28 Eylül 2015, Pazartesi 14:19:08

Kotil; 'Afrika'yı halkın havayolu yaptık'

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Afrika'daki en etkili ve etkin havayolu olduğunu belirterek, "Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz" dedi.
  • THY VIYANA MÜDÜRÜ ACIL DEGISTIRIN!!! ADAM REZIL!!! THY BURADA SU ANDA BÜYÜK KAYIP YASIYOR!!! AKRABA, AMCA,BASKAN YARDIMCI SAYESINDE ONU BURAYA KOYDUNUZ DA BIZE BURADA NE KADAR REZIL EDIYOR DIYE HABERINIZ VARDI!!!!
  • Tabi. Super lisana sahip olan Amerikada 15. Sene. Egitim yapmis. Super lisan bilen. Universite ve. Mastir. Yapmis Caki gibi. Delikanliyi. Sebepsiz yere isten cikar. Muhakemeyi kazandigi halde. Ise almassa. Iste boyle. Guzelim THY. Yi. Disarda. Lisan bilmiyen. Temsil ediyor. Bu bir adalet degildir
  • FETO nun afrika hizmet asli sizi de sahlandirmis . Bu Kotil Afrikanin butun FETO cu tayfasini guzel yerlere tayin etti . suan THY acik, acik FETO ya hizmet ediyor .
  • Afrika Semalarinda gercek Gururumuz THY. ..Biz Emirates, Air France ve Air Marok ucuslarimizi aramiyoruz artik acikcasi.. Bazi Genc Mudurler Afrika'ya uymuyorlar.. Bati Afrika'ya gelmis Fransizca bilmiyor ve ogrenmek niyeti de yok... THY Afrikalilari Dunya'da istedikleri ner yere hemen hemen goturdugu icin tutuluyor ve Kolonyal olmadigi icin de seviliyor... Temel Kotil dogru soyluyor... Afrika Gelecegin Kitasi ve THY cok dogru Strateji uyguluyor.. : Bize Afrika'ya Torpilli falan Mudurler yollamayin kardesim.. Bu adamalari biz de Afrikalilar da istemiyoruz. Bunun yaninda sunu da Ifade etmek ksterim: Sahsen THY Ile yaptigim Afrika Ucuslarimda Gorevli Mudurler ve yardimcilari icin Soyleyebilecegim Seyler Kesinlkkle Olumludur?. Afrika icin Olumlu Emek veren tum THY Calisanlarina Tesekkurler.
  • Temel efendi, eger thy senin veya ailenin ozel sirketin olsaydi afrika gibi cogunlukla fransizca konusulan bir kitaya yine de fransizca bilmeyenleri mudur olarak yollar miydin ? Burada bu konu ve diger bir suru konular hakkinda bir suru yorumlar yapiliyor, bunlarin hepsi mi kasitli hepsi mi yalan hepsi mi iftira? Dil bilmeyen ozellikle de fransizca bilmeyen adami, afrika gibi hemen herseyi sorun olan hemen her isin rusvetle,parayla vs dondugu bir kitaya yollarsan mudurlerin oradaki yerel calisanlarin oyuncagi olur,bircok yolsuzluk,yanlis isler vs olur sirketin kari,prestiji mahvolur farkinda degil misin ? Butun bunlarin farkindaysan ve bile bile is bilmez,yeteneksiz,tecrubesiz,hayatlarinda alanda tek dakika calismamis,yolcularla vs hicbir diyaloga girmemis,torpillileri oralara sozum ona yonetici! olarak yolluyorsan senin de koltuk,makam,guc ihtirasiyla gozlerin ve vicdanin korlesmis ve su anda olan, gelecekte de olacak tum basarisizliklarin sorumlusu da sen olacaksin unutma!
  • COK KILASIK BIR DEYIM OLACAK AMA DEVEYE SORMUSLAR BOYNUN NEDEN EGRI MALUM GERISINI HEPINIZ BILIYORSUNUZ BIZIM TOPLUM OLARAK DOGRU OLAN NEYIMIZ KALDIKI!
  • temel, dil bilmeyenleri,havacilik ve alan tecrubesi olmayanlari afrika'ya sef,mudur yaparak mi etkili olacaksin,afrika'yi halkin havayolu yapacaksin ? ozellikle ahl'deki personellerin afrikalilara davranislarini,konusmalarini,hitaplarini bir izle ondan sonra 20 sene sonra soyle olacak boyle olacak vs diye konus !!! ucakta soyle ikram veriyoruz boyle film gosteriyoruz,drogba ile reklam filmi cekiyoruz vs ile olmaz bu isler !ozellikle ahl'deki personelin hakaret ettigi adamlar sana niye para kazandirsin ki ??? air france,etiyopya vs senden daha ucuza cok cok daha kaliteli is yapiyor,hic degilse fransizca konusan sef,mudurleri var sen daha uluslararasi ticaret dili ingilizceyi konusamayan torpilli tosuncuklari oralara sef,mudur yolluyorsun !!!
  • Ya Hoca bir ogrende konus Afrika yolcusunun %73'u avrupa tarnsit local yolcu hala kenyadan cicek oradan bocek diyorsun önce pazari bir ogren
  • Mozambikten karides tasimaya baslasaniz iyi olur
  • Fransız bundan 100 sene önce görmüş sayın Kotil in bugün gördüğünü. Tüm batı, kuzey ve orta Afrika'nın yerüstü ve yeraltı kaynağını almış götürmüş karşılığında da sistemini altyapısını ve daha önemlisi dilini bırakmış. Sonra da haftada 3 sefer yeter deyip başka yerlere yönelmiş. Biz de kendimizi mal bulmuş mağribi olarak görmeye devam edelim. Yersen..

