04 Ağustos 2008, Pazartesi 16:50:43

Lufthansa'dan kâr patlaması!

Faaliyet kârını 2008 yılının ilk altı ayında gerek arz gerekse talep açısından artıran Lufthansa, işletme kârını 2007 yılının aynı dönemine göre 219 milyon avro artışla 705 milyon avroya yükseltti.

Faaliyet kârını 2008 yılının ilk altı ayında gerek arz gerekse talep açısından artıran Lufthansa, işletme kârını 2007 yılının aynı dönemine göre 219 milyon avro artışla 705 milyon avroya yükseltti. Şirketler grubunun kârı 402 milyon avro oldu.

Deutsche Lufthansa AG, faaliyet kârını 2008 yılının ilk altı ayında gerek arz gerekse talep açısından artırdı. İşletme kârını 2007 yılının aynı dönemine kıyasla 219 milyon avro artışla 705 milyon avroya yükselten Lufthansa, grubun bünyesine yeni entegre edilen Swiss Havayolları’nın kâr içindeki payı 157 milyon avro oldu.

Grubun kârı, 402 milyon avro olarak açıklanacak. Bir önceki yılın şirketler grubu kârı 992 milyon avro olarak açıklamıştı; ancak  bu rakamın içinde Thomas Cook AG hisselerinin satışından elde edilen 503 milyon avroluk kâr ve WAM Acquisition S.A. tarafından geri alınan hisselerden elde edilen 71 milyon avroluk kâr da bulunuyordu.

Deutsche Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Mayrhuber, rakamlarla ilgili olarak, “İddialı bir ortamda büyük bir başarı elde ettik. Bu tüm Lufthansa ekibinin ve şirketler grubu bünyesindeki Swiss gibi tüm havayolu şirketlerinin başarılı çalışmasının ve ileriye yönelik önlem almış olmamızın ortak sonucudur” dedi.
Aşırı artış gösteren yakıt giderlerinin ve bazı pazarlarda görülen talep durgunluğunun gelire engel oluşturduğunu belirten Mayrhuber, “Dünya ekonomisinin belirgin bir baskı altında olmasına rağmen satışların artırılmış olması sevindirici oldu. Bunda özellikle cazip Premium ürünlerin satışa çıkartılmış ve hizmet yelpazesinin hedefe uygun bir şekilde genişletilmiş olması ve Swiss Havayolu şirketinin başarılı entegrasyonu belirleyici rol oynadı” diye konuştu.
 
Lufthansa’dan yapılan açıklamaya göre şirkete ait 2008 yılının ilk altı ayına ilişkin rakamlar şöyle:   
Lufthansa şirketler grubunun cirosu 2008 yılının ilk altı ayında –bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla – yüzde 19.5 oranında yükselerek 12.1 milyar avro oldu. Bilet satışlarından elde edilen gelir yüzde 25.6 oranında yükselerek 9.7 milyar avroya ulaştı. Yolcu sayısının ve yolcu taşımacılığı alanında elde edilen –döviz kuru farkı dikkate alındıktan sonraki  - ortalama kazancın artmış olması ve Swiss Havayolu şirketinin tamamen entegre edilmiş olması bu başarıda belirleyici rol oynadı. İşletme gelirleri  2008 yılının ilk altı ayında yüzde 19.1 artışla 12.9 milyar avro düzeyine yükseldi.

İşletme giderleri, 2008 yılının ilk altı ayında –yakıt fiyatlarındaki artış dolayısıyla 12.1 milyar avroya ulaştı. Bunda fiyat ve miktar değişikliğinin yanısıra, şirketler grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin sayısının yükselmiş olması da belirleyici rol oynadı.

İşletme kârı yılın ilk altı ayında 219 milyon avro artışla 705 milyon avroya yükseldi. Şirketler grubu kârı 402 milyon avro oldu. 2007 yılında bu rakama Thomas Cook hisselerinin satışından elde edilen kazanç ve WAM Acquisition S.A. tarafından geri satın alınan hisseler de dahil bulunuyordu.
Lufthansa 2008 yılının ilk altı ayında 1.2 milyar avroluk yatırım gerçekleştirdi. Bu rakamın 765 milyon avroluk bölümü filonun genişletilmesi ve modernizasyonu için, 214 milyon avroluk bölümü ise 22 Ocak 2008 tarihinde JetBlue Airways Corporation hisselerinin yüzde 19’unun satın alımı için harcandı. Operasyonel cashflow 1.8 milyar avro oldu. Şirketler grubu yılın ilk altı ayı sonunda net likiditesini 916 milyon avro olarak açıkladı.

 

 

Lufthansa'dan kâr patlaması!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000