30 Ağustos 2010, Pazartesi 09:24:31

ANADOLU JET DİREKT UÇUŞLARA BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları Rusya Müdürü Mefail Deribaş Ankara - Rusya direk uçuşlarının başlama tarihini açıkladı.
  • Peki tamam anlaşılan o ki b777 vb. uçaklar da ankara'dan operasyon yapabilirler belli periyotlarda şu an bile yolcu mevcut. Zaten mesele Ankaradan büyük uçak operasyonu. A-jet yapmış veya ankara base deki thy personeli yapmış çok önemli değil. Bir uçağın seferin karlılığı konusu halledildikten sonra her kural değişebilir. A-jete almadım da sanki bakımını THY teknikten başka biri yapacak. Prosedürler değişebilir. Kalıpları geçiniz.
  • Tmm iste bu THY nin isi. ankara da base kurur ve ordan her yere baglanti koyar. Anadolujet dusuk maliyetle operasyon yapar 777 yi almasi demek network tasiyici olmasi demek ki bu anlamsiz olur 777 uzun mesafede kar eden bi ucak a.jet 737 lerle operasyon yapar. Ole olsa easyjet,southwest veya ryanair de bilir 777 almasini heralde..
  • New York ve Chicago uçuşlarında Ankara aktarmalı gelen 100'er yolcu vardır. Aynı şekilde Tokyo uçuşlarında da Kapadokya'yı gezen Japonlar ESB'den AHL'ye geçerek giderler veya gelirer. Bu hatlarda haftada 2 seferi Ankara rahatlıkla doldurur. THY de ister 777 ister A340 kullanır.
  • uzaktaki başkentlere veya destinasyonlara uçsun, kısa mesafede çok yolcu taşırsa kar etmez mi? günde 3-5 sefer yerine tek seferle işi bitirse olmaz mı? A340 olsun A330 olsun yakında zaten FRA vb meydanlar belki de küçük uçakları kabul etmeyerek yakındaki diğer meydanlara yönlendirecekler.... havacılığı öğretin ama düşünceyi kısıtlamayın.
  • Yahu sen boeing e ortak misin! Ankara ya kimse gitmez varsa paran srn bagis yap bari! Biraz havacilik ogren 777 tipi ucaklar hangi havayollari tarafindan alinir! Kisa mesafe ucuslarda nasil zarar ettigini bi arastir!!
  • Düşünelim; Anadolujet, lowcost gibi terimlerle neden kendini bağlasın ki, ihtiyaç varsa, prestij lazımsa, başkentten başkente uçmak isteyen de varsa karlı olacaksa ki en erken iki sene tarifeli seferden sonra yolcu portföyü oluşur doluluk oranları netleşir, neden olmasın. Anadolujetin başlangıcında tereddütle olur mu ki denilmişti. Yapınca herşey oluyor sadece fizibilitesini araştırmak ve biraz sabretmek lazım.
  • ANKARA'DAN YOLCU POTANSİYELİ OLAN VE HALİHAZIRDA UÇUŞ BULUNMAYAN DİĞER YURTDIŞI NOKTALARI: ROMA, BÜKREŞ, BATUM, AMMAN, KAHİRE, ABU DABİ, BAĞDAT, BEYRUT, TEL AVİV
  • ankara kimmm 777 kimmm.. ne alakasi var :))..ankaraya o terminal bile fazla. bom boş kocaman terminal. evet bence turkiyenin en guzel terminali ama boş olduktan sonra ne işe yarar..
  • Kardesim 777 her havayoluna yakisir ama mesele o degil anadolujet bir LOW COST havayolu ve 777 almasi kadar anlamsz bisey olamaz!! Bu THY nin isi! Thy alir 777 yi talep te varsa ankaradan madagaskar a ister 777 ile isterse de A380 le ucar!! Anadolujet ve pegasus gibilerin kategorisi bellidir!!!
  • Yani anadolujete 777 alması bence çok akıllı allahınızı seversenız bıraz düzgün yorum yapın ..Birkere ankaradan gelen istanbul taransıtlerı yeter bence ankaraya yakışır . Ve ayrıca lıbya havayolları pazartesi ve perşeembe ankaraya uçuşları vardır.
2005'den 2010’a Türkiye-Rusya hattında taşıdığı yolcu sayısını 60 binden 600 bine taşıyarak büyük bir başarıya imza atan Türk Hava Yolları, uzun yıllardır beklenen müjdeli haberi verdi: “Ankara-Moskova hattında direkt uçuşlar başlıyor.” Türk Hava Yolları Rusya Müdürü Mefail Deribaş, THY’nin şirketi Anadolu Jet’in yapacağı seferler için tarih verdi: Ekim sonu.

Mefail Deribaş, seferlerin haftada üç gün olarak Moskova’da Domodedovo Havaalanı’na yapılacağını belirtti.