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Afrika'daki en etkili ve etkin havayolu olduğunu belirterek, "Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz" dedi.

Kotil, THY'nin Afrika'ya neredeyse yarım asırdır uçtuğunu, son yıllarda ise Kuzey Afrika'ya yoğunlaştıklarını söyledi.

Uçuş başlatmaktan en çok mutlu olduğu kıtanın Afrika olduğunu aktaran Kotil, bu kıtada uçuş noktalarını 4'ten 47'ye yükselttiklerini dile getirdi.

Afrika'da hiçbir zaman taşıma suyla değirmen döndürmediklerini ifade eden Kotil, şöyle konuştu:

"Afrika'da uzun soluklu bir proje içindeyiz. Öncelikle yarı yolcuyla bile para kazandırdığı için 160 yolculu küçük uçakların gidebildiği yerleri seçtik. Kongo'nun başkenti, Nijerya'nın 3, Uganda'nın 2 şehrine uçuyoruz. Pratik olarak sahra altı Afrika'yı kapladık. Bu seferleri başlattığımız zaman ticari görünmüyorlardı. Sektörü bilmeyenler, yaptığımız matematiğe hakim olmayanlar THY'nin siyasi uçtuğunu söylüyorlardı."

Kotil, son yıllarda Türkiye'nin Afrika'daki "büyük oyuncular" arasında yer aldığını, THY'nin de Afrika'ya bu doğrultuda yoğunlaşmaya başladığını söyledi.

Rakip havayollarına göre 20-30 yılın ardından Afrika pazarına girdiklerini ancak kısa zamanda rakiplerinin önüne geçtiklerini belirten Kotil, "Afrika'da en etkili, en etkin havayoluyuz. Afrika'yı dünyaya bağlama bakımından ise birinciyiz. Çok büyük bir ağımız olduğundan Afrika'yı dünyaya bağlamada 10 bin alternatif sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kotil, bütün dünyayı birbirine bağlamak istediklerini, bu yüzden de Afrika'ya ayrı bir önem verdiklerini vurgulayarak, "Kurduğumuz ağ, Allah'ın izniyle, yıkılmayacak bir uçuş ağı. Bunu bilerek yaptık. En çok noktaya uçmak ayrı bir olay. Her bir noktaya Avrupa'nın 100, Rusya'nın 10 noktasından yolcu almaksa ayrı bir olay. Gittikçe daha çok yol katedeceğiz, sefer koyacağız, bilet fiyatları düşmeye devam edecek. Biz yine kar etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Nijer'in başkenti Niamey'e THY uçmaya başlamadan önce sadece AirFrance'nin haftada 3 sefer yaptığını anımsatan Kotil, şöyle devam etti:

"Biz ise neredeyse her gün uçuyoruz. Bu sefer ne oldu? Niamey'in aldığı sefer sayısını 3'e, 4'e katladık. Burası bir ülke. Bu ülkede, normalde 100 sefer olması gerekiyor. Atatürk Havalimanı'nda günlük ortalama 800 sefer var. Diyarbakır, Konya ya da Samsun kadar sefer almayan ülkeler var."

Kotil, Afrika biletlerinin çoğunun kıta dışında satıldığını belirterek, "Afrika'ya transit yolcu sayımız çok yüksek. Yurtdışına giden uçaklarımızın yarısı transit yolcuyken, Afrika'da ise bu oran yüzde 80'e kadar gelebiliyor" ifadelerini kullandı.

