14 Mart 2015, Cumartesi 11:38:05

ŞENER: "THY'YE 8 KÖPRÜ GETİRİYORUZ"

TAV CEO'su Sani Şener, son dönemde yaşanan dalgalanma nedeniyle sıkıntılı günler yaşandığını ancak panik havası içinde olmamak gerektiğini söyledi.
  • Sani Bey insan olarakta yönetici olarakta çok değerli bir insandır. Aksini söyleyenlerin kesin bir kuyruk acısı vardır. VECİHİ
  • Türkiye 3 Havalimanıyla havacılığın merkezi haline gelecek. %100 Türk malı olması da ayrı bir gurur kaynağı olacaktır.Allah bu firmaların yardımcısı olsun.
  • Gokcen atatürk calisiyor diyen arkadaş hava trafikci degil belli. Onları beraber calistirmanin hele farkli yönlü pistlerde zorluğunu bilmiyor.
  • Yalaka ne anlar ceo dan
  • hesap gününde görücen kaç numara olduğunu
  • Bu zirvelere SAW niye katılmıyor bilen varmı acaba??
  • Biran önce kapatın ahl'yi uçak sesinden kurtulalım.
  • Saw ile ist arası 23 km diyecek kadar zekaya sahip insanlarla aynı haberi yorumlamayın bence :)
  • dünya işlerinde on numaradır sani bey,ebedi dünyada kaç numaradır???
  • Atatürk havalimanını hangi akla hizmet kapatırlar ya yeri ve zamanı geldiğinde 3. Havalimanı da yetmeyecek sonra yeni bir havalimanı tekrar yapmaya çalışacaksınız.

TAV CEO'su Sani Şener, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Cnbce'nin sorularını yanıtladı.

Dolardaki yükselişi yorumlayan Şener, şunları söyledi;

"Çok fazla değişkenin olduğu bir dünyada kurdaki gelişmeleri bizim tahmin edebilmemiz için çok iyi verilerin elimizde olması lazım. Merkez Bankası'na bakmamız lazım. Avrupa Merkez Bankası'na bakmamız lazım. Verilere göre bakınca 2,65'lerde dolar uzun süre dinlenecek gibi görünüyor. Biz her şeyi kendi kendine yetecek şekilde garantilerini almış durumdayız. Biz operasyona odaklanıp finansal değişimlere karşı kendimizi koruyacak her türlü tedbiri aldık.  Merkez Bankası'nın şu ana kadar doğru hareket ettiğine inanıyorum. Çünkü veriler onlarda.

Türkiye'nin her yıl hiçbir şey yapmasa bile yüzde 3 büyüyeceğine inananlardanım. Kalıcı yabancı sermayeye mutlaka ihtiyaç vardır. Yurtdışı sermaye iyi projelere gelir. Dünyada para halen var ama park etmiş. Park ettiği yerden çıkması için iyi projeler konması lazım. Türkiye'de bu projeler var. Yurtdışındaki paranın Türkiye'ye geleceğine inanıyorum. Bize gelen Fransızlar memnun. Son gelişmelerin yabancılara yansıması çok iyidir diyemeyiz. Ama biz kriz tellallığı yapmamalıyız, hepimiz altında kalırız. Sıkıntılar var ama panik havası içinde olmamak gerekir. Panik olursa balonlar yaratılıp çok insanlar, çok şirketler yara alabilir.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA 75 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Şirket yatırımlarıyla ilgili konuşan Şener, "Yatırıma devam ediyoruz. Atatürk Havalimanı'nda uzatma yapıyoruz. Transit yolcular çok arttığından kendimiz bir uzatma daha yapıyoruz. Atatürk Havalimanı 3. havalimanı bittiğinde kapanacak. Ama büyük bir inşaat. Bitiş süresi çok kısa sürede olacağına inanmıyoruz. 75 milyon Euro civarı yatırımla ilave tesis yapıyoruz. Bu yıl toplam 110 milyon Euro yatırım olacak. Kısa sürede bitireceğiz. THY'ye sekiz köprü daha getiriyoruz" dedi. 

