03 Haziran 2011, Cuma 11:33:17

OR-Gİ 2013 YILINDA HİZMETTE

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı'nın dünyada Japonya'dan sonra denize yapılan ikinci havaalanı olacağını ifade etti.
  • ZANNEDERSİNKİ ADIYAMANA, MARDİNE, BATMANA, KAHRAMANMARAŞA, ERZİNCANA,KARSA GÜNDE 10-15 SEFER VAR VE BURADA HEP ZENGİNLER YAŞIYOR. TRABZON VE SAMSUNA YAKINLIKTAN DEM VURANLAR BATMAN DİYARBAKIR, DİYARBAKIR MARDİN, MARAŞ ADIYAMAN, VS ARALARI KAÇ KM BİLMEZLERMİ?????? YOK EFENDİM BURAYA HARCANACAK PARAYLA BAŞKA ŞEYLER YAPILSINMIŞ... SAMSUNDAN HOPAYA KADAR TÜM KARADENİZ YOL İÇİN DOLDURULURKEN SESİ ÇIKMAYANLAR VAY DENİZMİ DOUDURULURMUŞ.....TRABZONDA TEK PİST VARKEN EFENDİM YETMEZ DENİZİ DOLDURUP PARELEL PİST YAPILSINMIŞ (ZANNEDERSİN İSTANBUL,FRANKFURT GİBİ YOĞUN HAVAALANI)...GEÇELİM BUNLARI BU MEYDAN YA YAPILACAK YA YAPILACAK GERİSİ HİKAYE.ORDU VE GİRESUNLULARA HAYIRLI OLSUN...
  • Anlamayanlar için daha net belirtmek lazım herhalde; Sinop'un nüfusu herhalde Ordu'nun yarısı kadar. İtirazımızın tek hedefi nüfus değil, buradaki köylü uçmasın hiç değil. Bu bölgeye yetecek kadar havaalanı zaten var, önemli olan burada yaşayan insanımızın mevcut havaalanlarına kolay ulaşabilmesidir. Bu ülke, her ile havaalanı yapıp, tarifeli sefer koyacak kadar zengin bir ülke değildir. Ayrıca bu yöremizin köylüsüne para kazandırmayı başardıkmı ki bu vatandaşlarımızda uçağa binecek durumda olsunlar.
  • Trabzon'un nüfusu da sadece 748.000. Bunu da hatırlatmakta fayda var 1.200.000 toplam nüfusa sahip Ordu-Giresun illerine hizmet verecek havalimanına karşı çıkan dostlara.
  • Havaalanına yakın yerlerde yaşayan(Merkez, Perşembe, Gülyalı, Fatsa) 300-400 binlik bir nüfus var. Bunun dışında İstanbul'da yaşayan Ordulu ve Giresunlu sayısı 1 milyon. Yurtdışında yaşayan da var çok sayıda. Bunun dışında iki il de turizm potansiyeli taşıyan ve bu konuda yatırımlar olan yerler. Başka yerlere para harcanırken bu havaalanına 1 kuruş harcanması bile insanlara batıyor çok ilginç. 1.200.000 nüfustan daha az nüfus olan yerlerde de havaalanları var. Erzincan, Sinop, Kastamonu, Çanakkale. Tokat. Birçok örnek var bunlara tek bir söz söylememişken gelip burda konuşmak saçma oluyor. Bakanlık programına alınmış ihalesi yapılmış hala gereksiz buluyorum diyenler var. Sizin gereksiz bulmanız hiçbir şeyi değiştirmeyecek artık.
  • sivasa yapılırken kimse ağzını açmadı şimdi orgi tartışılıyor!! gelişmesini mi istemiyosunuz bu şehirlerin nedir korkunuz?nufüs köyde yaşamış kime ne sizin anneleriniz babalarınızın köyü yok mu köyde yaşıyo diye uçamaz mı onların çoğu zaten köyde havaalanına gerek yok mu denmeli!!köylümüzün yaptığı hesap ona kalsın herkes yatırım ister..
  • ayrıca OR-Gİ sitesinde destek verenler yaklaşık 105.000 kişi. Bunları kaç tanesi her gün uçar acaba ? Yapılmasına karşı değilim tabiki denize havalimanı yapılsın ama şuan için o bölgeye bu yatırımın yapılmasını gereksiz buluyorum. Çünkü uçacak nüfus yok...!!
  • bu kadar gereksiz bir yatırım olamaz ben sivil havacılık mezunuyum ve havaalanı yönetimi dersini ayrıntılı görük. Trabzon ve Samsun meydanına iki saat mesafe var. Ordu ve Giresun'un toplam nüfusu nedir ki havalimanı yapılacak ? Buna verilecek paraya sıra gelene kadar şu lanet terörü, eğitim problemini halletsinler ...!!!
  • vallahi bence bu iş profesyonelliğe ve paraya bakar gerisi hava civa niyet olduktan sonra yapılır neden olmasın
  • projeye yapilacak olan sacma ve gereksiz yatirim disinda, ordu giresun havaalani kesinlikle "or-gi" seklinde kisaltilmamali. gulunc, hatta utanc verici.
  • Böyle bir proje eğer 144 milyon Tl.'ye tamamlanırsa şaşıracağım. Peki bu bölge ile iç içe olan Samsun, Amasya, Tokat ve Trabzon gibi illerde havaalanı varken böyle bir yatırımın gereği var mı? Bu bütçe varolan havalanlarımızın geliştirilmesine harcansa daha iyi olmaz mı? Ordu ve Giresun nüfusunun tamamının 1.200.000 olduğu bunun yarısına yakınının köylerde ve ilçelerde yaşayanlar olduğunu düşünürsek, yıllık 900.000 yolcu nasıl olacak? Köylümüz 3 kuruşun hesabını yaparken nereye uçacak?
Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havaalanı'nın ihalesinin sonuçlandığını, ihaleye katılan 7 firmadan İçtaş-Cengiz ortaklığının 144 milyon liralık teklifle en düşük teklifi verdiğini belirtti.

