01 Eylül 2022, Perşembe 13:50:11

Lufthansa'da 800 uçuş iptal

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilot sendikası Vereinigung Cockpit’in (VC) pilotlara yönelik yarın tüm gün greve gitme çağrısı nedeniyle 800 uçuşu iptal ettiğini duyurdu.
  • Çare GREVV!!!!!Tüm yükün ağır kısmını çeken TGSama her seferinde haksızlığa uğruyanda TGS. Tk’nın pandemide kestiklerini verdiniz bizimkilerin üstüne yattınız şimdide kâr payı ile ilgili kırpmaya çalışıyorsunuz algı operasyonu yapıyorsunuz yok yirmi yok 30 SN.BOLAT herkese eşit dağtılcak dediniz sözünüzde duracağnızı ümid edşyoruz tüm emekci arkadaşlar olarak…..
  • O değil de almanya yine bizi kıskanıyor. Nası insan hakları hiçe sayılır, nası çalışanların kanı emilir, nasıl hukuk hiçe sayılır vb... Bu hususlarda bizi deli gibi kıskanıyorlar.
  • Adamlarda pilot sendikası var. Kabin ve kokpit aynı işi mi yapıyor ki bizde iki iş kolunu da aynı sendika temsil ediyor diyecem de. Biz de doğru olan ne var ki...
  • iberia greve çıktığında barajas’ta liman temizlik de iş bırakmıştı desteklemek için. Bildikleri “bugün onlara, yarın bana” ancak birlik olunursa başarılır bazı şeyler. Tr’de hasbelkader kokpit / kabin grev yapsa ilk taşlayan tgs olur, kabin çıksa kokpit laf eder… Coğrafya işte, boşverin.
  • her zaman derim kokpit olarak güç bizde , biz birlik olmazsak daha haklarımızdan çok keserler 1- pandemiz zamanı kesilen ücretlerin iadesi yapılmadı 2- pazar mesailerimiz kesildi 3- banka promosyonları dağıtılmıyor 4- tis imzalandığında yatırılan akit parası yatırılmıyor daha ne kadar sessiz kalacağız?
  • Yanlış anlaşılmasın. Grev, çalışanların en doğal hakkıdır itiraz yok. Tatil de insanların en doğal ihtiyacıdır hele ki iki yıl süren kısıtlamaların ardından. Şimdi insanlar aileleri ile birlikte tatil planlayacaklar, para biriktirecekler, izinlerini alacaklar sonra havalimanlarına gidince grev var kusura bakmayın. İşte o yapılan haklı bir grev olmuyor. Sen kendi hakkını korumak için başkasının hakkını yiyemezsin. Yapacaksan daha usuturuplu bir zamanda yap, çocuklarıyla insanları perişan edemezsi
  • Artik halkimiz uyansin, herkez grev yapiyor biz neyi bekliyoruz. Korkma türk milleti !
  • Şimdi lufthansanin işi kritik değilmide grev hakki varda ? Bizim THY de grev yasaklanmanin sebebi ney ? Avrupa bizi degil biz avrupayi kiskaniyoruz, özgür haklari ve hak yemedikleri için.
  • Thy kaptanlarida anca ama kabunbunculer ama hep kabunculer yüzünden diye ağlar durur halbuki kendilerinde greve çıkacak ne cesaret var ne de istek anca f/o Lara gaz verip onları gönderip zam aldirtirlar bakınız THY geçmişi hep ayni
  • Yazık yaa adamların bi okçu tepesi bile yok..

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilot sendikası Vereinigung Cockpit’in (VC) pilotlara yönelik yarın tüm gün greve gitme çağrısı nedeniyle 800 uçuşu iptal ettiğini duyurdu.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit sendikasının yarın için açıkladığı uyarı grevinin, yaz tatilinin sonunda büyük etkiye sahip olduğu belirtilerek, Münih ve Frankfurt'ta yarın neredeyse tüm uçuş programının iptal edildiği aktarıldı.

Bugün de bazı uçuşların iptal ediği vurgulanan açıklamada, uçuş iptallerinden muhtemelen 134 bin kişinin etkileneceği bilgisi paylaşıldı.

İptallerden etkilenen yolcuların bilgilendirileceği ve mümkünse alternatif uçuşlara yönlendirileceği, Lufthansa'nın iştirakleri Eurowings ve Eurowings uçuşlarının grevden etkilenmediği belirtildi.

