08 Mayıs 2011, Pazar 08:43:13

"KAÇAMAK YAPTIĞIMI SANAN THY İZİN VERMEDİ"

Vatan gazetesi köşe yazarlarından Reha Muhtar, Türk Hava Yolları'nın CIP bölümünde yaşadığı bir aksaklığı köşesine taşıdı. İşte Muhtar'ın o köşe yazısı...
  • Reha Bey acaba tgs yetkilisi size miles&smiles kartınız var mı diye sormuş olabilr mi kafanız çok yoğunmuş. olup olmadığını bile bilmiyomuşsunuz yok demiş olabilir misiniz?
  • bilet satıs ne zamandan beri check-in yapıyor anlamadık ? Tgs dir.bos ucaga yolcu almayan TGS :)
  • yapılan muamelenin kişisel olduğunu sanmıyorum, reha bey biletini aldığı sırada millerini işletmediyse ordaki görevli elit kartı olduğunu göremez ve normal bir yolcu uygulaması yapar. tüm gazetecilerin yaptığı gibi karalama politikasına başvurarak özür maiyetinde bir bilet kazanmayı amaçladı sn muhtar belki de..
  • kendini çok büyütüyorsun bence çok komik bir durum ,yok bide beni yanımdakinden kıskandılar de tam olsun.....
  • OLAY BİLET SATIŞ PERSONELİ İLE rEHA BEY ARASINDA GEÇİYOR.. TGS İLE ALAKASI OLDUĞUNU SANMIYORUM..
  • aklı başında hiçbir ülkede sen havayaolunun bilmem ne müdürünü arayamazsın,aklından bile geçiremezsin haklı olsan bile ama burası türkiye olunca herşey değişiyor..bazıları daha da ayrıcalıklı oluyor...bunun için sayfanı ayırabiliyorsan bir de thy personelinin sıkıntılarını,sorunlarını o bilmem ne müdürü ve tayfasının personele yaptıkları eziyetleri,yedikleri hakları,yaptıkları haksızlıkları da köşende yazsana...
  • Ne büyük bir hata yapmışsınız. Elite cardla hiç yanınızda misafir getirilir mi ? Evet prosedürde getirilir ama bir şeyi unutmuşunuz. Burası THY prosedür yok. Padişahlık var.
  • Yolcu reha muhtar da olsa hatayı yapar,tgs mi thy mi bilmez,"thy'nin yer hostesi" der geçer.Hata THY'ye malolur.Kabine bu kadar baskı yapacağınıza biraz yer hizmetlerine bakınız sayın yöneticiler.Açın şikayet sitelerini bakın bakalım thy şikayetlerinin kaçı kabin personeline,kaçı yere?Uçuş kabinde başlamıyor yani beyler!!
  • Thy yi cekemeyen zavallilar thy yi oven haberlerde susar kalir ancak boyle abuk sabuk kendini bilmez bazi zatlarin yazilarina sarilirlar, ama cok komik oluyorsunuz kiskanc cocuklar gibi biz de size guluyoruz
  • Once yazilani anla. Thy rotar yapmamis ki adam ucusunu kendi ertelemis o yuzden de biletine fark odemis. İz air ise ucan beygir adiyla ucuyor fakat arizalar nedeniyle her zaman rotar sampiyonu olmus bir sirket. Hatta ucan beygirin zaten kotu olan ortalamalarini dusurmekte. Sen bir de kalkmis İz airden bahsediyorsun. Ahl de İzaire gelene kadar atlas var onur var ve hepsi de İz Air'e yuz basar.
 Keyifli keyifli akşam 18 uçağıyla İzmir‘e gitmeyi düşünüyordum...

Ve fakat yazılar yetişecek, seyahat çantası hazırlanacak, kıyafetler çıkartılacak, bir saat önceden havalanına varılacak, arada beni bekleyen onlarca iş...

Elbette önce 20 uçağına ardından da 22 uçağına kaydırıldı bizim yerler...

Yardımcım Aysın genç güzel bir kız...

İzmir’de annesi ve abisi var...

Hem benim organizasyona yardımcı olur, hem de bu vesile annesi ve abisiyle bir gece geçirir diye ona da yer ayırttık...

