05 Ağustos 2010, Perşembe 15:36:56

UÇAKTA KAĞIT TARİH OLUYOR

IATA kuralları gereği havayolu şirketlerinin uçaklarda bulundurmak zorunda olduğu dergiler, yerini e-dergilere bırakıyor. İlk e-dergi, Singapur Havayolları uçaklarında okunmaya başlandı.
  • bulmacayı nasıl çözücez ??
  • bunu thy yapsa bile ikigün sonra hepsi bozulur çünki A330 dan ekranı sökmeye çalışan bu memlekette yaşıyor.
  • türkiyede bunun uygulanması çok zaman alır geniş gövdeli uçaklarda belki uygulanabilirde kısa orta menzilli dar gövdelilerde kısa zamanda çok zor olur her uçağın tümüne sıfırdan,her koltuğun uçakların altyapısına AVOD sistemi kurmak kolay olmaz seneler sonra belki olabilr türkiyede yeni yeni daha henüz yapılmadı bile uçak içinde telefonla konuşma bile daha 1 2uçak için geliştirilirken özellikle o bile ancak yapılıyor
  • Dünyanın 1 numaralı havayolu başka söze gerek yok.
  • Singapur Airlines CEO`su cok degerli, saygideger insan ve kadim dostum Chew Choon Seng`i ve ekibini bu kararindan dolayi kutluyor basarilarinin devamini diliyorum. Sevgilerimle, Pilot, Textile Engineer A.T. Eyupogli (M.Sc.)
  • Bravo diyerekten kutlamak lazım . Çok akıllıca. Kağıttan tasarruf ağaçlarımıza katkı. tebrikler

Singapur Havayolları, uçaktaki kağıtları dijital ortama taşıyor.

Singapur Havayolları’nın SilverKris adlı dergisi ve KrisShop adlı satış kataloğu ile KrisWorld adlı eğlence rehberi, artık dijital olarak okunabilecek. Şirket, KrisWorld Uçak Eğlence Merkezi içerisindeki üç derginin elektronik versiyonun tanıtımını yaptı.

Yüksek çözünürlükte yayınlanacak olan elektronik dergi, okumayı kolaylaştırmak amacıyla yakınlaştırılabilecek, yolcu kendi tercih ettiği harf karakterini seçebilecek ve dergi içinde anahtar sözcüğü arattırabilecek.

İleride kağıtlardan tamamen arınmış bir kabini hedefleyen Singapur Havayolları bu uygulamayı menü kartları da dahil olmak üzere önümüzdeki dönemde 100`den fazla dergi ve basılı evrakları da kapsamayı planlıyor.

Kağıt kullanımındaki tüketimi azaltacak bu operasyon buna paralel olarak iş yükü ve yakıt tüketimindeki tasarrufu da beraberinde getirecek.

Tanıtımı yapılan dijital yayınlar, 31 Temmuz itibariyle adet B777-300 ER ve 2 adet A380 uçağında uygulandı. Uygulama, Panasonic eX IFE ile tüm filodaki uçaklara standart olarak entegre edilecek. Singapur Havayolları, e-dergi uygulamasıyla bu alanda dünyada bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Emirates Havayolları 2008 Temmuz`unda yüksek petrol fiyatlarını sebep göstererek A380 uçaklarının kağıtsız olacağını bildirmişti. Havayolu yetkilileri koltuk ceplerindeki uçuş dergileri, eğlence rehberleri ve alışveriş katalogları gibi birçok basılı evrakı bundan sonra koltukların arkasına yerleştirilecek olan monitörlerle karşılanacağını ve bunun da uçak başına 1 tonluk (500 kapasiteli bir uçak için koltuk başı 2 kg.) ağırlığın azalması olarak açıkladı.

Virgin Atlantic de 2011 Şubat ayında gelecek yeni model A330 uçaklarında yeni bir uçuş eğlence sistemini hizmete sunacağını duyurdu. Virgin Atlantic, yolcuların, müzik listeleri yaratabilme, diğer yolcular arasında mesajlaşabilme gibi fonksiyonların bulunduğu ve koltuk arkasına yerleştirilerek dokunmatik olarak E-Gazete ve Dergi sayfalarının da çevrilebildiği E-Okuma teknolojisinin de müşterilere tanıştırılacağından açıkladı. Cathay Pacific`in uçuş dergilerinin dijital ortamdan aktarılması projesi de yine Panasonic IFE sistemi ile 2012 yılında devreye girecek.

UÇAKTA KAĞIT TARİH OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
bulmacayı nasıl çözücez ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bunu thy yapsa bile ikigün sonra hepsi bozulur çünki A330 dan ekranı sökmeye çalışan bu memlekette yaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiyede bunun uygulanması çok zaman alır geniş gövdeli uçaklarda belki uygulanabilirde kısa orta menzilli dar gövdelilerde kısa zamanda çok zor olur her uçağın tümüne sıfırdan,her koltuğun uçakların altyapısına AVOD sistemi kurmak kolay olmaz seneler sonra belki olabilr türkiyede yeni yeni daha henüz yapılmadı bile uçak içinde telefonla konuşma bile daha 1 2uçak için geliştirilirken özellikle o bile ancak yapılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyanın 1 numaralı havayolu başka söze gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Singapur Airlines CEO`su cok degerli, saygideger insan ve kadim dostum Chew Choon Seng`i ve ekibini bu kararindan dolayi kutluyor basarilarinin devamini diliyorum. Sevgilerimle, Pilot, Textile Engineer A.T. Eyupogli (M.Sc.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bravo diyerekten kutlamak lazım . Çok akıllıca. Kağıttan tasarruf ağaçlarımıza katkı. tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000