31 Ekim 2018, Çarşamba 11:35:24

Tarihi uçuş gerçekleşti

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılış yapılan İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli uçak kalkışını gerçekleştirdi.
  • Uçağın bu şekilde yan rüzgar yemesi enterasan..
  • Daha bu aylarda ne yan rüzgar aldı 77. Bu alanın sert hava şartlarında çok kaza kırım olur, özellikle de instagram için foto çeken kadın pilotların kumandada olduğu uçuşlarda. RIP ki RIP.
  • *(Gülümsüyorum çünkü biliyorum ki gülümsemek dostlarımıza mesai arkadaşlarımıza ve en önemlisi Pek kıymetli Sayin yolcularımıza karşı sunduğumuz en iyi ikram)* Ülkemizin zor bir donemden gectigi bu günlerde kıymetli yöneticilerimizle birlikte THY sekmeden yavaşlamadan güçlenmeye devam edecektir Inşallah. Hayirlara vesile olmasını niyaz ederim.
  • Evden ciktim yeni havaalani 1.5 saat. Ucustan 1 saat once min orda oldu 2.5 saat. Havalandik indi 1 saat etti 3.5 saat. Esenboga ankara arasi min. 1 saat. 4.5 saat. Evden ciktim arabayla ankara max. 4 saat :)
  • Cok guzel hayirli ugurlu olsun
  • Hayirli olsun
  • kimse o insaatin yapiminda hayatini kaybeden onlarca isciyi konusmuyor...varsa yoksa soyle indi boyle kalkti...gazeteciler koltuk sevdasina dusmus...
  • Yolcu profili ne şöyle bir baktım , yandaş yandaş yandaş gördüm
  • 1 lira +49 lira vergi ile 50 liraya satilan biletler kime satildi tabiki yandaslara
  • Kalkış videosunu gördüm. Belki kamera açısından dolayı göz yanılgısı olmuştur ama kalkışta uçağın açısı fazla dik gibi geldi. Bilen bir arkadaş ne der acaba?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli sefer gerçekleşti.

Türk Hava Yolları’nın Boeing 777-300 tipi geniş gövdeli yolcu uçağı, Ankara seferini gerçekleştirmek üzere 349 yolcusuyla pistten kalktı. Sefere katılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yolcularla tek tek ilgilendi.

İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuş, THY'nin Ankara seferi oldu. Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı saat 11.31’de Ankara’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. İlk uçuşa katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yolcularla tek tek ilgilendi. Minik çocukları kucağına alarak seven Aycı, yaşlıların da elini öptü. THY hostesleri de ilk uçuşa katılan yolculara hatıra olarak rozet dağıttı.

İlk seferle ilgili konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Bundan sonra görev bizim. Ülkenin milli bayrak taşıyıcısı olarak bundan sonra sancak emanetimiz. Milletimizin devletimizin emaneti THY'nin emanetidir" dedi.

İstanbul Havalimanı'nın inşasıyla yeni bir vizyon ve misyon ortaya konduğunu söyleyen Aycı, "Ülkemizin potansiyeli daha iyi ortaya çıkacak. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı artacak. Ülkemizin dünyaya verdiği bağlantı sayısı artacak. Ülkemiz dünyanın havacılık merkezi olacak. Dünyanın en büyüğü olmaktan daha önemli olan şey, dünyadaki en büyük hoşgörü ülkesinin, kardeşlik ülkesinin, misafirperverlik ülkesinin, Yunus'un, Mevlana'nın birikimini dünya ile paylaşmak. Sivil havcılık yanında pek çok sektör bundan fayda görecek. Arkadaşlar THY de bunun bayraktarlığını yapacak. Büyümeye devam edecek. Bu bir zafer uçuşu, zafer anıtımızdan zafer şehrimize uçacağız, hayır olsun" şeklinde konuştu.

