07 Mart 2015, Cumartesi 16:45:57

GÖBEKLİTEPE'Yİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türk Hava Yolları'nın Nepal'in başkenti Katmandu'da pistten çıkan uçağını kurtarma çalışmaları devam ediyor.
  • İki kelimeyi biraraya getirerek anlamlı cümleler oluşturamayan Türkçe özürlü ne kadarda çok insan varmış. Yorumu göndermeden önce "acaba ben ne yazdım" diye düşünüp yazdığını okumak çok mu zor?
  • oncelikle sunu ifade edeyimki tgs degil ,tsk yuk muh bakim personeliydim tsk da yerdekiler havadakilere boyle derdi benim zamanimda.,, sonucta her iki tarafda' driver' gece ucusu yapana bir gun sonrasi izin verilir ki sofor dinlensin diye tsk da.
  • Oncelikle herhangi bir uçucu ekibe ŞOFÖR benzetmesi yapan olmussa, bunu yapan bence büyük edepsizlik etmis... Kiniyorum o kişi veya kişileri.... Amma sen kim oluyorsun da kendini TGS personeline eziyet edebilecek yetkide veya salahiyette zannediyordum bre ŞAPŞAL....!!!
  • Nepal de adamların vinci yok kurtarmaya gerekli malzemeler komşu hindistandan tedarik ediliyor adamın biride çıkmış böyle uçak mı kurtarılır diyor? Be yarım akıllı git o zaman sen kurtar o imkansızlıklarda uçağı veya da ayarla hemen 330 kaldırabilecek güçte vinçleri ve onları taşıyacak büyüklükte kargo uçaklarını senin yerine gidip ben kurtarırım. THY yönetimi hatalıdır, sabah o saate sefer planlayan hatalıdır, o uçağı indirmeye inat eden kaptan hatalıdır. Eleştiri yapılabilir ama mantık çerçevesi içinde olmalıdır. Havacılık sitesi değil sanki kahve bahçesi ağzı olan konuşuyor.
  • Nasıl bir millet olduk biz yorumlara bak herkes birbirinden nefret ediyor... Kendi aramızda birlik yokken uluslararası arenada nasıl başarılar kazanacağız... Çok utanç verici haldeyiz...
  • Bu kaptan kardeşimiz kesin F4'cü falandır. Yada F16,F5 vs. Ama inat edip inmesi F4'cü olduğunu belli ediyor. Bence askeri pilotları daha fazla ise almamak gerek. Gereksiz ve arkasını dolduramayacaklari asırı bir Özgüven var. Fo kardesim sivil kökenli ise gecmis olsun.
  • Yine bir yer çalışanı arkadas pilotlara Şoför diyerek nasıl çekemediğini gözler önüne serip kokpit ekibinin düşmanlığını Kazandı. Ah be kardesim. Yarın bir gun ucarken denk gelen her TGS çalışanına eziyet etmem icin beni zorluyorsun.
  • Biraz masraf ve emek gerekecek ama uçacacak inşallah. Gövdede burulma yoksa iniş takımı motor aviyonikler hepsi değiştirilebilen parçalar neticede.
  • Adamsan kendi adini da yazarsin. Kaptanin adini yazip, arkasindan isimsiz bir sekilde sallayarak adam olmadigini gostermissin gerci. Etik degeri olmayan zavalli varlik.
  • Bu tür kazaların gerçek sebebi , sadece ticari düşünce tarzı ve paranın esiri olan insanlardır...Pilotların gece gündüz uçurulması, onların bioritimlerini perişan etmekte ve doğru karar vermelerini zorlaştırmaktadır...Gece uykusunu uyumayan Pilot un ,hata yapması ; herzaman beklenmelidir....Bu kafayla kazalar olmaya devam edecektir....

Türk Hava Yolları'nın Nepal'in başkenti Katmandu'da pistten çıkan uçağını kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Nepal'da gerekli ekipmanların olmaması nedeniyle Türkiye'den ve Nepal'in komşusu Hindistan'dan ekipler ve teçhizatlar gönderildiği ve uçağın bugün çıkarılmasının hedeflendiği öğrenildi.

Çalışmaların görüntülere yansıyan kısmında uçağın burun kısmının bir tıra yüklendiği ve bu şekilde çıkarılmaya çalışıldığı görülüyor.

Kurtarma çalışmalarındaki söz konusu yöntemler nedeniyle uçağın kurtarılmasının zaman alacağı ve bugünün sonuna kadar çalışmaların süreceği bildirildi.

