25 Şubat 2009, Çarşamba 09:31:22

Bakan Yıldırım: "Kriz tedbirlerimiz hazır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte gittiği Kenya`dan dönen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ulaşım ve sağlık alanlarında önemli anlaşmaların yapıldığını söyledi.

Kenya`da gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen Bakan Yıldırım, Nairobi`ye direkt uçuşların başlatıldığını ve seferlerin haftada üç defa yapılacağını söyledi. Daha önce Türkiye`den Kenya`ya 25 saatte gidildiğini hatırlatan Bakan Yıldırm, `Kenya`ya yapılacak direkt seferler, ilişkilerin geliştirilmesi açısından da büyük avantaj sağlayacak` diye konuştu.

KRİZ TEDBİRLERİ ALINDI

Krize karşı alınan tedbirlerin Avrupa ve ABD`deki gibi olamayacağını ifade eden Bakan Yıldırım, `Oralar krizin merkezi halinde. Krizin etkisi bize farklı oluyor, dolayısıyla alınan tedbirler de farklı. Onların aldıkları tedbirler şu ana kadar çok da etkili olmadı. Krizin algılanması bizde nedense farklı oluyor. Dışardan bakanlar bize `iyi` diyorlar ama içerde biz farklı yorumlar yapıyoruz. Biz kriz gerçeğini kabul edip ona göre adımlarımızı atmalıyız. Bu adımlar da zaten atılıyor. Tedbirleri parça parça alıyoruz. Kısa çalışma ödeneği konusundaki adımlar çok önemli neticeler verecek ve işsizlik için önemli bir tedbir olacak. Fakat bunu bile kullanıp fırsatçılık yapanlar olduğunu duyuyoruz` diye konuştu.

SEKTÖRÜMÜZ BÜYÜDÜ

İstanbul`un transfer merkezi olması bakımından önemli bir konuma sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, `1 yılda transfer yolcu sayısı yüzde 24 arttı. Bunu avantaja çevirip turizme katkı yapar hale getirmek istiyoruz. Avrupa`da havacılık sektöründe yüzde 13`lük bir küçülme yaşanırken biz yüzde 6 büyüdük. Sadece THY değil bütün sivil havacılık sektörü büyüyor, filosunu gençleştiriyor` diye konuştu. Denizcilik sektörüne de değinen Bakan Yıldırım, `Mevcut ihracata yönelik ve yarım kalan teknelerin yapımının tamamlanması için Eximbank`tan kredi kullandırıyoruz. Tersaneleri canlı tutmak için kamu başta olmak üzere ihtiyaçları ve talepleri yönlendiriyoruz, hedefimiz sektörü ayakta tutmak` dedi.

Bakan Yıldırım: "Kriz tedbirlerimiz hazır"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000