15 Nisan 2011, Cuma 12:08:53

DÜŞEN UÇAĞIN PARÇASI SERGİLENECEK

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek "Türk Havacılık Tarihi Fotoğraf, Ephemera ve Obje" adlı sergide, 1975 yılında Marmara Denizi'ne düşen THY'ye ait TC-JAP 'Bursa' uçağın bir parçası da yer alacak.
  • Bu uçağın paramparça bir halde denizin dibinde olduğu ve bu parçaların yıllardır Yeşilköy'lü balıkçıların ağlarına takıldığı bilindiği halde araştırmacı kılığına girmiş birtakım çevrelerin uçağın çıkarılması konusunda kendilerine vazife çıkarmalarını ve kamuoyu oluşturmaya çalışmalarını anlamakta ciddi anlamda zorluk çekmekteyim. Bursa uçağı çıkarılacak halde değildir ve bu gerçek artık kabul edilmelidir. Parçası sergilenecekmiş! Bunun kime ne faydası var? Buradaki amaç nedir, bunuda anlamış değilim.
  • Bu fotograf 1974 oncesi cekilmisdr ve cekilen yer su an Birlesmis Milletlerin kontrolunde olan Lefkosa havalimanidr
  • uçağın parçasını sergilemek ne sağlayacak acaba daha o günün sorumlusu bile tam anlamıyla bulunamamışken böyle bir gösteri bence çok anlamsız
  • böyle bir organizayonu gerçekleştirenlere sonsuz teşekkürler bu arda düşen bursa uçağının çıkartılması için de bir çaba sarf edilir inşallah..

26 Nisan Pilotlar Günü'nde Yenibosna Airport AVM'de saat 18.00'de açılıyor. 450 parça vatandaşların ilgisine sunulacak.

Eserler arasında; bugüne kadar bilinen en eski uçak bileti (1944 yılına ait), yine en eski paraşütlü uçağa ait çekilmiş fotoğraf ve 1975 yılında Marmara Denizi'ne düşen THY'ye ait TC-JAP 'Bursa' uçağın bir parçası da bulunuyor.

09 Mayıs'a kadar gezilebilecek etkinlikte yer alacak diğer parçalar da şöyle; "Atatürk ve Sabiha Gökçen'e ait fotoğraflar, iki Türk Havacılık Kahramanı Tayyareci Vecihi Hürkuş ve Sanayici Nuri Demirağ, Çocuk ve Havacılık, Marshall Dönemi, Osmanlı Devleti ve Kuvay-ı Milliye Dönemlerinde Türk Hava Ordusu, Türk Hava Ordusu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı (1923 - 1947), Türk Hava Ordusu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı (1923 - 1947), Jet Dönemi, Türk Hava Yolları A.O. (1956'dan günümüze) , Türk Hava Postaları ve Devlet Hava Yolları (1933 - 1947), Devlet Hava Yolları (1948 - 1956), Yeşilköy Havalimanı Terminal ve Hangarlar İnşaatı 1950, Yeşilköy Havalimanı 06 - 24 Pistinin Betonarme İşleri, Uçak Kırım ve Şehitleri, Türkiye'nin ilk Seyahat Acentelik ve Yer Hizmetleri Firmaları, Türkiye'de Servis Yapan Yabancı Havayolları İşletmeleri.

(Zaman)

DÜŞEN UÇAĞIN PARÇASI SERGİLENECEK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçağın paramparça bir halde denizin dibinde olduğu ve bu parçaların yıllardır Yeşilköy'lü balıkçıların ağlarına takıldığı bilindiği halde araştırmacı kılığına girmiş birtakım çevrelerin uçağın çıkarılması konusunda kendilerine vazife çıkarmalarını ve kamuoyu oluşturmaya çalışmalarını anlamakta ciddi anlamda zorluk çekmekteyim. Bursa uçağı çıkarılacak halde değildir ve bu gerçek artık kabul edilmelidir. Parçası sergilenecekmiş! Bunun kime ne faydası var? Buradaki amaç nedir, bunuda anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu fotograf 1974 oncesi cekilmisdr ve cekilen yer su an Birlesmis Milletlerin kontrolunde olan Lefkosa havalimanidr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağın parçasını sergilemek ne sağlayacak acaba daha o günün sorumlusu bile tam anlamıyla bulunamamışken böyle bir gösteri bence çok anlamsız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
böyle bir organizayonu gerçekleştirenlere sonsuz teşekkürler bu arda düşen bursa uçağının çıkartılması için de bir çaba sarf edilir inşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000