Ak Parti olarak ihalenin sonuçlanmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“İnşallah fındık üreticisi bahçesine tırpana gitmeden inşaat başlayacak. Yapılan ihaleye yedi firma teklif verdi. Hepsi uygun aralıklarda teklif verdiler. En düşük teklifi ise İçtaş-Cengiz ortaklığı 144 milyon lira ile verdi. 10 gün içinde hangi firmanın yapacağı DLH tarafından kesinleştirilmiş olacak. İhale mevzuatına göre en düşük firmaya verilme zorunluluğu yok. Makine, teçhizat, iş tecrübesi, teknik personel durumu, ön görülen fiyat ve bitirme süreleri en uygun hangisi ise belirlenecek ve sözleşme imzalanacak.”

İnşa edilecek Ordu-Giresun Havaalanı'nın özellikleriyle ilgili de bilgi veren Şahin, Anadolu Jet firmasının Ordu-Giresun Havaalanı'na uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, “Dünyada denize yapılan ikinci havaalanı olacak. Bir benzeri Japonya'da Osaka'da var. Türkiye'nin ise deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı ve 52. havaalanı olacak. Ordu-Giresun Havaalanı 3 bin 600 pist uzunluğunda, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, havaalanının iki vardiya çalışılarak 2013 yılında hizmete açılacağını da bildirdi.
OR-Gİ 2013 YILINDA HİZMETTE

