07 Mayıs 2008, Çarşamba 07:56:57

HAVAALANI İÇİN HER YOLU DENEYECEKLER

Ordu Havaalanı Projesi olarak 1964 yılında başlayan ve 1994'te Giresun'la Ordu'nun ortak hayaline dönüşen ORGİ Havaalanı için Ordu iş dünyası yeni bir girişim başlattı.
  • orgi projesi ordu nun turizm ve ekonomisinin tek cikis yolu malım findigin durumu ortada, fakat ulasimin her cesidi bir medeniyet gostergesidir yol tamam havaalanı ve denizinde kullanımı amacı ile liman istiyoruz.

Kentteki diğer işadamı örgütleri ile ortak hareket eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasında ORGİ Havaalanı konusundaki eğilimi belirlemek amacıyla başlattığı anket çalışmasını halka da yaymayı planlarken, Ordu Sanayici ve işadamları Derneği (ORSİAD) ile birlikte projenin verimliliği konusunda profesyonel bir rapor hazırlatmayı düşünüyor. Bir başka rapor hazırlayan örgüt ise Ordu Genç İşadamları Derneği (ORGİAD) İş çevreleri anket çalışmasının sonuçlanın ORGİ raporu ile birleştirdikten sonra hükümete sunmak amacıyla Ankara'ya çıkarma yapmayı hedefliyor.

Ordu TSO Başkam Ömer Aydın, ORGİ Havaalanı için üyelerinin anket formu doldurduğunu, aynı anketi üniversitenin desteği ile kent halkı arasında da yapacaklannı belirterek, "Ortaya çıkan sonucu Ankara'ya ORGÎ gerçeği olarak sunacağız. Bugün havaalanları illerin dünyaya açılan pencereleri durumunda. İki kentin kalkınma hamleleri bu proje ile hızlanacak ve gelmiş geçmiş en büyük yatınmlarını ORGİ Havaalanı'nın kurulmasıyla alacaktır" dedi. Böylelikle Ordu ve Giresun'un dünyaya açılacağını ve iki ilin en önemli geçim kaynağı olan fındığın da dünya pazanna daha hızlı yayılacağını ifade eden Aydın, "İllerimiz büyük otelle zincirlerine kavuşurken, turizm canlanacak yatırımlar artacaktır. ORGİ Havaalanı Projesi, Ankara'ya sunacağımız kapsamlı raporla beraber hayat bulacaktır. Biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra siyasilerden bunun gereğini rapor doğrultusunda isteyeceğiz" diye konuştu.

İki kent de projeyi çok istiyor

ORSİAD Başkam Ekrem Kırca ise Ordu TSO ile istişarelere başladıklarını vurgulayarak, "Anket çalışmasının haricinde ORGİ Havaalanı'nın fizibil olup olmadığı yönünde profesyonel bir araştırma yaptıracağız. Ankara, hazırlayacağımız rapor neticesinde bu havaalanını Ordu ve Giresun şehirlerine yapmakla yükümlü hale gelecektir" dedi. Kırca, Ordu ve Giresun kentlerinin iş dünyası olarak ORGİ Havaalanı'nı çok istediklerini kaydederek, "Bu iki il fazlasıyla havaalanını kaldıracak kapasiteye sahip. Bunu ortaya koyacak rapor için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" diye konuştu.

Kaynak: DÜNYA

HAVAALANI İÇİN HER YOLU DENEYECEKLER

Yorumlar

dogan deniz ~ 16 yıl önce
orgi projesi ordu nun turizm ve ekonomisinin tek cikis yolu malım findigin durumu ortada, fakat ulasimin her cesidi bir medeniyet gostergesidir yol tamam havaalanı ve denizinde kullanımı amacı ile liman istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000