25 Ocak 2010, Pazartesi 14:43:48

NİHAYET!

Şanlıurfa uçuşları için dört gözle beklenen ILS (Aletli İniş Sistemi) nihayet devreye sokuldu. Ankara-Şanlıurfa uçağı yoğun sise rağmen ILS yardımıyla Şanlıurfa Uluslararası GAP Havaalanı'na indi.
  • doğru adamların, doğru kanalları kullanarak yaptığı baskı sonuç vermiş GAPmeydanıILS ine kavuşmuş .tebrikler.hayırlı olsun.
  • d.bakır askeri alanda gunde 12-13 uçuş gerçekleşmekte. ş.urfa uluslararası hava limanında ise gunde sadece 2 uçuş gerçekleşmekte. diyarbakırın sivil bir havaalanına ihtiyacını sokakta kime sorarsanız bilir ama malesef diyarbakırdan ankaraya seçtiğimiz 10 miletvekili bilmiyor yada koltuklarının sıcaklıklarından kalkmak uğraşmak istemiyorlar. keşke gelecek seçimlerde urfadan bir milletvekili diyarbakırdan seçilip diğer 9 vekile halk için nasıl çalışması gerektiğini ögretse iyi olurdu.....
  • havaalanı üzerinde bir tur attıktan sonra ILS cihazı sayesinde iniş yapabilmiş... bu standart bir şey zaten. (bkz.: holding) Aşırı fırtına ve ters rüzgar ILS cihazının çalışmasını etkileyebilirmiş...? Çanak anten mi bu rüzgarda yönü değişsin? bir tane pilot danışmanınız olsa daha kaliteli olabilirsiniz...
  • yarın her hangi bir nedenle uçak inemezse diye kapıyı %20 açık bırakıyor. ne biçim milletiz.
  • Haber Milletvekilinin reklamı gibi olmuş. Fakat yinede hayırlı olsun, olanaklar ölçüsünde acil bu tür cihaz bekleyen alanlarımıza sıra gelsin en kısa zamanda.

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'in ısrarlı girişimleri sonucu 20 Ocak 2010 tarihi itibariyle hizmete giren ILS cihazı, dün akşam ne denli önemli olduğunu gösterdi. Dün akşam havanın sisli ve yağışlı olmasına rağmen Ankara-Şanlıurfa seferini yapan THY uçağı, Şanlıurfa GAP Havaalanı üzerinde bir tur sonrasında ILS cihazı sayesinde piste iniş yapabildi. Aynı uçak Şanlıurfa'dan aldığı yolcularla tekrar aynı hava şartlarına rağmen havalanarak Ankara'ya uçtu.

Yolcular arasında bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, sisli havada Ankara uçağının ILS yardımıyla havaalanına inmesinin öncelikle kedisini sevindirdiğini belirterek, "ILS cihazının Şanlıurfa havaalanına takılması ve hizmete girmesi için ısrarlı bir şekilde çaba sarf ettik. Ulaştırma Bakanlığımızın kapısını sürekli aşındırdık. ILS ve uçakların iniş-kalkışları konusunda o kadar bilgi sahibi olduk ki, artık sorunların nedenleri ve çözüm yolları konusunda yanılmamız mümkün olamaz. Sonuçta 2008-2009 yılları arasında Türkiye genelinde sadece Şanlıurfa, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 ile ILS cihazı takıldı. Şanlıurfa'ya ileriki tarihlerde takılması planlanan ILS cihazının, ısrarlarımız sonucunda en az 7 ay öncesinde hizmete girmesine vesile olduk. Urfa'mıza böyle yatırımların gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah artık ILS'ye bağlı sorunlar olmayacak. Uçaklarımız rahatlıkla inip kalkabilecek. Ancak aşırı fırtına ve ters rüzgar ILS cihazının çalışmasını etkileyebilir. Yine de yüzde 80 uçaklarımız sisli havalarda bile rahatlıkla inebilecek. ILS cihazının hizmete girmesinin ardından ilk olarak meydana gelen sisli havada Ankara'dan gelip hemen geri dönen uçakla bende Ankara'ya döndüm" dedi.

NİHAYET!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
doğru adamların, doğru kanalları kullanarak yaptığı baskı sonuç vermiş GAPmeydanıILS ine kavuşmuş .tebrikler.hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
d.bakır askeri alanda gunde 12-13 uçuş gerçekleşmekte. ş.urfa uluslararası hava limanında ise gunde sadece 2 uçuş gerçekleşmekte. diyarbakırın sivil bir havaalanına ihtiyacını sokakta kime sorarsanız bilir ama malesef diyarbakırdan ankaraya seçtiğimiz 10 miletvekili bilmiyor yada koltuklarının sıcaklıklarından kalkmak uğraşmak istemiyorlar. keşke gelecek seçimlerde urfadan bir milletvekili diyarbakırdan seçilip diğer 9 vekile halk için nasıl çalışması gerektiğini ögretse iyi olurdu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havaalanı üzerinde bir tur attıktan sonra ILS cihazı sayesinde iniş yapabilmiş... bu standart bir şey zaten. (bkz.: holding) Aşırı fırtına ve ters rüzgar ILS cihazının çalışmasını etkileyebilirmiş...? Çanak anten mi bu rüzgarda yönü değişsin? bir tane pilot danışmanınız olsa daha kaliteli olabilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yarın her hangi bir nedenle uçak inemezse diye kapıyı %20 açık bırakıyor. ne biçim milletiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haber Milletvekilinin reklamı gibi olmuş. Fakat yinede hayırlı olsun, olanaklar ölçüsünde acil bu tür cihaz bekleyen alanlarımıza sıra gelsin en kısa zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000