12 Ekim 2016, Çarşamba 09:42:31

THY Ankara-Sivas uçuşlarını durdurdu

2015 yılı Haziran ayında başlatılan Ankara-Sivas-Ankara direk seferleri 1 Ekim ayı itibariyle durduruldu.
  • Vay arkadaş bu Sivasin büyümesini gelişmesini istemeyen ne kadar çok insan var zararına uçur yine uçur diğer yerlere yaptığın gibi Anadolu'nun en mütevazi şehrine gerçekten yazık.
  • Bunda da vardir bi hinlik oyun duzen biseyler cikar yakinda ...
  • 2.5 saatte trenle gidin, uçak olmaz oraya.
  • ANKARA - KONYA UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK.2 İL DE OY ORANI OLARAK KALE OLMASINA RAĞMEN UÇUŞLARDAN MAHRUM BIRAKILIYORUZ.AKP YÖNETİMİ DUY SESİMİZİ.NOT : Göklerden gelen bir KARAAAAAARRRRRRR vardır!
  • Zaten kis doneminde cogu ucak cevre limanlara divert ediyordu. Dagin basina liman yapanlara selam olsun
  • Bu sartlar da zsten zarar da olan thy daha fazla zarar kalduramaz sadexe sivas degil en az 50 hst kapstilmali !
  • Yazık, o kadar yatırım yapılmış havalimanına. İleride TRJET başarılı olursa bu tip haberleri görmeyeceğimiz umuyorum.
  • E190 ı AJ filosundan çıkartıp tüm filoyu 738 yapmak iş bilmemezliktir. Gelişmiş ve oturmuş bir pazarda tüm filo aynı olmalı lakin TR pazarında filo kompozisyonu küçük uçak - büyük uçak şeklinde şekillendirilmelidir. 737 ler savaşçı uçaklar, 738 ler süpürücü uçaklardır. E190 bir yönüyle 737 lerin ikamesiydi. Sadece süpürücü uçaklar ile operasyon yürütemezsin. Tabi patlayan gariban Borajet'e patlıyor. Küçülme gerekçesiyle Embaer ler iade ediliyor. Tabi bu durumda makul bir akıl " XQ ya kaç uçak iade ediliyor?" diye sormalı. Yoksa yine mi XQ, AJ üzerinden TK'yi tokatlıyor? Sahi, TK filoyu küçültürken AJ ne kadar küçülttü filosunu?
  • Filoda zaten Embıraer yoktu, bunlar Borajet'in uçaklarıydı. AJ-Borajet anlaşması erken sonlandırılınca THY grubu da buraya Borajet'in Embıraerlerini gönderme imkanını kaybetti. THY'nin zaten hiç Embraer'i olmamıştı.
  • Sivas icin uzucu bir haber. Umarim telafi edilir

2015 yılı Haziran ayında başlayan Ankara-Sivas-Ankara direk seferleri Ekim ayı itibariyle durduruldu.

Sivas’a büyük değer kazandıran bu direkt uçuşlarla, Sivas'ı yalnızca Ankara'ya değil, Ankara üzerinden Türkiye'nin farklı köşelerine bağlamak amaçlanmış, böylece Anadolu'nun 16 şehrine Ankara'dan bağlantı yaparak vatandaşların avantajlı fiyatlarla uçabilmesi hedeflenmişti. İlk uçuşun planlandığı gün, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda hattın açılışı için tören düzenlenmişti. Ankara’dan-Sivas’a ilk uçuşun gelmesi ile birlikte uçağın alana inişinin ardından su köprüsü ve folklor gösterisi ile başlamış adeta şenlik havası yaratılmıştı.

AZ KOLTUKLU UÇAKLAR FİLODAN KALDIRILDI
Aradan geçen zaman diliminin ardından 2016 Ekim ayı itibariyle direkt uçuş seferleri iptal edildi. Sivas-Ankara arası direkt uçuş seferlerinin iptal edilmesine gerekçe olarak seferlerde kullanılan az koltuklu uçakların filodan kaldırılması ve kış döneminin gelmesi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Sivas-Ankara-Sivas arası uçuşlarda Embraer E-190 tipi uçaklar kullanılıyordu. Bu uçakların filodan çıkarılması ve ardından kış döneminin de gelmesiyle azalan yolcu sayısı uçuşlara ara verilmesine sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre bu hatta yolcu potansiyelinin dikkate alınacağı ve tekrar bir planlama yapılacağı öğrenildi.

THY Ankara-Sivas uçuşlarını durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yazik Sivasima ~ 7 yıl önce
Vay arkadaş bu Sivasin büyümesini gelişmesini istemeyen ne kadar çok insan var zararına uçur yine uçur diğer yerlere yaptığın gibi Anadolu'nun en mütevazi şehrine gerçekten yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep boyle:( ~ 8 yıl önce
Bunda da vardir bi hinlik oyun duzen biseyler cikar yakinda ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKARA KONYA MI ~ 8 yıl önce
2.5 saatte trenle gidin, uçak olmaz oraya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ARTIK ~ 8 yıl önce
ANKARA - KONYA UÇUŞLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK.2 İL DE OY ORANI OLARAK KALE OLMASINA RAĞMEN UÇUŞLARDAN MAHRUM BIRAKILIYORUZ.AKP YÖNETİMİ DUY SESİMİZİ.NOT : Göklerden gelen bir KARAAAAAARRRRRRR vardır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 8 yıl önce
Allah'ta seni güldürdün kardeşim :D
~ 8 yıl önce
Komik
Bin ~ 8 yıl önce
Trene git iste
Divert ~ 8 yıl önce
Zaten kis doneminde cogu ucak cevre limanlara divert ediyordu. Dagin basina liman yapanlara selam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 8 yıl önce
Bu sartlar da zsten zarar da olan thy daha fazla zarar kalduramaz sadexe sivas degil en az 50 hst kapstilmali !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trjet ~ 8 yıl önce
Yazık, o kadar yatırım yapılmış havalimanına. İleride TRJET başarılı olursa bu tip haberleri görmeyeceğimiz umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman değerlendirmesi ve sorusu ~ 8 yıl önce
E190 ı AJ filosundan çıkartıp tüm filoyu 738 yapmak iş bilmemezliktir. Gelişmiş ve oturmuş bir pazarda tüm filo aynı olmalı lakin TR pazarında filo kompozisyonu küçük uçak - büyük uçak şeklinde şekillendirilmelidir. 737 ler savaşçı uçaklar, 738 ler süpürücü uçaklardır. E190 bir yönüyle 737 lerin ikamesiydi. Sadece süpürücü uçaklar ile operasyon yürütemezsin. Tabi patlayan gariban Borajet'e patlıyor. Küçülme gerekçesiyle Embaer ler iade ediliyor. Tabi bu durumda makul bir akıl " XQ ya kaç uçak iade ediliyor?" diye sormalı. Yoksa yine mi XQ, AJ üzerinden TK'yi tokatlıyor? Sahi, TK filoyu küçültürken AJ ne kadar küçülttü filosunu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Embıraer ~ 8 yıl önce
Filoda zaten Embıraer yoktu, bunlar Borajet'in uçaklarıydı. AJ-Borajet anlaşması erken sonlandırılınca THY grubu da buraya Borajet'in Embıraerlerini gönderme imkanını kaybetti. THY'nin zaten hiç Embraer'i olmamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Regional ~ 8 yıl önce
Sivas icin uzucu bir haber. Umarim telafi edilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000