"AFRİKA'YI HALKIN YOLU YAPIYORUZ"
Kotil, Afrika sefer sayılarını arttırdıklarında daha önce uçan elit kesimin yanı sıra orta kesimin de uçmaya başladığını fark ettiklerini ifade etti.

Afrika'yı "halkın yolu" yaptıklarını aktaran Kotil, şunları anlattı:

"Bu kadar noktaya açılmamızın, sefer sayısını arttırmamızın sebebi hiç olmazsa insanlar biraz da hareket etmeleri için. Hareket edince ne oluyor? Bu insanlar eğitim, ticaret için İstanbul'a geliyorlar. 20-30 sene sonra göreceksiniz ki Nijer'in o zenginliklerini Nijer'in insanları ayağa kaldıracaklar. Afrika'nın yeni modası, orta sınıfı oluşuyor. Orta sınıf 1,2 milyarlık Afrika nüfusuyla, 20 küsur sene sonra, Afrika'yı Çin'den daha büyük ekonomi haline getirecek. O gelmeden önce biz, oraya uçmaya başladık, onun nimetlerini topluyoruz."

Kotil, Türk idamlarının Çin ve Suudi Arabistanlı iş adamlarından sonra kıtada en etkili iş adamları olduğunu dile getirdi.

Türk İş adamlarının bölgeye "küçük işletme" olarak gittiklerini ve bunun avantajının iyi kullanılmasının gerektiğini aktaran Kotil, "Fildişi Sahilleri mesela. Burada orman ürünleri için Türk iş adamları yerelde kendi karşılığı olan küçük işletmelerle işbirliği yapıp para kazanıyor. Küçük işletmeler gidiyorlar ve böylece de orta sınıfı tetiklemiş oluyorlar. Türklerin Afrika'da yaptığı bu" değerlendirmesinde bulundu.
"TÜRK İŞ ADAMLARI AFRİKA'YA GİTMELİ"
Kotil, iş adamlarını yatırım yapmaları için Afrika'ya davet etti ve kıtada yatırım için yerli ortaklar bulmalarını tavsiye etti.

Her Türk iş adamının kendi alanıyla ilgili "Acaba Afrika'yla ilgili çalışabilir miyim?" diye düşünmesi gerektiğini belirten Kotil, "Afrika'nın koca bir nüfusu var. Senegal'de ticaret yapan çok sayıda Türk iş adamı var. Biz, Türk iş adamlarının Senegal'dan alıp Japonya'ya sattıkları balıkları uçaklarla İstanbul üzerinden Tokyo'ya götürüyoruz. Etiyopya'da tekstil Türklerin elinde. Somali havaalanındaki terminali bir Türk iş adamı yaptı. Kenya'da çiçek ihracatı var. Ruanda'da kahve ihracatı var. Hemen her ülkede ihraç edilen bir kalem var" dedi.

Kotil, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde Türklerin hiçbir zaman Afrika'nın hiçbir yerinde sömürgeci olmadıklarına dikkati çekerek, "Türkiye, her zaman Afrika'ya sahip çıktı. Zaten iş adamları bir araya geldiği zaman, 'Siz de beyazsınız ama biraz farklısınız' diyorlar" şeklinde konuştu.

Kotil; 'Afrika'yı halkın havayolu yaptık'