Ankara’ya Moskova’dan direkt uçuş, uzun yıllardır talep ediliyor, ancak “verimli” olmayacağı düşüncesiyle gerçekleşmiyordu. Son dönemde İstanbul aktarmalı yurtiçi yolcu sayısının hızla artması, Anadolu Jet’in de Ankara merkezli olarak faaliyet göstermesi, THY’yi direkt uçuşlar konusunda karar vermeye teşvik etti.

Mefail Deribaş, yaz döneminde bölgelerden Antalya’ya yapılan uçuşlar dahil haftada 70 sefere kadar çıktıklarını, şu an Moskova dahil Rusya’nın altı şehrinden direkt uçuş yapıldığını hatırlattı.

THY bu yıl sonuna kadar Moskova-Novosibirs uçuşları ile Sibirya’ya da ulaşmayı planlıyor. 2011 sonuna kadar ise hedef 10 uçuş noktasına çıkmak.

(TürkRus.com)
ANADOLU JET DİREKT UÇUŞLARA BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
Peki tamam anlaşılan o ki b777 vb. uçaklar da ankara'dan operasyon yapabilirler belli periyotlarda şu an bile yolcu mevcut. Zaten mesele Ankaradan büyük uçak operasyonu. A-jet yapmış veya ankara base deki thy personeli yapmış çok önemli değil. Bir uçağın seferin karlılığı konusu halledildikten sonra her kural değişebilir. A-jete almadım da sanki bakımını THY teknikten başka biri yapacak. Prosedürler değişebilir. Kalıpları geçiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tmm iste bu THY nin isi. ankara da base kurur ve ordan her yere baglanti koyar. Anadolujet dusuk maliyetle operasyon yapar 777 yi almasi demek network tasiyici olmasi demek ki bu anlamsiz olur 777 uzun mesafede kar eden bi ucak a.jet 737 lerle operasyon yapar. Ole olsa easyjet,southwest veya ryanair de bilir 777 almasini heralde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
New York ve Chicago uçuşlarında Ankara aktarmalı gelen 100'er yolcu vardır. Aynı şekilde Tokyo uçuşlarında da Kapadokya'yı gezen Japonlar ESB'den AHL'ye geçerek giderler veya gelirer. Bu hatlarda haftada 2 seferi Ankara rahatlıkla doldurur. THY de ister 777 ister A340 kullanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uzaktaki başkentlere veya destinasyonlara uçsun, kısa mesafede çok yolcu taşırsa kar etmez mi? günde 3-5 sefer yerine tek seferle işi bitirse olmaz mı? A340 olsun A330 olsun yakında zaten FRA vb meydanlar belki de küçük uçakları kabul etmeyerek yakındaki diğer meydanlara yönlendirecekler.... havacılığı öğretin ama düşünceyi kısıtlamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu sen boeing e ortak misin! Ankara ya kimse gitmez varsa paran srn bagis yap bari! Biraz havacilik ogren 777 tipi ucaklar hangi havayollari tarafindan alinir! Kisa mesafe ucuslarda nasil zarar ettigini bi arastir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Düşünelim; Anadolujet, lowcost gibi terimlerle neden kendini bağlasın ki, ihtiyaç varsa, prestij lazımsa, başkentten başkente uçmak isteyen de varsa karlı olacaksa ki en erken iki sene tarifeli seferden sonra yolcu portföyü oluşur doluluk oranları netleşir, neden olmasın. Anadolujetin başlangıcında tereddütle olur mu ki denilmişti. Yapınca herşey oluyor sadece fizibilitesini araştırmak ve biraz sabretmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ANKARA'DAN YOLCU POTANSİYELİ OLAN VE HALİHAZIRDA UÇUŞ BULUNMAYAN DİĞER YURTDIŞI NOKTALARI: ROMA, BÜKREŞ, BATUM, AMMAN, KAHİRE, ABU DABİ, BAĞDAT, BEYRUT, TEL AVİV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara kimmm 777 kimmm.. ne alakasi var :))..ankaraya o terminal bile fazla. bom boş kocaman terminal. evet bence turkiyenin en guzel terminali ama boş olduktan sonra ne işe yarar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim 777 her havayoluna yakisir ama mesele o degil anadolujet bir LOW COST havayolu ve 777 almasi kadar anlamsz bisey olamaz!! Bu THY nin isi! Thy alir 777 yi talep te varsa ankaradan madagaskar a ister 777 ile isterse de A380 le ucar!! Anadolujet ve pegasus gibilerin kategorisi bellidir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yani anadolujete 777 alması bence çok akıllı allahınızı seversenız bıraz düzgün yorum yapın ..Birkere ankaradan gelen istanbul taransıtlerı yeter bence ankaraya yakışır . Ve ayrıca lıbya havayolları pazartesi ve perşeembe ankaraya uçuşları vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000