25 Ağustos 2010, Çarşamba 16:03:45

"TEKNİSYENLER DİKKATLİ OLSUN"

HAVA- İŞ sendikasına muhalif Gökkuşağı Hareketi son zamanlarda THY’de yaşanan olumsuzluklar ve toplu sözleşmenin getirdiği ağır yüklerin bulunduğunu ifade ederek, Atatürk Havalimanı B Kapısında çalışanlara bildiri dağıttı.
  • bu 27 teknisyen arkadaşımız kaderleri bu mu olmalıydı.ne gunahları vardı bu ramazan ayında.Teknik teknisyen bulmak için neler yapıyor ama bu arkadaşları almıyor.burada herkese görev düşüyor.bu sorunu irdelemek lazım.
  • merak ediyorum bahadır'a pegasus örgütlenemsi argümanını kullanarak saldıranlar dönüp kendilerine bakıyorlar mı? hemen yanı başınızda çalışan yüzlerce örgütsüz taşeron işiyi örgütlemek için siz ne yaptınız?
  • BİLDİRİ DAĞITAN İNSANLARA SALDIRMANIN SOYLULUK OLMADIĞI KABUL ETMEK GEREKİR.SOYTARILIK TA OSMANLIDA PADİŞAHLER İÇİN ORTALIKTA DOLAŞIRLARDI!OLUR.BİRDE MAHKEME KARARI İLE SOYSUZLUĞUN VE SOYTARILIĞIN NE OLDUĞUNU ÖĞRENİRSİNİZ.YAVUZ HIRSIZIN YAPTIĞI GİBİ YAPMAK YAKIŞIYOR SİZE.
  • apo cum çok güzel çıkmışın...
  • 2000 olsun senin güzel hatırın için
  • Genel müdürlük önünde yalan yanlış yazma .
  • Şahıs mahkemeye verileceksin ip numaran alınıp haberin olsun .Bundan sonra düşün Hava iş temsilci sayısını seni tek tek dava edeceğiz haberin olsun .
  • Bu nasıl soysuzluk ve soytarılıktır.Düzey diye genel kurulda laf edeceksin!B kapısında Gökkuşağı Hareketi bilidir dağıtırken saldıracaksın.Örnek aldığınız ''lider(ler)'inize bakıldığında şaşırmamak gerek!Sendikacı kendi çalıştırdığı işçisini taciz edip işten atarsa ve utanmadan ortalıklarda dolaşırsa ''temsicininde'' yapacağı bu pisliğe bulaşmak olur.Enis alınmı ödülünü?Yazıklar olsun sana.İşçileri temsil etmiyorsunuz haberiniz olsun.
  • 22 YILDIR BİRER ASALAK GİBİ İŞÇİLERİN KANINI EMİYORSUNUZ.BAHADIR ALTAN YANLIŞ YAZDIĞI BİR ŞEY İÇİN TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEYECEK KADAR İNSAN VE KENDİNDEN EMİN.SEN AĞA VE AĞACILARIN ÇANAK YALAYICISI KARDEŞİM.SEN GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE 2500 KİŞİYE SİZE SORMADAN SÖZLEŞMEYİ İMZALARSAM ŞEREFSİZİM DİYEREK O GECE SÖZLEŞMEYİ İMZALAYAN BAŞKANINA SORSANA BİR, BİZİM DE TOPLUMA ÖZÜR BORCUMUZ VAR BİZ DE ÖZÜR DİLEMELİYİZ .DİYEMEDİĞİN İÇİN SALDIRIYORSUN.SALDIRMAYA DEVAM ET SON YAKLAŞIYOR HABERİN OLSUN...
  • sen pegasusta ne zaman sendika kurdun haberimiz yok onun içinde bildiri dagıtacakmısın

27 arkadaşımız kapı dışı edildi!
Gökkuşağı Hareketi adına konuşan Kaptan Pilot Bahadır Altan “Alternatif yönetim olmak isteme nedenlerimiz şunlardı. Sendika şeffaf değil, yönetim demokratik değil, işçileri toplu sözleşme süreçlerine katılmıyor ve sendika sosyal ahlak açısından kirlenmiştir. Biz sendika içinden çıkan insanlar olarak Aralık ayında genel kurul eşit oyla sonuçlandı. Bir oy mahkeme kararıyla mevcut yönetimin lehine sonuçlandı ve var olan yönetim devam etti. Biz süreci takip ediyoruz. Tabi bu süreç içerisinde sıkıntılar devam ediyor. Biz sendikaya toplu sözleşme sürecinde hep destek olduk. Çünkü sendikal topluluk çalışan işçiler açısından çok önemli bir güçtür. Toplu sözleşmenin yapılması bile çalışanlar açısından avantajlar getiriyor. Şu anda gözlüyoruz ki THY içerisinde ciddi gelişmeler oldu. Örneğin bir yer işletme kapatılıyor ve 27 arkadaşımız kapı dışarı ediliyor. Burada sendikadan söz edemiyoruz çünkü sendika ortada yok. Yapılan toplu sözleşme bir başarı gibi gösterildi ama çok ciddi sıkıntılar var. O zamandan bu yana işten atılan bir sürü arkadaşımız var. Bu sözleşme sanki işçilerin lehine gibi gösterildi. İşte biz bugün bu yüzden arkadaşlarımızı bilgilendirmek ve arkadaşların sıkıntılarını dile getirmek amacıyla bildiri dağıtacağız. Bunu sendikanın yapması gerek fakat sendika ortada yok” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde THY Teknik’te yapılacak toplu sözleşme şartlarını çok dikkatli incelemeleri gerektiğini belirten Bahadır Altan, Zorlu Holding ile görüşmeler var bunun haricinde kapatılan devredilen atölyeler olacak aynı maddelerin burada imzalanması teknisyen arkadaşlarımıza avantajı değil tam anlamıyla bir işten çıkarma maddesi getirecektir. O yüzden bu konuda teknisyen arkadaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz” diyerek yakın zamanda yapılacak olan THY Teknik A.Ş Toplu sözleşmesinde tüm çalışanları bir bütün olarak süreci takip etmelerini istedi.