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
ZANNEDERSİNKİ ADIYAMANA, MARDİNE, BATMANA, KAHRAMANMARAŞA, ERZİNCANA,KARSA GÜNDE 10-15 SEFER VAR VE BURADA HEP ZENGİNLER YAŞIYOR. TRABZON VE SAMSUNA YAKINLIKTAN DEM VURANLAR BATMAN DİYARBAKIR, DİYARBAKIR MARDİN, MARAŞ ADIYAMAN, VS ARALARI KAÇ KM BİLMEZLERMİ?????? YOK EFENDİM BURAYA HARCANACAK PARAYLA BAŞKA ŞEYLER YAPILSINMIŞ... SAMSUNDAN HOPAYA KADAR TÜM KARADENİZ YOL İÇİN DOLDURULURKEN SESİ ÇIKMAYANLAR VAY DENİZMİ DOUDURULURMUŞ.....TRABZONDA TEK PİST VARKEN EFENDİM YETMEZ DENİZİ DOLDURUP PARELEL PİST YAPILSINMIŞ (ZANNEDERSİN İSTANBUL,FRANKFURT GİBİ YOĞUN HAVAALANI)...GEÇELİM BUNLARI BU MEYDAN YA YAPILACAK YA YAPILACAK GERİSİ HİKAYE.ORDU VE GİRESUNLULARA HAYIRLI OLSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anlamayanlar için daha net belirtmek lazım herhalde; Sinop'un nüfusu herhalde Ordu'nun yarısı kadar. İtirazımızın tek hedefi nüfus değil, buradaki köylü uçmasın hiç değil. Bu bölgeye yetecek kadar havaalanı zaten var, önemli olan burada yaşayan insanımızın mevcut havaalanlarına kolay ulaşabilmesidir. Bu ülke, her ile havaalanı yapıp, tarifeli sefer koyacak kadar zengin bir ülke değildir. Ayrıca bu yöremizin köylüsüne para kazandırmayı başardıkmı ki bu vatandaşlarımızda uçağa binecek durumda olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Trabzon'un nüfusu da sadece 748.000. Bunu da hatırlatmakta fayda var 1.200.000 toplam nüfusa sahip Ordu-Giresun illerine hizmet verecek havalimanına karşı çıkan dostlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanına yakın yerlerde yaşayan(Merkez, Perşembe, Gülyalı, Fatsa) 300-400 binlik bir nüfus var. Bunun dışında İstanbul'da yaşayan Ordulu ve Giresunlu sayısı 1 milyon. Yurtdışında yaşayan da var çok sayıda. Bunun dışında iki il de turizm potansiyeli taşıyan ve bu konuda yatırımlar olan yerler. Başka yerlere para harcanırken bu havaalanına 1 kuruş harcanması bile insanlara batıyor çok ilginç. 1.200.000 nüfustan daha az nüfus olan yerlerde de havaalanları var. Erzincan, Sinop, Kastamonu, Çanakkale. Tokat. Birçok örnek var bunlara tek bir söz söylememişken gelip burda konuşmak saçma oluyor. Bakanlık programına alınmış ihalesi yapılmış hala gereksiz buluyorum diyenler var. Sizin gereksiz bulmanız hiçbir şeyi değiştirmeyecek artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sivasa yapılırken kimse ağzını açmadı şimdi orgi tartışılıyor!! gelişmesini mi istemiyosunuz bu şehirlerin nedir korkunuz?nufüs köyde yaşamış kime ne sizin anneleriniz babalarınızın köyü yok mu köyde yaşıyo diye uçamaz mı onların çoğu zaten köyde havaalanına gerek yok mu denmeli!!köylümüzün yaptığı hesap ona kalsın herkes yatırım ister..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayrıca OR-Gİ sitesinde destek verenler yaklaşık 105.000 kişi. Bunları kaç tanesi her gün uçar acaba ? Yapılmasına karşı değilim tabiki denize havalimanı yapılsın ama şuan için o bölgeye bu yatırımın yapılmasını gereksiz buluyorum. Çünkü uçacak nüfus yok...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar gereksiz bir yatırım olamaz ben sivil havacılık mezunuyum ve havaalanı yönetimi dersini ayrıntılı görük. Trabzon ve Samsun meydanına iki saat mesafe var. Ordu ve Giresun'un toplam nüfusu nedir ki havalimanı yapılacak ? Buna verilecek paraya sıra gelene kadar şu lanet terörü, eğitim problemini halletsinler ...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vallahi bence bu iş profesyonelliğe ve paraya bakar gerisi hava civa niyet olduktan sonra yapılır neden olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
projeye yapilacak olan sacma ve gereksiz yatirim disinda, ordu giresun havaalani kesinlikle "or-gi" seklinde kisaltilmamali. gulunc, hatta utanc verici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle bir proje eğer 144 milyon Tl.'ye tamamlanırsa şaşıracağım. Peki bu bölge ile iç içe olan Samsun, Amasya, Tokat ve Trabzon gibi illerde havaalanı varken böyle bir yatırımın gereği var mı? Bu bütçe varolan havalanlarımızın geliştirilmesine harcansa daha iyi olmaz mı? Ordu ve Giresun nüfusunun tamamının 1.200.000 olduğu bunun yarısına yakınının köylerde ve ilçelerde yaşayanlar olduğunu düşünürsek, yıllık 900.000 yolcu nasıl olacak? Köylümüz 3 kuruşun hesabını yaparken nereye uçacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000