19 Ağustos 2011, Cuma 12:30:30

O TEHLİKENİN SEBEBİ BELLİ OLDU!

Somali'de hasar gören uçağın yerine başka uçak gönderiliyor...
  • Ya arkadaş burdan kaptanın manevrası doğrudur, motora köpek girseydi yok şöyle olurdu yok eğitimini aldıkları manevrayı yaptılar vs. gibi yorum yapanlar eğer pilotsa gercekten cok yazık. Yok emisyon kuvvetliymiş bilmem ne. İnşallah bu yorumu yapan emniyet yoksunlarının kullandığı uçağa denk gelmem. Allaha emanetiz
  • köpek olayı yalan olabilir ama köpeğin hasar veremeyeceğini düşünmen ortaokul ve lise fizik bilgilerini tekrar gözden geçirmen gerektiğini ortaya çıkarmış.internette bu konuyla ilgili onlarca fotoğraf bulabilirsin.küçücük bir kuşun 737-800 Slatı'nın için saplandığını ben de gördüğümde şaşırmıştım
  • Acaba arabamı çarpmalara dayanıklı Ucak mı.. Gramajlik kuş çarpınca ne oluyor uçakta bir bakar mısınız internetten?
  • Sen dikey yük taşıyan hareketli bir parça olan uçağın en hassas noktalarından burun dikmesine o 3-4 kiloluk köpek çarpınca ne olur biliyor musun? Zararı momentum yani kütle x hız verir ve o uçağın hızını biliyormusunuz?O uçağın çok daha hafif olan kuşa çarpınca ne olduğunu gördünüz mü..Yapmayın bu is bilimsel ve dün başka şirkette bugün başka şirkette uçan yani hepimizin aynı insanlar olduğunu unutuyorsunuz..
  • bu arabamı arkadaşım köpekten kaçacaksın araba da bile olmaz 62 ton uçaksın köpek kaç kilo kimmiş o köpeklere zarar vermeyen pilot birde somalide insanlar ölüyor köpeğimi öldürmüyor süper ya yalanları bırakın
  • Kaptan'ı koruyacağım diye yazıp duruyorsunuz. İçerideki yolculardan korkmuş, gerekeni yapamamış. Hayatımız kimlere emanet? THY ile ilgili hergün problemli bir haber okuyoruz. Bakalım ne zaman akıllanacaklar. Hoş hesap soran da yok ya!
  • Merak ediyorum da burada yorum yazan arkadaşlar hiç Somaliye uçmuşlar mı,pistin koşullarını biliyorlar mı?Yorum yazmaya gelince herkes astranot,bilgiye gelince sokakta ki adam.Kaptan doğru olanı yapmıştır,4 tane köpekle çarpışmak çok daha kötü sonuçlar verebilirlidi;Köpekler motorları girip Kompresor Stol'una sokabilirdi,motorlarda yangın çıkıp kanatlara sıçrayabilirdi,burun tekerliği kırılabilirdi.Reverser açık motor'da FOD olması çok tehlikeli sonuçlar verebilir.Ha oraya köpek girer mi diyen soran arkadaşlar FCOM 'dan motor ile yer seviyesinde ki yüksekliği ve motorun emme gücü hakkında bilgi almalarını tavsiye ederim.Unutmayın gittiğiniz meydan Mogadişu,Heathrow değil,bırakın doğru düzgün pisti meydanın Jeppesen Chartı bile yok!
  • Orginin yeni adi Somali olsun!
  • değerli başbakanın o uçakta degildi. ona niye geçmiş oluyor?? artık sınır tanımaz oldunuz
  • bilader kaç saat uçuş tecrüben var senin merak ettim. yorumun harika kendimi alamadım yazmaktan.
Edinilen bilgiye göre, Somali'yi ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik edenleri taşıyan Türk Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi 'Ordu' uçağının pilotları Mogadişu Havalimanı pisti üzerinde 4 tane köpek gördü. 
 
