06 Haziran 2011, Pazartesi 15:56:49

GENEL MÜDÜR İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

Zorlu O&M ve THY Teknik A.Ş.’nin ortak girişimiyle kurulan Türkbine Teknik, endüstriyel gaz türbinlerinin tamir, bakım ve onarım faaliyetlerini yürütecek Türkiye’deki ilk merkez olacak.
  • motorhanenin etinden sütünden yararlandılar kısacası zaten az sayıda kalan personel ne ucaga yeter neden onlara hadı hayırlısı bundan karlı cıkan zorlu olur...
  • turbine technic deseniz anlarım türk türbin olsa da olur,TÜRKBİNE nedir allah aşkına..TÜRKÇE desem değil İNGİLİZCE desem o da değil.?
  • Teknik AŞ kapanacak ondan olabilir mi
Enerji santrallerine bakım ve işletme hizmeti sağlayan Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri A.Ş. ile uçak ve uçak komponentleri bakım ve onarım alanında faaliyet gösteren THY Teknik A.Ş., ortak bir şirket kurdu.

Tescil için başvuruda bulunulan Türkbine Teknik adlı şirket, endüstriyel gaz türbinlerinin tamir, bakım ve onarım faaliyetlerini yürütecek. Türkiye’nin bu alanda ilk merkezi olacak Türkbine Teknik, hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösterecek. Zorlu O&M ve THY Teknik A.Ş’nin yüzde 50/50 ortak olduğu şirketin kuruluş sermayesi ise 16,5 milyon TL oldu.

Türkbine Teknik, 18,3 milyar ABD Dolarlık pazara hizmet verecek

THY Teknik A.Ş ile yaptıkları ortaklığın Türkiye açısından büyük bir ihtiyacı karşılayacağını kaydeden Zorlu O&M Enerji Tesisleri İşletme ve Bakım Hizmetleri AŞ. Genel Müdürü Erdoğan Güneş, şunları söyledi: "Dünyada 2009 yılı itibariyle 46.455 adet çalışır durumda olan endüstriyel gaz türbini bulunuyor. Bu türbinlerin toplam bakım pazarı da yaklaşık olarak 18,3 milyar ABD Doları. Bu pazarın yüzde 20’sini ise Türkiye ve çevresinde bulunan bölgeler oluşturuyor. Bugün Türkiye’de enerji santrallerinin bakım hizmetlerinin önemli bir bölümünü oluşturan endüstriyel gaz türbin revizyonları yurtdışında gerçekleşiyor. Bu da hem maliyeti yükseltiyor hem de zaman kaybına neden oluyor. Bu alandaki ihtiyaca cevap vermek için kurulan Türkbine Teknik’in, Türkiye ve çevre ülkelerdeki endüstriyel gaz türbinlerinin bakım ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.
Enerji tesisleri işletme ve bakımı alanında kurulan ilk ulusal şirket olan Zorlu O&M ile havacılık sektöründe söz sahibi THY Teknik A.Ş.’nin bu işbirliğiyle kurulan Türkbine Teknik’in bölgede kısa zamanda önemli bir noktaya ulaşacağına inanıyoruz."
GENEL MÜDÜR İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
motorhanenin etinden sütünden yararlandılar kısacası zaten az sayıda kalan personel ne ucaga yeter neden onlara hadı hayırlısı bundan karlı cıkan zorlu olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turbine technic deseniz anlarım türk türbin olsa da olur,TÜRKBİNE nedir allah aşkına..TÜRKÇE desem değil İNGİLİZCE desem o da değil.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Teknik AŞ kapanacak ondan olabilir mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000