Lufthansa’nın İnsan Kaynakları Direktörü Michael Niggemann, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Vereinigung Cockpit Sendikasının grev çağrısına “kesinlikle” anlam veremediklerini belirterek, “İşveren tarafı, Kovid-19 krizinin kalıcı etkilerine ve küresel ekonomide belirsizliğe rağmen çok iyi ve sosyal açıdan dengeli bir teklifte bulundu.” ifadesini kullandı.

Pilotların iş bırakma eylemi 2 Eylül günü saat 00.01 ve 23.59 arasında gerçekleşecek

Vereinigung Cockpit, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Lufthansa pilotları için "maaşların iyileştirilmesi" görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından grev çağrısında bulunmuştu.

İş bırakma eylemi 2 Eylül günü saat 00.01 ve 23.59 arasında gerçekleşecek ve greve Lufthansa’nın kargo bölümüne çalışan pilotlar da katılacak.

VC, söz konusu grev girişimiyle Lufthansa’nın pilotlarına ödenen ücretlerin iyileştirilmesi için bir düzenleme hedefliyor.

Sendika, bu yıl için yüzde 5,5'lik bir ücret artışı, gelecek yıldan itibaren de ücretlerin otomatik olarak enflasyon seviyesine uyarlanmasını talep ediyor.

Salgın döneminde durma noktasına gelmesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayan Alman hava yolu sektörü, personel sıkıntısı ve grevlerle karşı karşıya bulunması dikkati çekiyor.

Ülkede özellikle yaz tatilinin başlamasıyla birçok havalimanında personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşmuştu.

Çok sayıda uçak seferi iptal edilmiş veya seferin gecikmesinden ötürü yolcular gidecekleri yerlere geç ulaşmıştı.

Bu kuyruklar, gecikmeler ve iptaller Kovid-19 karantinalarından sonra seyahat etmek isteyen tatilcileri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Lufthansa'da 800 uçuş iptal