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Cane ~ 9 yıl önce
THY VIYANA MÜDÜRÜ ACIL DEGISTIRIN!!! ADAM REZIL!!! THY BURADA SU ANDA BÜYÜK KAYIP YASIYOR!!! AKRABA, AMCA,BASKAN YARDIMCI SAYESINDE ONU BURAYA KOYDUNUZ DA BIZE BURADA NE KADAR REZIL EDIYOR DIYE HABERINIZ VARDI!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Honolulu ~ 9 yıl önce
Tabi. Super lisana sahip olan Amerikada 15. Sene. Egitim yapmis. Super lisan bilen. Universite ve. Mastir. Yapmis Caki gibi. Delikanliyi. Sebepsiz yere isten cikar. Muhakemeyi kazandigi halde. Ise almassa. Iste boyle. Guzelim THY. Yi. Disarda. Lisan bilmiyen. Temsil ediyor. Bu bir adalet degildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETO-afric ~ 9 yıl önce
FETO nun afrika hizmet asli sizi de sahlandirmis . Bu Kotil Afrikanin butun FETO cu tayfasini guzel yerlere tayin etti . suan THY acik, acik FETO ya hizmet ediyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrikali Kenan ~ 9 yıl önce
Afrika Semalarinda gercek Gururumuz THY. ..Biz Emirates, Air France ve Air Marok ucuslarimizi aramiyoruz artik acikcasi.. Bazi Genc Mudurler Afrika'ya uymuyorlar.. Bati Afrika'ya gelmis Fransizca bilmiyor ve ogrenmek niyeti de yok... THY Afrikalilari Dunya'da istedikleri ner yere hemen hemen goturdugu icin tutuluyor ve Kolonyal olmadigi icin de seviliyor... Temel Kotil dogru soyluyor... Afrika Gelecegin Kitasi ve THY cok dogru Strateji uyguluyor.. : Bize Afrika'ya Torpilli falan Mudurler yollamayin kardesim.. Bu adamalari biz de Afrikalilar da istemiyoruz. Bunun yaninda sunu da Ifade etmek ksterim: Sahsen THY Ile yaptigim Afrika Ucuslarimda Gorevli Mudurler ve yardimcilari icin Soyleyebilecegim Seyler Kesinlkkle Olumludur?. Afrika icin Olumlu Emek veren tum THY Calisanlarina Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorular... ~ 9 yıl önce
Temel efendi, eger thy senin veya ailenin ozel sirketin olsaydi afrika gibi cogunlukla fransizca konusulan bir kitaya yine de fransizca bilmeyenleri mudur olarak yollar miydin ? Burada bu konu ve diger bir suru konular hakkinda bir suru yorumlar yapiliyor, bunlarin hepsi mi kasitli hepsi mi yalan hepsi mi iftira? Dil bilmeyen ozellikle de fransizca bilmeyen adami, afrika gibi hemen herseyi sorun olan hemen her isin rusvetle,parayla vs dondugu bir kitaya yollarsan mudurlerin oradaki yerel calisanlarin oyuncagi olur,bircok yolsuzluk,yanlis isler vs olur sirketin kari,prestiji mahvolur farkinda degil misin ? Butun bunlarin farkindaysan ve bile bile is bilmez,yeteneksiz,tecrubesiz,hayatlarinda alanda tek dakika calismamis,yolcularla vs hicbir diyaloga girmemis,torpillileri oralara sozum ona yonetici! olarak yolluyorsan senin de koltuk,makam,guc ihtirasiyla gozlerin ve vicdanin korlesmis ve su anda olan, gelecekte de olacak tum basarisizliklarin sorumlusu da sen olacaksin unutma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACENTA ~ 9 yıl önce
COK KILASIK BIR DEYIM OLACAK AMA DEVEYE SORMUSLAR BOYNUN NEDEN EGRI MALUM GERISINI HEPINIZ BILIYORSUNUZ BIZIM TOPLUM OLARAK DOGRU OLAN NEYIMIZ KALDIKI!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birak palavrayi ! ~ 9 yıl önce
temel, dil bilmeyenleri,havacilik ve alan tecrubesi olmayanlari afrika'ya sef,mudur yaparak mi etkili olacaksin,afrika'yi halkin havayolu yapacaksin ? ozellikle ahl'deki personellerin afrikalilara davranislarini,konusmalarini,hitaplarini bir izle ondan sonra 20 sene sonra soyle olacak boyle olacak vs diye konus !!! ucakta soyle ikram veriyoruz boyle film gosteriyoruz,drogba ile reklam filmi cekiyoruz vs ile olmaz bu isler !ozellikle ahl'deki personelin hakaret ettigi adamlar sana niye para kazandirsin ki ??? air france,etiyopya vs senden daha ucuza cok cok daha kaliteli is yapiyor,hic degilse fransizca konusan sef,mudurleri var sen daha uluslararasi ticaret dili ingilizceyi konusamayan torpilli tosuncuklari oralara sef,mudur yolluyorsun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotil amca ~ 9 yıl önce
Yeni Kinshasa müdürü ne İngilizce ne Fransızca biliyor. Ne de işi biliyor. :) Hoş diğer müdürlerde hello dediğinde kendini İngilizce biliyorum diye anlatıyor.
Bir ögrende konus ~ 9 yıl önce
Ya Hoca bir ogrende konus Afrika yolcusunun %73'u avrupa tarnsit local yolcu hala kenyadan cicek oradan bocek diyorsun önce pazari bir ogren

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karides ~ 9 yıl önce
Mozambikten karides tasimaya baslasaniz iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nijer-Niamey ~ 9 yıl önce
Fransız bundan 100 sene önce görmüş sayın Kotil in bugün gördüğünü. Tüm batı, kuzey ve orta Afrika'nın yerüstü ve yeraltı kaynağını almış götürmüş karşılığında da sistemini altyapısını ve daha önemlisi dilini bırakmış. Sonra da haftada 3 sefer yeter deyip başka yerlere yönelmiş. Biz de kendimizi mal bulmuş mağribi olarak görmeye devam edelim. Yersen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000