O ekonomide uçuyor, ben business‘da uçacağım...

***


Uçuşu iki defa erteledikten sonra gecenin bir vakti CİP Loung‘e giriyoruz...

CİP Loung‘da görevli yer hostesleri, benim gece vakti yanımda tanımadık genç bir hanımla seyehat etmeme pek alışkın değiller...

Benimse kafam bütün gün yaptıklarımla iyice dolmuş taşmış, ertesi sabahki söyleşiyi ve dönüşü düşünüyorum...

“Siz 45 lira, yanınızdaki hanımefendi de 159 lira fazla ücret ödeyeceksiniz...” dedi yer hostesi hanım...

Diyorum ya kafam felaket dolu, hiç uğraşacak halim yok, kartı uzattım, ilkini aldı ikincisini alamadı...

Vakit geçiyor beni de merak bir taraftan dürtüklüyor...

“Kusura bakmayın da” dedim, “Ekonomi biletinin fiyatı ne ki siz 160 lira civarında bir de ceza alıyorsunuz...”

“Hayır” dediler, “Bu başka kategori bilet... Sizin aldığınız kategoriden kalmadı bu uçuşta, onun için yüksek kategoriden bir başka bilet veriyoruz...”

***


Espiri olsun diye “Bu biletin toplam fiyatı 300 lirayı geçti... Bari business verseydiniz...” diye şaka yaptım...

“Business’a bakalım, çünkü zaten yanınızdaki hanımefendi, bu salondan uçamaz... Diğer binaya gitmesi lazım...” demezler mi?..

Önce şaka yapıyorlar sandım...

Sonra baktım ki gayet ciddiler...

“Hanımefendi” dedim “Ben daha önce de çocuklarımın ekonomide uçan bakıcılarını bu salondan çıkardım... Benle beraberler, ancak ekonomi uçuyorlar, bu salondan çıkmalarında ne sakınca var?..”

***


Önce 200 liranın üzerinde ek bilet parası...

Sonra “yanınızdaki hanımefendi salona giremez” uyarısı...

Arada, çıkış çabuk olsun diye business’ın arkasında rica ettiğimiz koltuğun en arkalara atılması...

Ve sonunda, “Hanımefendi ancak diğer binaya gidip, oradan uçabilir...” tebligatı...

Hepsi tesadüf olamazdı...

Oradaki herkes biliyordu ki, 20 dakika kala, herhangi bir yolcunun diğer binaya giderek, güvenlik kontrolünden geçip uçağa binmesi olanaksızdır...

Yer hostesi hanımefendilerden birileri yardımcımın uçağa binmesini engelleyecek bu derece çaba harcadığına göre, “yanımdaki yardımcımı algılamada bir hata olması kuvvetle muhtemel...”

***


Bir başka deyimle gecenin o vakti genç bir hanımefendiyle İzmir’e uçan bendenizi “kaçamak yapıyor zannetmekteler...”

Çünkü biliyorum ki, yanımdaki yardımcım değil, annem olsa bu sorunların hiçbiri çıkmayacak...

Kadınsı bir psikolojik hareketla karşı karşıyayım...

Üstelik kaçamağın K’si yanıma uğrayamayacak durumdayken...

Eski haber müdürüm, Akşam’ın yayın yönetmenliğini de yapan kardeşim Ali Genç‘i aradım yine gecenin o saatinde...

Artık alıştığımdan gayet sakinim bu durumlara...

“Ali’ciğim, yardımcımı uçurmuyorlar, çünkü bileti ekonomiymiş...”

Ali cin gibi;

“Abi” diyor, “Senin THY Elite kartını gömüyorlar mı?.. O kartı olanlar, yanlarında bir yolcuyu CİP’de uçurabalirler... Bunu bilgisayara baktıklarında görmeleri lazımdı...”

Elimi cebime sokuyorum, gerçekten benim bir de Elite kartım var, ancak onu göstermeye bile gerek kalmadan konuşmayı duyan yer hostesi hanımlardan biri, jet hızıyla bizim işlemleri yapıyor...

***


Hayatı şöyle okuyabilirdim o sırada?..

