten bu nedir?bu kadar kanser riskine basınca bu işi çekmeyin,imkanınız varsa yurtdışı için uğraşın hayatınız vücudunuz değerli bu iş için harap etmeyin kendinizi sizi böyle sömüren şirket ülke için asla.illa yapacaksanız emirates qatar 3000 dolar başlangıç maaşı.yükselme daha hızlı sürekli büyüyor şirket.hiç büyümese 5 yıl çalışın para biriktrip gelin thyde 20 yılda kazanacağınızı 5 yılda kazanın hatta fazlasını.
Maaştan ~ 2 yıl önce
Maaştan şikayet eden kabin memurlarını tespit edip onur Air kabin memurlarını işe almak gerek bence. Bi tarafta 24 aydır kuruş alamayan insanlar, bir tarafta pandemi şartlarına rağmen pilotlar %60küsür maaş alırken kendileri %90küsür maaş almalarına rağmen hala şikayet eden tk kabincileri. Bence güzel bir değişiklik olur. Böylece tknın değeri anlaşılır. Umarım yönetim bu Çagrımızı görür. Tk da maaşlardan şikayet eden personel yerine onur air kabin memurları işe alınsın.
Ne guzel ~ 2 yıl önce
Guncel dolar di mi bu? Haftaya bir daha hesapla
%80 ~ 2 yıl önce
%80 olan kabin memuru 11000-12000 tl aliyor maas. %100 olan 14000 tl. Amir purser’i da sen hesapla. Yanlis bilgi verme insanlara. Bu sirketin en balli kaymakli bolumu kabindir. Yapilan is ortada. Bir de pilotlar %68 maas alirken kabin %92 ile ucuyor.
Fix ~ 2 yıl önce
Kabinci maasi fix 5999 TL’ye sabitlenmelidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000