Suudi Arabistan’da yaptığı umre ziyaretinden sonra THY uçağı ile Cidde’den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur’a giden Malezyalı bir yolcuda MERS virüsü taşıdığının tespit edilmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, THY yetkililerinden Malezyalı yolcunun iki ön ve iki arkasındaki koltukta oturanların kimliklerini istemişti.
15 günü doldurdu
Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu koltuklarda oturan yolculardan sadece biri Türk ve yapılan kontrollerde de kendisinde virüsle ilgili bir bulguya rastlanmadı. Yetkililer, MERS virüsünün etkinlik süresinin 15 gün olduğunu ve olayın geçtiği 29 Mart’tan bu yana Türkiye sınırları içinde hastalığa rastlanmadığını söylediler.
Malezyalı yolcu, ülkesine dönüşte Atatürk Havalimanı’nda 4 saat kalmıştı. Hastalık açısından Malezyalı yolcunun iki ön ve arka koltuğunda oturanların riskli olduğu bildirilmiş ve aramalara başlanmıştı. Yetkililer, koltuğun ön ve arkasında oturan yolculardan birinin Türk olduğunu belirterek, “Bu kişi Ankaralı bir yolcu. Kendisiyle temasa geçildi, gerekli kontroller yapıldı ve hiçbir bulguya rastlanmadı. Sevindirici olan bir taraf da virüsün etkileme süresinin 15 gün olması. Bu süre de aşıldı ve hiçbir hastalığa rastlanmadı” dediler. (Gazetevatan)
Facebook Yorum