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Kontuar ~ 2 yıl önce
Çare GREVV!!!!!Tüm yükün ağır kısmını çeken TGSama her seferinde haksızlığa uğruyanda TGS. Tk’nın pandemide kestiklerini verdiniz bizimkilerin üstüne yattınız şimdide kâr payı ile ilgili kırpmaya çalışıyorsunuz algı operasyonu yapıyorsunuz yok yirmi yok 30 SN.BOLAT herkese eşit dağtılcak dediniz sözünüzde duracağnızı ümid edşyoruz tüm emekci arkadaşlar olarak…..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanıyorlar ~ 2 yıl önce
O değil de almanya yine bizi kıskanıyor. Nası insan hakları hiçe sayılır, nası çalışanların kanı emilir, nasıl hukuk hiçe sayılır vb... Bu hususlarda bizi deli gibi kıskanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot sendikası ~ 2 yıl önce
Adamlarda pilot sendikası var. Kabin ve kokpit aynı işi mi yapıyor ki bizde iki iş kolunu da aynı sendika temsil ediyor diyecem de. Biz de doğru olan ne var ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev ne zaman grev ~ 2 yıl önce
iberia greve çıktığında barajas’ta liman temizlik de iş bırakmıştı desteklemek için. Bildikleri “bugün onlara, yarın bana” ancak birlik olunursa başarılır bazı şeyler. Tr’de hasbelkader kokpit / kabin grev yapsa ilk taşlayan tgs olur, kabin çıksa kokpit laf eder… Coğrafya işte, boşverin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çare grev ~ 2 yıl önce
her zaman derim kokpit olarak güç bizde , biz birlik olmazsak daha haklarımızdan çok keserler 1- pandemiz zamanı kesilen ücretlerin iadesi yapılmadı 2- pazar mesailerimiz kesildi 3- banka promosyonları dağıtılmıyor 4- tis imzalandığında yatırılan akit parası yatırılmıyor daha ne kadar sessiz kalacağız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birlik ~ 2 yıl önce
Kendine ait olmayan malı mülkü artırma heveslisi, kendinden sonrakine nasıl bir enkaz bırakacağı umrunda olmayan bu derece maddeci olmuş insanlar arasından da çıkar elbet birileri, vardır da çıldırmayı bekliyorlar heralde. Ama çılgınca değil aklı başında ve haklı hareketler gerekli. Her konuda uyanmak zorundasın ey Anadolu insanı!
Saçma!!! ~ 2 yıl önce
Yanlış anlaşılmasın. Grev, çalışanların en doğal hakkıdır itiraz yok. Tatil de insanların en doğal ihtiyacıdır hele ki iki yıl süren kısıtlamaların ardından. Şimdi insanlar aileleri ile birlikte tatil planlayacaklar, para biriktirecekler, izinlerini alacaklar sonra havalimanlarına gidince grev var kusura bakmayın. İşte o yapılan haklı bir grev olmuyor. Sen kendi hakkını korumak için başkasının hakkını yiyemezsin. Yapacaksan daha usuturuplu bir zamanda yap, çocuklarıyla insanları perişan edemezsi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 2 yıl önce
Mesela ne zaman haklı okur grev. Bir örnek verebilir misin. Sokağa çıkma yasağında köprülerin bedava olması gibi bişey mi istiyorsun.
Yavaşlayabilirsiniz ~ 2 yıl önce
Pazar ve bayram günlerinde hiç yapılmayan şeyler değil; .78-.79 mach uçmak varken .72 mach ile uçmak, alçalırken 220 kt sürat bağlayıp trafiği felç etmek, son yaklaşma noktasına doğrudan uçmaktansa VOR üzerine gidip full procedure yaklaşma yapmak, 2 kt ile taksi yapmak… var yani, görüyoruz yapanları✌️
Yazık ~ 2 yıl önce
Oldu siz uygun bir zaman belirleyin o zaman yapılsın grev. Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden doktorların canına okudular. Grev neden yapılıyor biraz gelin ilgili sektörde çalışın ondan sonra konuşun.
Şirketi unuttun kardeş ~ 2 yıl önce
O dediğini şirket düşünecek işte.
? ~ 2 yıl önce
Arkadaş büyük ihtimal gurbetçisin saygim var. Gel o zaman memleketine arabayla seversiniz 2 gün araba kullanıp havali havali gezmey. Bırak çalışan hakkını arasın.
Tatil anlayışı ~ 2 yıl önce
Sen tatil kafasında isen, seni gidemediğin yer üzmez, sürpriz gideceğin yerdir belkide seni mutlu edecek olan. Bu hırslı bencil kafayla nereye gitsen aynısın zaten çok da takılma.
Darisi bizim başimiza inshallah ~ 2 yıl önce
Artik halkimiz uyansin, herkez grev yapiyor biz neyi bekliyoruz. Korkma türk milleti !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük önder ~ 2 yıl önce
Seni önden alalım lütfen.
Ne yani ? ~ 2 yıl önce
Şimdi lufthansanin işi kritik değilmide grev hakki varda ? Bizim THY de grev yasaklanmanin sebebi ney ? Avrupa bizi degil biz avrupayi kiskaniyoruz, özgür haklari ve hak yemedikleri için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurt kisi geçirir diye başlayan blöf ~ 2 yıl önce
Thy kaptanlarida anca ama kabunbunculer ama hep kabunculer yüzünden diye ağlar durur halbuki kendilerinde greve çıkacak ne cesaret var ne de istek anca f/o Lara gaz verip onları gönderip zam aldirtirlar bakınız THY geçmişi hep ayni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. ~ 2 yıl önce
Yaşadığımız diktatörlükte hak aramak yasak kardeşim.. hala anlayamadınız... Varsa cesareti olan buyursun...
Cesaret mi ~ 2 yıl önce
Grev cesaretle olmaz. İnsan haklarının korunduğu bir yerde yaşıyorsan sendika grev kararı alır. Gerekli izinler alınır, tarih ayarlanır, insanlar da güle oynaya gider. Cesaretlik bi durum değildir. Bizde nadıl oluyor. Sendika ses çıkartamaz, çıkartırsa fetöcü olur. Hadi grev kararı aldın valilik engel olur. Hadi olmadı greve gittin medyada taşlanırsın. Vatana ihanetten de yargılanırsın. Beyler hadi cesur olun grev yapalım diye grev olmaz. Bunu yapanlara da cesur denmez.
KA ~ 2 yıl önce
Sayın Kpt. Bu diktatörlüğü bile isteğe kim getirdi? Benim alakam yok diyemeyiz, herkesin az veya çok katkısı var. Esir miyiz biz? denedik olmadı şimdi güle güle deme zamanı denilmeli laf kalabalığı yapmadan. Hükümetler halk için kurulur, padişahlık için değil. Vatandaş kendine hizmet için seçtiğine, beni yönetecek olan gözüyle bakarsa daha beterini hak eder.
F/O ~ 2 yıl önce
Yazık yaa adamların bi okçu tepesi bile yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000