Gökkuşağı Derneği sözcülerinden THY Teknik A.Ş personeli Ali Gülçiçek ise derneğin özel olarak üzerinde durduğu İş Güvenliği maddesi konusunda açıklamalarda bulundu. Gülçiçek “Hava iş tarihinde işçinin fesih hakkı kullanarak işten ayrılabileceği ve buna bağlı üstüne birde ücret alacağı belirtilmişti. Oysa sendikaların varlık sebebi işçilerin işten çıkartılmasını engellemektir. Bu maddenin kabulünün ardından sendikanın bir varlık sebebi kalmamıştır” diyerek HAVA-İŞ sendikasının bu durumda kuzuların sessizliğini oynamaya devam ettiğini ifade etti.

Bildiride son olarak “HAVA-İŞ yönetimini TİS sürecindeki politikasıyla başlangıçta sıraladığımız muhalefet gerekçelerimizi daha da güçlendirmiştir. Tek güvencemiz olan örgütlüğümüzü kişisel iktidar hesaplarından kurtarmak zorundayız. İşçilerin yönettiği demokratik, şeffaf, temiz sendika mücadelemiz hep birlikte daha da güçlenerek sürecektir” denilerek muhalefetin tavrının süreceği belirtildi.








©AirportHaber.com Özel

"TEKNİSYENLER DİKKATLİ OLSUN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu 27 teknisyen arkadaşımız kaderleri bu mu olmalıydı.ne gunahları vardı bu ramazan ayında.Teknik teknisyen bulmak için neler yapıyor ama bu arkadaşları almıyor.burada herkese görev düşüyor.bu sorunu irdelemek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
merak ediyorum bahadır'a pegasus örgütlenemsi argümanını kullanarak saldıranlar dönüp kendilerine bakıyorlar mı? hemen yanı başınızda çalışan yüzlerce örgütsüz taşeron işiyi örgütlemek için siz ne yaptınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİLDİRİ DAĞITAN İNSANLARA SALDIRMANIN SOYLULUK OLMADIĞI KABUL ETMEK GEREKİR.SOYTARILIK TA OSMANLIDA PADİŞAHLER İÇİN ORTALIKTA DOLAŞIRLARDI!OLUR.BİRDE MAHKEME KARARI İLE SOYSUZLUĞUN VE SOYTARILIĞIN NE OLDUĞUNU ÖĞRENİRSİNİZ.YAVUZ HIRSIZIN YAPTIĞI GİBİ YAPMAK YAKIŞIYOR SİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
apo cum çok güzel çıkmışın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2000 olsun senin güzel hatırın için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Genel müdürlük önünde yalan yanlış yazma .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şahıs mahkemeye verileceksin ip numaran alınıp haberin olsun .Bundan sonra düşün Hava iş temsilci sayısını seni tek tek dava edeceğiz haberin olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu nasıl soysuzluk ve soytarılıktır.Düzey diye genel kurulda laf edeceksin!B kapısında Gökkuşağı Hareketi bilidir dağıtırken saldıracaksın.Örnek aldığınız ''lider(ler)'inize bakıldığında şaşırmamak gerek!Sendikacı kendi çalıştırdığı işçisini taciz edip işten atarsa ve utanmadan ortalıklarda dolaşırsa ''temsicininde'' yapacağı bu pisliğe bulaşmak olur.Enis alınmı ödülünü?Yazıklar olsun sana.İşçileri temsil etmiyorsunuz haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
22 YILDIR BİRER ASALAK GİBİ İŞÇİLERİN KANINI EMİYORSUNUZ.BAHADIR ALTAN YANLIŞ YAZDIĞI BİR ŞEY İÇİN TOPLUMDAN ÖZÜR DİLEYECEK KADAR İNSAN VE KENDİNDEN EMİN.SEN AĞA VE AĞACILARIN ÇANAK YALAYICISI KARDEŞİM.SEN GENEL MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE 2500 KİŞİYE SİZE SORMADAN SÖZLEŞMEYİ İMZALARSAM ŞEREFSİZİM DİYEREK O GECE SÖZLEŞMEYİ İMZALAYAN BAŞKANINA SORSANA BİR, BİZİM DE TOPLUMA ÖZÜR BORCUMUZ VAR BİZ DE ÖZÜR DİLEMELİYİZ .DİYEMEDİĞİN İÇİN SALDIRIYORSUN.SALDIRMAYA DEVAM ET SON YAKLAŞIYOR HABERİN OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen pegasusta ne zaman sendika kurdun haberimiz yok onun içinde bildiri dagıtacakmısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000