Pilotlar köpeklere çarpmamak üzere zorunlu olarak kaçınma hareketi yaptı. Uçağın kanat ucu pist kenarında kontrolsüz büyüyen sert çalılıklara sürtünce hasar oluştu.

Oluşan hasar üzerine THY Mogadişu'ya gitmek üzere 'Mersin' isimli Airbus A-340 tipi uçağı hazırladı. Hasar gören uçak için THY Teknik'ten teknisyenler de Mogadişu'ya uçacak.  'Mersin' isimli uçak Başbakan'la beraber giden heyeti ve Somali'de bulunan yardım çalışanlarını da Türkiye'ye getirecek.
O TEHLİKENİN SEBEBİ BELLİ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ya arkadaş burdan kaptanın manevrası doğrudur, motora köpek girseydi yok şöyle olurdu yok eğitimini aldıkları manevrayı yaptılar vs. gibi yorum yapanlar eğer pilotsa gercekten cok yazık. Yok emisyon kuvvetliymiş bilmem ne. İnşallah bu yorumu yapan emniyet yoksunlarının kullandığı uçağa denk gelmem. Allaha emanetiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
köpek olayı yalan olabilir ama köpeğin hasar veremeyeceğini düşünmen ortaokul ve lise fizik bilgilerini tekrar gözden geçirmen gerektiğini ortaya çıkarmış.internette bu konuyla ilgili onlarca fotoğraf bulabilirsin.küçücük bir kuşun 737-800 Slatı'nın için saplandığını ben de gördüğümde şaşırmıştım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba arabamı çarpmalara dayanıklı Ucak mı.. Gramajlik kuş çarpınca ne oluyor uçakta bir bakar mısınız internetten?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen dikey yük taşıyan hareketli bir parça olan uçağın en hassas noktalarından burun dikmesine o 3-4 kiloluk köpek çarpınca ne olur biliyor musun? Zararı momentum yani kütle x hız verir ve o uçağın hızını biliyormusunuz?O uçağın çok daha hafif olan kuşa çarpınca ne olduğunu gördünüz mü..Yapmayın bu is bilimsel ve dün başka şirkette bugün başka şirkette uçan yani hepimizin aynı insanlar olduğunu unutuyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu arabamı arkadaşım köpekten kaçacaksın araba da bile olmaz 62 ton uçaksın köpek kaç kilo kimmiş o köpeklere zarar vermeyen pilot birde somalide insanlar ölüyor köpeğimi öldürmüyor süper ya yalanları bırakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaptan'ı koruyacağım diye yazıp duruyorsunuz. İçerideki yolculardan korkmuş, gerekeni yapamamış. Hayatımız kimlere emanet? THY ile ilgili hergün problemli bir haber okuyoruz. Bakalım ne zaman akıllanacaklar. Hoş hesap soran da yok ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Merak ediyorum da burada yorum yazan arkadaşlar hiç Somaliye uçmuşlar mı,pistin koşullarını biliyorlar mı?Yorum yazmaya gelince herkes astranot,bilgiye gelince sokakta ki adam.Kaptan doğru olanı yapmıştır,4 tane köpekle çarpışmak çok daha kötü sonuçlar verebilirlidi;Köpekler motorları girip Kompresor Stol'una sokabilirdi,motorlarda yangın çıkıp kanatlara sıçrayabilirdi,burun tekerliği kırılabilirdi.Reverser açık motor'da FOD olması çok tehlikeli sonuçlar verebilir.Ha oraya köpek girer mi diyen soran arkadaşlar FCOM 'dan motor ile yer seviyesinde ki yüksekliği ve motorun emme gücü hakkında bilgi almalarını tavsiye ederim.Unutmayın gittiğiniz meydan Mogadişu,Heathrow değil,bırakın doğru düzgün pisti meydanın Jeppesen Chartı bile yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orginin yeni adi Somali olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
değerli başbakanın o uçakta degildi. ona niye geçmiş oluyor?? artık sınır tanımaz oldunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilader kaç saat uçuş tecrüben var senin merak ettim. yorumun harika kendimi alamadım yazmaktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000