01 Temmuz 2009, Çarşamba 10:58:45

GECE UÇUŞLARINI DURDURDULAR

Azerbaycan özel izinli uçuşlar dışında havayolu şirketlerinin yapacağı uçuşlara kısıtlama getiriyor.
  • GHC havalimaninda handling sirketi olan Ground Handling Company sirketinin sitesidir, ve malesef dogru durust update olunmuyor. Sitenin en guzel yani www.ghc.az/timetable adresinde havalimaninin onlayn ucus tablosunu izlemek mumkun.
  • kaptan pilotumuzu tebrik ediyorum. bu herifin TİPİ ben cahilim diye bağırıyor. Kaptan'a nazikçe bir soru soduğunu hayal bile edemiyorum. Artık cahil yolcuların uçağa binmesi yasaklanmalı , ve ilk defa uçağa binecek yolculardan 10-15 soruluk bir testi geçmeleri istenmeli.
  • ghc.az/timetable sitesine girdim öncelikle ingilizce menü yok. sadece rusça ve azerice. Ayrıca anasayfada 2007 de ve 2008 de AZAL'a teslim edilecek uçaklardan bahsediyor. bu site en son ne zaman update edilmiş ? Gece uçuşları konusunda şöyle düşünüyorum zaten uçuş sayısı az olduğu için böyle bir uygulama şansları var. İstanbul'un böyle bir uygulamayı yapması söz konusu bile olamaz.
  • Hangi şehirin göbeğine askeri meydan dikilmiş bir deyiver bakalım.Türkiyedeki en yeni askeri meydan 50 yıllık benim cahil adamım.
  • Avrupa'da çoğu ülkede gece saatlerinde uçuş yapılmaz. İzmirde oturuyorum, 24 saat yolcu ucagı gürültüsü ve sehrin üstünde gündüz saatlerinde egitim ucusu yapan askeri uçakların gürültüsüne maruz kalıyorum. Bu konuda mutlaka bir düzenleme bizde de yapılmalı.
  • Son duzenlenmeden sonra durum soyle http://ghc.az/timetable/list_planned.php
  • Bizimkiler sehrin gobegine askeri meydan dikiyorlar????? diyorsun. Yoksa bizimkiler askeri meydanin etrafinami sehri dikiyorlar? Askerler kadar basina tas yagsin. Basin sIkIstiginda yardim istersin o askeri meydandan degilmi?
  • Helal be adamlara. Once insan politikası işde bu. Avrupada zaten çoktan vardı böyle uygulamalar. Özellikle gece saatlerinde yoğun meydanlara trafik durduluyordu. Trafiğin olmadığı saatlerdede artık meydanla ilgili tum kontroller ve gerekli işlemler yapılır. Afferim Azerilere. Bizimkiler şehrin göbeğine askeri meydan dikiyolar.
  • THY`nin 3 tane gunluk ucuslarindan 1-si sabah 5-te. Luftansa, AirBaltic, Aeroflot (2 ucustan 1-si gece), Tel-Aviv (AZAL) eskiden gece gerceklesiyordu. Simdi baktim, hepsi kaymis. Transit yolculara zor olacak (Amerika ve Avrupa ulkelerine gidenler icin)
  • BME ve Air Baltiya değil, BMI ve AirBaltic. Bildiğim kadarıyla Aeroflot, Aerosvit Airlines, Austrian Airlines, S7 Airlines ve China Southern Airlines-da gece uçuyordu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanı'nda uçuş saatlerine kısıtlama getirilecek. Yarından itibaren devreye sokulacak olan uygulamayla birlikte gece 00:00 ile 07:00 saatleri arasında uçuş yasağı uygulanacak.

Azerbaycan Havayolları’ndan (AZAL) Airporthaber’e verilen bilgiye göre, gece saatlerinde yalnız devlet, bürokratik, kaza ve diğer bu gibi görevli uçaklara uçuş imkanı verilecek.

