10 Mayıs 2010, Pazartesi 13:19:16

"KOLUMU BOĞAZINA SOKUP RIZKIMI GERİ ALIRIM"

Fikir Fırtınası, gündem belirlemeye gündemi değerlendirmeye devam ediyor. Bu haftaki programda da slot koordinasyonu, Amsterdam kazası, Şükrü Can'ın dönüşü gibi konular ele alındı.
  • niçin bestairden bu kadar az bahsettiniz çalışanlar paralarını alıcak dediniz nasıl alıcak nereye başvuracak nasıl tahsil edicek bu kadar önmli bir konuyu hemen geçiştirmemeliydiniz bence bir sonraki programda daha detaylı bir açıklama ile bestair ve mağdur emekçilerine daha geniş yer vermenizi rica ediyorum
  • oktay erbag yine sesini yükselterek haklı ollmaya calısıyor shgm deyken ne verdide şimdi ne verecek havacılıga baksana bakım merkezi acmak isteyen sas a bile gerek yok demiş şu an da böyle bir bakım merkezine ne zihniyet bu anlamadım
  • Sn.Erdag, SHGM de Calisirken biraz daha havayolu firmalaraina adil davransaydiniz bugun havayolu sirketleri cok daha iyi bir duzeyde olurdu.ama maalesef bunu saglayamadiniz. yie de sizi gorevdeki basariklarinizdan dolayi tebrik etmek gerek.saygilar
  • Ne biçim fırtına bu? İki kişi sürekli kavga eder gibi konuşuyor. Ayrıca birbirlerini de sürekli aşağılıyorlar. Bu programın formatını ve katılımcılarını yeniden değerlendirmenizde yarar var bence. Oktay Beyin sesi ise bir aşağı iniyor, bir yukarı çıkıyor. Dinlenmesi çok zor.
  • sn erdağı yine çok önemli tespitlerinle gündem yaratmışsın.tebrikler.helal sana..
 Sefa İnan, Ali Kıdık, Oktay Erdağı ve Murat Herdem'in katılımıyla gerçekleşen Fikir Fırtınası bu hafta da önemli konuları masaya yatırdı.

Programın ilk konusu Slot Koordinasyon Merkezi'nin kontrolünün SHGM'den alınarak DHMİ'ye devredilmesiydi.

Sefa İnan, slot koordinasyonunun DHMİ'ye devredilmesini yerinde bir karar olarak değerlendirirken Oktay Erdağı karşıt görüş belirtti.

Oktay Erdağı, slot koordinasyonunun 5431 sayılı SHGM kanunun 9.maddesinin “h” bendi ve AB’nin 95/93 sayılı Konsey Tüzüğü'ne göre SHGM'de kalması gerektiğini vurguladı.

Erdağı, slot koordinasyonunun DHMİ'ye devredilmesinin haksız rekabete yol açacağını belirtirken Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Antalya Gazipaşa ve Antalya Havalimanları arasındaki rekabetin slot koordinasyonu sırasında yanlış anlaşılmalara açık olduğunu söyledi.

Oktay Erdağı, SHGM ve DHMİ’nin dışında doğrudan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bağlı tarafsız bir Slot kordinatörünün görevlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Amsterdam kazasındaki 'yüzde 80 Boeing suçlu' ifadesi eleştirilirken altimetre arızasını farkedemeyen pilotların da hatalı olduğu vurgulandı.

Apronda deve kesme olayının kahramanı Şükrü Can da programda ele alınan bir diğer konu başlığıydı.

Sefa İnan, deve olayının perde arkasını aktarırken Oktay Erdağı havacılık konusunda yetişmiş insan gücü sorunu olan Türkiye'nin Şükrü Can’dan faydalanması gerektiğini söyledi.

Erdağı, uçak bakım başkanının kendi başına karar alarak apronda deve kestiremeyeceğini söylerken THY yönetiminin bu olaydan haberdar olabileceğini ima etti, " Asıl sorgulanması gereken deve gölgesinde kalan RJ uçaklarının Türkiye'ye maliyetidir" dedi.

SHGM’nin Pegasus Hava Yolları'nın Teknik Başkanı Ercihan Bayır'ın Form 4 belgesini önce iptal edip daha sonra yapılan ihtiraz üzerine iade etmesi de programın önemli tartışma başlıkları arasındaydı.

Erdağı, sektörle otorite arasındaki güven bunalımına dikkat çekerek ilginç bir öneri de sundu.

Erdağı şöyle dedi: "SHGM ile Sektör arasındaki karşılıklı güven bunalımının geçen her gün derinleşiyor. Bu güven bunalımının ortadan kaldırılararak güven ortamının yeniden tesis edilebilmesi için gerekirse akil adamlarında devreye girmesi yarar sağlayacaktır.SHGM ile sektör arasındaki polis hırsız veya zabita işportacı kovalamacasına bir an önce son verilmeli"

Bu arada Oktay Erdağı bir ara sinirlenerek çok ilginç göndermelerde bulundu. Erdağı'nın " Benim çoluğumun çocuğumun rızkını alanın kolumu ağzına sokarak midesinden rızkımı geri alırım" sözleri geceye damgasını vurdu.




















"KOLUMU BOĞAZINA SOKUP RIZKIMI GERİ ALIRIM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
niçin bestairden bu kadar az bahsettiniz çalışanlar paralarını alıcak dediniz nasıl alıcak nereye başvuracak nasıl tahsil edicek bu kadar önmli bir konuyu hemen geçiştirmemeliydiniz bence bir sonraki programda daha detaylı bir açıklama ile bestair ve mağdur emekçilerine daha geniş yer vermenizi rica ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oktay erbag yine sesini yükselterek haklı ollmaya calısıyor shgm deyken ne verdide şimdi ne verecek havacılıga baksana bakım merkezi acmak isteyen sas a bile gerek yok demiş şu an da böyle bir bakım merkezine ne zihniyet bu anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn.Erdag, SHGM de Calisirken biraz daha havayolu firmalaraina adil davransaydiniz bugun havayolu sirketleri cok daha iyi bir duzeyde olurdu.ama maalesef bunu saglayamadiniz. yie de sizi gorevdeki basariklarinizdan dolayi tebrik etmek gerek.saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne biçim fırtına bu? İki kişi sürekli kavga eder gibi konuşuyor. Ayrıca birbirlerini de sürekli aşağılıyorlar. Bu programın formatını ve katılımcılarını yeniden değerlendirmenizde yarar var bence. Oktay Beyin sesi ise bir aşağı iniyor, bir yukarı çıkıyor. Dinlenmesi çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn erdağı yine çok önemli tespitlerinle gündem yaratmışsın.tebrikler.helal sana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000