28 Ekim 2014, Salı 09:12:38

"DÜŞÜRÜLEN UÇAKLA İLGİLİ KANITLAR YETERSİZ"

Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayolları uçağı için kurulan araştırma komisyonunun elinde bulunan kanıtların yetersiz olduğu açıklandı.
  • Senaryo yazmak nedir ki..Kaybolan MH37 yi vurdular işte! Mh37 de yüzlerce kişi öldü ya hani,nerede bunların aileleri bir hafta ağladılar sonra ortadan kayboldular.Biride çıkıp demez mi şu uçağı bulun diye.

Araştırma komisyonunun elinde bulunan kanıtlar, Ukrayna semalarında düşen Malezyalı Boeing MH17 uçak kazası ile ilgili neden ve sorumluları tespit etmek için hala yeterli değil. Açıklamayı çalışmaları koordine eden Hollandalı Savcı Fred Westerbeke yaptı.

Spiegel Online’e demeç veren Westerbeke “Elimizde gerekli bilgilerin olduğundan veya ilave bazı daha spesifik bilgilerin olabileceğinden emin değiliz ancak sahip olduğumuz bilgiler nihai sonuçlara ulaşmak için her hâlükârda yetersiz. Uydu görüntülerine ulaşmak için ABD ile temasta kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Savcı Westerbek’nin açıklamasına göre, dava üzerinde sadece Hollanda’da üçü koordine eden, ikisi uluslararası düzeyde çalışan toplam on savcı görev alıyor. Hollanda komisyonunda ayrıca yaklaşık 80 polis görevlisi ve tıbbi ekspertiz uzmanı çalışıyor.

Kazada sorumlunun belirlenebileceği somut hiçbir kanıtın hala bulunmadığını da ifade eden Westerbeke, “Gazetelere bakılacak olursa, uçakta yaşananlar ve sorumlular çok net gibi geliyor ancak gerçekten sorumluların mahkeme önünde cevap vermesini istiyorsak internet üzerinden telefon konuşmaları veya kaza yerinden fotoğraflardan öte kanıtlar bulmamız gerekir. Bu nedenle tek bir senaryo değil birkaç senaryo değerlendiriyoruz” dedi.

İlk başta, “talihsizlik, terör saldırısı, “yeryüzü-hava” füze saldırısı veya başka uçaktan ateş açma” gibi dört senaryodan yola çıkıldığını ifade eden savcı, inceleme sürecinde ilk iki senaryonun gündemden düştüğünü ve nihai olarak son iki versiyonun üzerinde durulduğunu belirtti.

“Elimizde olan bilgilerden yola çıkarak “yeryüzü – hava” füze saldırısının ihtimali en yüksek senaryo olduğunu düşünüyorum. Yine de başka bir seçeneğin söz konusu olabileceğini göz ardı etmiyoruz” ifadelerini kullanan Westerbeke ayrıca, Hollanda’nın ilave bilgi talebiyle Moskova’ya başvurmak için hukuki temelleri oluşturma hazırlıklarında olduğunu açıkladı. Savcı, “Talep edilenler arasında, Rusya’nın Boeing MH17 yakınlarında Ukrayna’ya ait bir askeri uçağın varlığını kanıtlamak istediği radar verileri de bulunuyor” açıklamasını yaptı.

Kışın gelmesine bağlı olarak uzmanların kaza yerine dönmelerinin çok düşük bir ihtimal olduğunu ve kaza bölgesinde hala tehlikenin büyük olduğunu ifade den savcı “B Planı” üzerinde çalışıldığını da bildirdi. Enkaz parçalarının kaza yerinden alınarak incelenmesi öngörülen B Planı için olanaklar değerlendiriliyor.

"DÜŞÜRÜLEN UÇAKLA İLGİLİ KANITLAR YETERSİZ"

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Senaryo yazmak nedir ki..Kaybolan MH37 yi vurdular işte! Mh37 de yüzlerce kişi öldü ya hani,nerede bunların aileleri bir hafta ağladılar sonra ortadan kayboldular.Biride çıkıp demez mi şu uçağı bulun diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000