"Biz şu anda 53 havaalanında varız" diyen Şener, ABD'deki Laguardia Havalimanı ihalesinin 1-2 ay içinde sonuçlanacağını belirtti. 

HAVACILIK DEVLERİ BİR ARADA

Öte yandan daha önce havacılıkla ilgili ihalelerde kapışan havacılık devleri TAV, IC ve Limak, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde bir araya geldi. Sektör liderleri zirvede havacılıkla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

ŞENER: "THY'YE 8 KÖPRÜ GETİRİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sani Bey insan olarakta yönetici olarakta çok değerli bir insandır. Aksini söyleyenlerin kesin bir kuyruk acısı vardır. VECİHİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 havalimanı ~ 9 yıl önce
Türkiye 3 Havalimanıyla havacılığın merkezi haline gelecek. %100 Türk malı olması da ayrı bir gurur kaynağı olacaktır.Allah bu firmaların yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 9 yıl önce
Allah bu firmalarin yardimcisi olsun, amin. Yalniz neresi 100% Turk. Hic bir mekanik, elektronik, IT, Guvenlik. Kopru, Bagaj sistemi vs. vs. vs. Turk degil. Bunlari uretenlerin degil yanina yaklasmak urettiklerini kullanmak icin bile egitime ihtiyacimiz var ustune. Anlamadim neyden bahsettiginizi. Selamlar.
Memleket ~ 9 yıl önce
Sizin memleketi merak ettim. Nerede yaşıyorsunuz acaba ? %100 Türk malı derken taş ve topraktan bahsettiniz herhalde.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gokcen atatürk calisiyor diyen arkadaş hava trafikci degil belli. Onları beraber calistirmanin hele farkli yönlü pistlerde zorluğunu bilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yalaka ne anlar ceo dan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
hesap gününde görücen kaç numara olduğunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zirve ~ 9 yıl önce
Bu zirvelere SAW niye katılmıyor bilen varmı acaba??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon işi ~ 9 yıl önce
SAW da Sani Şener çapında ve vizyon sahibi olan varsa katılırdı
Katılım ~ 9 yıl önce
Kim katılacak ? Orada bu kapasitede biri var mı ?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biran önce kapatın ahl'yi uçak sesinden kurtulalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
23km ~ 9 yıl önce
Saw ile ist arası 23 km diyecek kadar zekaya sahip insanlarla aynı haberi yorumlamayın bence :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
dünya işlerinde on numaradır sani bey,ebedi dünyada kaç numaradır???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no ~ 9 yıl önce
onbir numaradır. aksini nasıl ispat edecen?
no cu ~ 9 yıl önce
sani 11 numara ise senin numaran kaç oluyor no cu
Bence ~ 9 yıl önce
Bence 15 numaradır.
S.B. ~ 9 yıl önce
Atatürk havalimanını hangi akla hizmet kapatırlar ya yeri ve zamanı geldiğinde 3. Havalimanı da yetmeyecek sonra yeni bir havalimanı tekrar yapmaya çalışacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapanma nedeni ~ 9 yıl önce
Üçüncü havalimanı ve Atatürk Havalimanı aynı hava sahasındalar. Birbirine bu kadar yakın meydanlarda iniş ve kalkışlarda tehlike yaşanmaması için Atatürk Havalimanı'nın kapanması gerekiyor. Keyfi bir tercih değildir.
batı ~ 9 yıl önce
aynı hava sahasındalar mı hadi ya londra da 4 tane havalimanı nasıl idare ediliyor sorması?bırakın bu zırvaları amaç milleti dağ tepe götürmek ahl açık kalsa sen 3. havalimanı ayakta kalabilirmi sanıyosun
mesafeler? ~ 9 yıl önce
SAW-IST 23 km ve beraber çalışabiliyor. Diğer taraftan IST-yeni havaalanı arası 35 km ama bir arada çalışamıyor, öyle mi? Ufak at da civcivler yesin, yazıktır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000