31 Mayıs 2010, Pazartesi 10:07:33

HAVAK PANEL DÜZENLİYOR

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı HAVAK, gelişen şartlara uyum ve sektörün güç birliği için panel düzenliyor.

HAVAK tarafından yapılan açıklamada;

"Türk Sivil Havacılığının gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak amacı ile 1994 yılında kurulan Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı HAVAK, kuruluşunun 15. yılını tamamladığı bu yılda, dünya havacılığının gelişen boyutlarına uyum ve sektörün güç birliğine olan ihtiyacı için bir panel düzenleme ihtiyacı duymuştur.

 

Havacılık vakfı bugüne kadar Türk sivil Havacılığının gelişmesini temin için sivil havacılık sektöründe hizmet veren kişi ve kurumların ihtiyaç duydukları mesleki ve teknik eğitimler konusunda Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetki ve denetimleri altında JAA’in kurs ve seminerlerini düzenlemiştir. Sadece son üç yılda üçbin civarında sektör personeli bu kurslara iştirak etmiştir.

 

Dünya sivil havacılığının gelişmelerinin takibi ve Türk sivil havacılığının bu gelişmelere anında uyum sağlama gücünü gösterebilmesi doğrultusunda güç birliğinin kaçınılmaz olduğu bir gerçektir. Bu anlamda sektörü oluşturan kurum ve kuruluşların katılımı ile sektörün sıkıntılarını hafifletebilecek ve sorunları tek elden çözebilecek özelliğe sahip bir havacılık vakfının yeniden yapılandırılması ihtiyacı sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir.

 

Bu amaçla Türk sivil havacılığını oluşturan başta Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmak üzere, DHMİ, Terminal işletmecileri, Yer Hizmetleri Kuruluşları, THY, havayolu şirketleri, havacılık faaliyeti gösteren üniversiteler, uçuş okulları ve diğer havacılık kurum ve kuruluşlarının katılımı ile geniş kapsamlı bir güç birliği panelinin düzenleneceği kararını siz değerli havacılık kurumları yönetici ve üyelerine saygı ile duyuruyoruz."

Toplantı yeri: 01 Haziran 2010 saat 15.00’de Atatürk Havalimanı TAV İç Hatlar Terminali Konferans Salonu.

HAVAK PANEL DÜZENLİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000