İlk uçuşa katılan yolcular da tarihi bir ana tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 








Tarihi uçuş gerçekleşti

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Aa ~ 5 yıl önce
Uçağın bu şekilde yan rüzgar yemesi enterasan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sert Hava ~ 5 yıl önce
Daha bu aylarda ne yan rüzgar aldı 77. Bu alanın sert hava şartlarında çok kaza kırım olur, özellikle de instagram için foto çeken kadın pilotların kumandada olduğu uçuşlarda. RIP ki RIP.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD. ~ 5 yıl önce
*(Gülümsüyorum çünkü biliyorum ki gülümsemek dostlarımıza mesai arkadaşlarımıza ve en önemlisi Pek kıymetli Sayin yolcularımıza karşı sunduğumuz en iyi ikram)* Ülkemizin zor bir donemden gectigi bu günlerde kıymetli yöneticilerimizle birlikte THY sekmeden yavaşlamadan güçlenmeye devam edecektir Inşallah. Hayirlara vesile olmasını niyaz ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknisyen ~ 5 yıl önce
Bizde gülümsüyoruz :)
İst-ank ~ 5 yıl önce
Evden ciktim yeni havaalani 1.5 saat. Ucustan 1 saat once min orda oldu 2.5 saat. Havalandik indi 1 saat etti 3.5 saat. Esenboga ankara arasi min. 1 saat. 4.5 saat. Evden ciktim arabayla ankara max. 4 saat :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevdet ~ 5 yıl önce
Bi dahakine hatırlat evinin bahçesine kuralım havaalanını
Mete ~ 5 yıl önce
Hizli Tren Ist-Ank ne kac Saat bilen var mi?
Tgs ~ 5 yıl önce
Binmek zorunda değilsin
Mina ~ 5 yıl önce
Cok guzel hayirli ugurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mina ~ 5 yıl önce
Hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isciler ~ 5 yıl önce
kimse o insaatin yapiminda hayatini kaybeden onlarca isciyi konusmuyor...varsa yoksa soyle indi boyle kalkti...gazeteciler koltuk sevdasina dusmus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 5 yıl önce
Kulenin sıvalar da dökülmüş, pist de çökmüştü. Daha geriye gidersek Marmarayı ve Avrasya tünellerini su basmıştı.
profil ~ 5 yıl önce
Yolcu profili ne şöyle bir baktım , yandaş yandaş yandaş gördüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaş ~ 5 yıl önce
Sana yasak mı koydular? Bilet alamazsın mı dediler?
promil ~ 5 yıl önce
Bu haberi ilk okuyan bir Avustralyali ne düsünür hic merak ettiniz mi? Eminim "Türkler Mars"a ilk insanli ucusu gerceklestirdi" sanacak. Görmemislik diz boyu.
şöyle? ~ 5 yıl önce
Radyo spikerleri gibi "şöyle bir bakmışsın" Kadir İnanır gibi mi baktın Cıno gibi mi baktın, pas verecek bir arkadaşını görseymişsin.
Babalara geldi ~ 5 yıl önce
Bitek senin mi yasli baban ucaga biniyor ? Beyin bedava
Tiplere gel ~ 5 yıl önce
1 lira +49 lira vergi ile 50 liraya satilan biletler kime satildi tabiki yandaslara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen? ~ 5 yıl önce
Kalkış videosunu gördüm. Belki kamera açısından dolayı göz yanılgısı olmuştur ama kalkışta uçağın açısı fazla dik gibi geldi. Bilen bir arkadaş ne der acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalama ~ 5 yıl önce
Bilen bir arkadas soyle der, kardesim sen isine bak bilmedigin konularda yorum yapma.
kasim sirin ~ 5 yıl önce
fazla dik olunca ne oluyor, sayın bay çok bilen?
göz yamulgusu ~ 5 yıl önce
Göz tansiyonu falandır o. Dik açı değil dar açıdır o, geniş açıdan bakmak lazım. Bin bilsen bile bi s bilmeyene danış demişler, bu atasözü bu duruma uymuyor şimdi. bilen birileri bizim gibi boş işlerle uğraşmayacağından bilmeyene kaldın. Boşver uçak uçmuş gitmiş işte, hem demirden korkan uçağa binmez. Korkulacak birşey yok evham yapma kardaş.
fazla sinir zarar ~ 5 yıl önce
Samimiyetle bir soru sorulmuş, bu saldırganlığa gerek var mı? Galiba sen de bilmiyorsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000