Bakü semalarında uçak seferlerinin gece yarısı durdurulma nedeninin, yaz mevsiminde insanların rahatsız olmamaları için yapıldığı belirtildi. Azerbaycan Havayolları, konuya ilişkin olarak işbirliğinde bulunduğu yabancı firmalara Nisan ayında haber gönderdiğini de belirtti.

Azerbaycan’a uçuş yapan yerli ve yabancı firmaların büyük bir kısmı uçuşlarını gece geç saatlerde gerçekleştiriyordu.

Rossiya, BelAvia, Türk Hava Yolları, BME, Lufthansa, Air Baltiya gibi firmaların genellikle yasaklama getirilen saatlerde sefer yaptığı da gelen bilgiler arasında.

©AirportHaber Dış Haberler

GECE UÇUŞLARINI DURDURDULAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
GHC havalimaninda handling sirketi olan Ground Handling Company sirketinin sitesidir, ve malesef dogru durust update olunmuyor. Sitenin en guzel yani www.ghc.az/timetable adresinde havalimaninin onlayn ucus tablosunu izlemek mumkun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaptan pilotumuzu tebrik ediyorum. bu herifin TİPİ ben cahilim diye bağırıyor. Kaptan'a nazikçe bir soru soduğunu hayal bile edemiyorum. Artık cahil yolcuların uçağa binmesi yasaklanmalı , ve ilk defa uçağa binecek yolculardan 10-15 soruluk bir testi geçmeleri istenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ghc.az/timetable sitesine girdim öncelikle ingilizce menü yok. sadece rusça ve azerice. Ayrıca anasayfada 2007 de ve 2008 de AZAL'a teslim edilecek uçaklardan bahsediyor. bu site en son ne zaman update edilmiş ? Gece uçuşları konusunda şöyle düşünüyorum zaten uçuş sayısı az olduğu için böyle bir uygulama şansları var. İstanbul'un böyle bir uygulamayı yapması söz konusu bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi şehirin göbeğine askeri meydan dikilmiş bir deyiver bakalım.Türkiyedeki en yeni askeri meydan 50 yıllık benim cahil adamım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa'da çoğu ülkede gece saatlerinde uçuş yapılmaz. İzmirde oturuyorum, 24 saat yolcu ucagı gürültüsü ve sehrin üstünde gündüz saatlerinde egitim ucusu yapan askeri uçakların gürültüsüne maruz kalıyorum. Bu konuda mutlaka bir düzenleme bizde de yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son duzenlenmeden sonra durum soyle http://ghc.az/timetable/list_planned.php

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bizimkiler sehrin gobegine askeri meydan dikiyorlar????? diyorsun. Yoksa bizimkiler askeri meydanin etrafinami sehri dikiyorlar? Askerler kadar basina tas yagsin. Basin sIkIstiginda yardim istersin o askeri meydandan degilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal be adamlara. Once insan politikası işde bu. Avrupada zaten çoktan vardı böyle uygulamalar. Özellikle gece saatlerinde yoğun meydanlara trafik durduluyordu. Trafiğin olmadığı saatlerdede artık meydanla ilgili tum kontroller ve gerekli işlemler yapılır. Afferim Azerilere. Bizimkiler şehrin göbeğine askeri meydan dikiyolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY`nin 3 tane gunluk ucuslarindan 1-si sabah 5-te. Luftansa, AirBaltic, Aeroflot (2 ucustan 1-si gece), Tel-Aviv (AZAL) eskiden gece gerceklesiyordu. Simdi baktim, hepsi kaymis. Transit yolculara zor olacak (Amerika ve Avrupa ulkelerine gidenler icin)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BME ve Air Baltiya değil, BMI ve AirBaltic. Bildiğim kadarıyla Aeroflot, Aerosvit Airlines, Austrian Airlines, S7 Airlines ve China Southern Airlines-da gece uçuyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000