30 Aralık 2014, Salı 10:06:38

SON ANDA UÇAĞA BİNEMEDİLER KURTULDULAR

Endonezya’nın Surabaya adasından Singapur’a giderken pazar sabahı 162 kişiyle kaybolan AirAsia şirketine ait yolcu uçağını arama çalışmaları ikinci gününde de sürdü.
  • Hep merak ederim,Neden bu ruslarin eceli cokca uçak kazasiyla gelirde, avustralyalilarin eceli qantas ile gelmez?
  • Hayır ve şer Allah'tan gelir. Kader.
  • 2009 senesinde air francesin 447 nolu ucusuna brezilyadan parise okyanusa dusen ucagini 8 gun ile kacirdim,genellikle biletleri 2,3 ay oncesinden alirim,eger o gunku ucus 150 200 dolar ucuz olsaydi,kesin o gune alirdim, genelde turk vatandaslarina transitte sorun yapmadigi icin air france veya iberia tercih ediyorum, air france sitesinden o tarihlerdeki 2 hafta once ve geriisni kontrol etmistim, fiyatlardan dolayi iberia ile olayin 8 gun oncesinde uctum.. eger o tarihe ,o sirketle bilet alaydim, simdi annemiz, babamiz agliyor, evladimiz oksuz olacakti.. 2013 dogumlu evladimiz hic olmayacakti.. her ucak dusmesi haberinde insan aslinda oteki tarafa ne kadar yakin oldugunu hissediyor,

Endonezya’nın Surabaya adasından Singapur’a giderken pazar sabahı 162 kişiyle kaybolan AirAsia şirketine ait yolcu uçağını arama çalışmaları ikinci gününde de sürdü. Uçuş saatinin değiştiğinden haberdar olmayan eski güzellik kraliçesi ve ailesi felaketten şans eseri kurtuldu.

155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunduğu, Airbus A320-200 tipi QZ8501 sefer sayılı uçakla bağlantı, kalkışından yaklaşık 50 dakika sonra yerel saatle 06.18’de Cava Denizi üzerindeyken kesilmişti. Beş ülkeden 30 gemi ve 15 uçağın katıldığı Cava denizindeki arama kurtarma çalışmalarında dün bir ize rastlanmadı. 

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, günün ilk saatlerinde denizde tespit edilen nesnelerin AirAsia uçağına ait olmadığını söylerken “Ülkeler kusursuz çalışıyor. Fakat bizim ekipmanlarımız denizaltında arama yapabilecek teknik kabiliyete sahip değil. En kötü senaryoya hazırlanmak zorunda olduğumuzun farkındayız” dedi. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı’nın başkanı Bambang Soelistyo ise uçağın denizin dibinde olabileceğini söyleyerek “Tahmini çarpma pozisyonu ve bize gelen koordinatlara dayanarak uçağın denizin dibinde olduğunu düşünüyoruz. Ancak emin değiliz. Eğer uçak denizin altındaysa yer tespiti yapmak gerçekten çok zor” dedi.

Arama çalışmaları devam ederken, kaybolan yolcu uçağının kalkış saatinin 2 saat geriye alınması nedeniyle bazı yolcuların bilet almalarına rağmen uçağa binemediği ortaya çıktı. Yılbaşını Singapur’da geçirmek isteyen 2008 Miss Endonezya güzellik kraliçesi Anggi Mahesti ve 9 kişilik ailesi de bu yolcular arasındaydı. AirAsia Hava Yolları, uçağın kalkış saatinin 2 saat geriye alındığını 15-16 Aralık’ta yolculara telefon açarak, e-mail atarak bildirdi. Ancak aile bu değişiklikten haberdar olmadı. Bloomberg sitesine konuşan Mahesti, “Kocam şirketten gelen e-mail’i açmamış. Çağrıya da cevap vermemiş. Havaalanına gittiğimizde kalkış saatinin değiştiğini söylediler. Müşteri hizmetlerine şikayette bulunduk. Uçak bizi almadan havalandı. Daha sonra haberi aldığımızda bir havaalanı yetkilisi kocama bunun Tanrı’dan ailemize Noel hediyesi olduğunu söyledi” dedi.

'Bizim uçaklarımız düşmez’ demişler

2001’de iki uçakla seferlerine başlayan, bugün 150’den fazla uçakla hizmet veren AirAsia’nın şimdiye kadar hiç uçağı düşmedi. AirAsia’nın Malezya Havayolları’nın MH370 sefer sayılı uçağı kaybolunca iyi eğitimli pilotlarının asla uçak kaybetmediklerini söyleyerek bununla övündükleri ortaya çıktı. Şirket dergisinde yayınlanan bir yazıda “Şüpheniz olmasın, kaptanınız uçağı kaybetmeyecek kadar iyi eğitimli” deniliyor. Bir yolcunun derginin fotoğrafını sosyal medyada yayınlamasının ardından şirket özür dilemişti. (Hürriyet)

SON ANDA UÇAĞA BİNEMEDİLER KURTULDULAR

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hep merak ederim,Neden bu ruslarin eceli cokca uçak kazasiyla gelirde, avustralyalilarin eceli qantas ile gelmez?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayır ve şer Allah'tan gelir. Kader.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
2009 senesinde air francesin 447 nolu ucusuna brezilyadan parise okyanusa dusen ucagini 8 gun ile kacirdim,genellikle biletleri 2,3 ay oncesinden alirim,eger o gunku ucus 150 200 dolar ucuz olsaydi,kesin o gune alirdim, genelde turk vatandaslarina transitte sorun yapmadigi icin air france veya iberia tercih ediyorum, air france sitesinden o tarihlerdeki 2 hafta once ve geriisni kontrol etmistim, fiyatlardan dolayi iberia ile olayin 8 gun oncesinde uctum.. eger o tarihe ,o sirketle bilet alaydim, simdi annemiz, babamiz agliyor, evladimiz oksuz olacakti.. 2013 dogumlu evladimiz hic olmayacakti.. her ucak dusmesi haberinde insan aslinda oteki tarafa ne kadar yakin oldugunu hissediyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kısmet ~ 9 yıl önce
Kısmet, geçmiş olsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000