“Bu bana nasıl yapılır kardeşim?..”

Eğer böyle okusaydım, hâlâ hayattan hiçbir şey anlamayan hanzonun tekiydim...

Ben şöyle okudum:

“Yanında yardımcın olduğunu bilmedikleri genç ve tanımadıkları bir hanımla THY CİP salonuna gelirsen, sana her zaman yardımcı olan THY’nin güzel yer hostesleri, sana ve özellikle yanındakine belli belirsiz gıcık kaparlar... İşleri bir parça yokuşa sürerler... Böyle durumlarda arayacak ve sana çıkış yolu gösterecek dostların olsun... Dostların yoksa, orada bulunanlar arasında bir anlayışlı kişiden dost edinmeye çalış... Laf arasında yapmakta olduğun işin, bir söyleşiye katılmak olduğunu, kaçamak olmadığını göster...

Eğer kaçamak yapıyorsan, zaten yapacak bir şeyin pek yok...

Tecavüz geliyor...

Gözlerini kapat ve zevk almaya bak!.
"KAÇAMAK YAPTIĞIMI SANAN THY İZİN VERMEDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 13 yıl önce
Reha Bey acaba tgs yetkilisi size miles&smiles kartınız var mı diye sormuş olabilr mi kafanız çok yoğunmuş. olup olmadığını bile bilmiyomuşsunuz yok demiş olabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilet satıs ne zamandan beri check-in yapıyor anlamadık ? Tgs dir.bos ucaga yolcu almayan TGS :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılan muamelenin kişisel olduğunu sanmıyorum, reha bey biletini aldığı sırada millerini işletmediyse ordaki görevli elit kartı olduğunu göremez ve normal bir yolcu uygulaması yapar. tüm gazetecilerin yaptığı gibi karalama politikasına başvurarak özür maiyetinde bir bilet kazanmayı amaçladı sn muhtar belki de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kendini çok büyütüyorsun bence çok komik bir durum ,yok bide beni yanımdakinden kıskandılar de tam olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
OLAY BİLET SATIŞ PERSONELİ İLE rEHA BEY ARASINDA GEÇİYOR.. TGS İLE ALAKASI OLDUĞUNU SANMIYORUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aklı başında hiçbir ülkede sen havayaolunun bilmem ne müdürünü arayamazsın,aklından bile geçiremezsin haklı olsan bile ama burası türkiye olunca herşey değişiyor..bazıları daha da ayrıcalıklı oluyor...bunun için sayfanı ayırabiliyorsan bir de thy personelinin sıkıntılarını,sorunlarını o bilmem ne müdürü ve tayfasının personele yaptıkları eziyetleri,yedikleri hakları,yaptıkları haksızlıkları da köşende yazsana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne büyük bir hata yapmışsınız. Elite cardla hiç yanınızda misafir getirilir mi ? Evet prosedürde getirilir ama bir şeyi unutmuşunuz. Burası THY prosedür yok. Padişahlık var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yolcu reha muhtar da olsa hatayı yapar,tgs mi thy mi bilmez,"thy'nin yer hostesi" der geçer.Hata THY'ye malolur.Kabine bu kadar baskı yapacağınıza biraz yer hizmetlerine bakınız sayın yöneticiler.Açın şikayet sitelerini bakın bakalım thy şikayetlerinin kaçı kabin personeline,kaçı yere?Uçuş kabinde başlamıyor yani beyler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy yi cekemeyen zavallilar thy yi oven haberlerde susar kalir ancak boyle abuk sabuk kendini bilmez bazi zatlarin yazilarina sarilirlar, ama cok komik oluyorsunuz kiskanc cocuklar gibi biz de size guluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Once yazilani anla. Thy rotar yapmamis ki adam ucusunu kendi ertelemis o yuzden de biletine fark odemis. İz air ise ucan beygir adiyla ucuyor fakat arizalar nedeniyle her zaman rotar sampiyonu olmus bir sirket. Hatta ucan beygirin zaten kotu olan ortalamalarini dusurmekte. Sen bir de kalkmis İz airden bahsediyorsun. Ahl de İzaire gelene kadar atlas var onur var ve hepsi de İz Air'e yuz basar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000