©AirportHaber

İşte çalışmalardan son görüntüler:









GÖBEKLİTEPE'Yİ KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İki kelimeyi biraraya getirerek anlamlı cümleler oluşturamayan Türkçe özürlü ne kadarda çok insan varmış. Yorumu göndermeden önce "acaba ben ne yazdım" diye düşünüp yazdığını okumak çok mu zor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
oncelikle sunu ifade edeyimki tgs degil ,tsk yuk muh bakim personeliydim tsk da yerdekiler havadakilere boyle derdi benim zamanimda.,, sonucta her iki tarafda' driver' gece ucusu yapana bir gun sonrasi izin verilir ki sofor dinlensin diye tsk da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Oncelikle herhangi bir uçucu ekibe ŞOFÖR benzetmesi yapan olmussa, bunu yapan bence büyük edepsizlik etmis... Kiniyorum o kişi veya kişileri.... Amma sen kim oluyorsun da kendini TGS personeline eziyet edebilecek yetkide veya salahiyette zannediyordum bre ŞAPŞAL....!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENTERESANSINIZ ~ 9 yıl önce
Nepal de adamların vinci yok kurtarmaya gerekli malzemeler komşu hindistandan tedarik ediliyor adamın biride çıkmış böyle uçak mı kurtarılır diyor? Be yarım akıllı git o zaman sen kurtar o imkansızlıklarda uçağı veya da ayarla hemen 330 kaldırabilecek güçte vinçleri ve onları taşıyacak büyüklükte kargo uçaklarını senin yerine gidip ben kurtarırım. THY yönetimi hatalıdır, sabah o saate sefer planlayan hatalıdır, o uçağı indirmeye inat eden kaptan hatalıdır. Eleştiri yapılabilir ama mantık çerçevesi içinde olmalıdır. Havacılık sitesi değil sanki kahve bahçesi ağzı olan konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nasıl bir millet olduk biz yorumlara bak herkes birbirinden nefret ediyor... Kendi aramızda birlik yokken uluslararası arenada nasıl başarılar kazanacağız... Çok utanç verici haldeyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kaptan kardeşimiz kesin F4'cü falandır. Yada F16,F5 vs. Ama inat edip inmesi F4'cü olduğunu belli ediyor. Bence askeri pilotları daha fazla ise almamak gerek. Gereksiz ve arkasını dolduramayacaklari asırı bir Özgüven var. Fo kardesim sivil kökenli ise gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan düsmani seni ~ 9 yıl önce
pilot olamadin diye bu kadar kinci ve öfkeli olma, zaten sebebide de ortada : böyle karakterdeki biri pilot degil söför bile olamaz, zamanini burda bosa harcama, kimseyi etkilemiorsun cünkü-yani bu sitede örgütlenmeyin- kendine meslek edin, yoksa bir bakmisin seneler gecmis sen halen ayni yerdesin almanyadan selamlar,
F4 ~ 9 yıl önce
Bir sorti jetle uçabilmek için nelerini verirdin ama burada askerleri kötülüyorsun. Yazıklar olsun sana.Sen para basarken onlar vatanı koruyor bunu unutma.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yine bir yer çalışanı arkadas pilotlara Şoför diyerek nasıl çekemediğini gözler önüne serip kokpit ekibinin düşmanlığını Kazandı. Ah be kardesim. Yarın bir gun ucarken denk gelen her TGS çalışanına eziyet etmem icin beni zorluyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 9 yıl önce
Biraz masraf ve emek gerekecek ama uçacacak inşallah. Gövdede burulma yoksa iniş takımı motor aviyonikler hepsi değiştirilebilen parçalar neticede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19:16:56 daki yorum ~ 9 yıl önce
Adamsan kendi adini da yazarsin. Kaptanin adini yazip, arkasindan isimsiz bir sekilde sallayarak adam olmadigini gostermissin gerci. Etik degeri olmayan zavalli varlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sistem ~ 9 yıl önce
Bu tür kazaların gerçek sebebi , sadece ticari düşünce tarzı ve paranın esiri olan insanlardır...Pilotların gece gündüz uçurulması, onların bioritimlerini perişan etmekte ve doğru karar vermelerini zorlaştırmaktadır...Gece uykusunu uyumayan Pilot un ,hata yapması ; herzaman beklenmelidir....Bu kafayla kazalar olmaya devam edecektir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000