05 Şubat 2024, Pazartesi 11:53:26

Almanya'da yeni grev yolda

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa'nın yer personeli, Verdi sendikası tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre bu Çarşamba greve gidecek.
  • Helal olsun hakkını her zaman her yerde arayanlara yuh olsun biat edip tepki vermeyenlere...Güya bizi kıskanan Almanya ve diğer ülkelerde insanlar insan gibi hakkını arıyor ve zenginliklerinden de hiçbir şey yitirmiyorlar aksine daha da zengin oluyorlar bizde de durum tam tersi.

Alman ulusal havayolu şirketi Lufthansa'nın yer personeli, Verdi sendikası tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre bu Çarşamba greve gidecek.

Grev Çarşamba günü sabah saat 4'te başlayacak ve Perşembe günü sabah saat 7:10'a kadar devam edecek. Grev nedeniyle Frankfurt, Münih, Hamburg, Berlin ve Düsseldorf gibi birçok büyük havalimanındaki operasyonlarda aksamalar yaşanacak.

Bir Lufthansa temsilcisi, havayolu şirketinin şu anda acil bir uçuş programı üzerinde çalıştığını ve günlük 3.000 uçuşun önemli bir kısmının iptal edilebileceğini belirtti. Grevden etkilenen uçuşların kesin sayısı henüz belirlenmiş değil.

Yer hizmetleri personeli de dahil olmak üzere Lufthansa bünyesindeki çeşitli bölümler için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Sendikanın yer hizmetleri personeli için talepleri arasında yaklaşık 25,000 işçi için %12.5 ücret zammı ya da bir yıl için aylık asgari 500 Avro (544.30 $) zammın yanı sıra işçilerin enflasyonla başa çıkmalarına yardımcı olmak için bir kereye mahsus 3,000 Avro ödeme yer alıyor.

Verdi taleplerine gerekçe olarak artan hayat pahalılığını ve personel eksikliğinden kaynaklanan yoğun iş yükünü gösterdi.

Lufthansa, Temmuz 2022'de bir önceki toplu iş sözleşmesi turu sırasında yer personelinin benzer bir grevini deneyimlemiş ve bu da önemli seyahat kesintilerine yol açmıştı. O tarihten bu yana, ülke çapında yapılan bir dizi grev, hava yolculuğu, demiryolları ve toplu taşıma sistemleri de dahil olmak üzere Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki çeşitli ulaşım türlerini etkiledi. (Investing)

Almanya'da yeni grev yolda

Yorumlar

Grev haktır ~ 3 ay önce
Helal olsun hakkını her zaman her yerde arayanlara yuh olsun biat edip tepki vermeyenlere...Güya bizi kıskanan Almanya ve diğer ülkelerde insanlar insan gibi hakkını arıyor ve zenginliklerinden de hiçbir şey yitirmiyorlar aksine daha da zengin oluyorlar bizde de durum tam tersi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000