02 Mart 2020, Pazartesi 14:07:24

İstanbul Havalimanı'nda İBB hizmetleri engelleniyor iddiası

İstanbul Havalimanı’nda İETT ve HAVAİST ile ulaşım sağlayan İBB, havalimanı yönetiminin İstanbulkart dolum noktalarının sayısını azalttığı ve alanın en uç noktalarına taşıdığı iddiasında bulundu.
  • İmamoğlu kazansın diye uğraşan ama koltuk gidecek diye bu kararları almaya çalışan bir ceo,yemin etsin chpye çalışmadım diye
  • Yaparlar, insan saygi ve sevgilerinin oldugunu sanmiyorum, varsa yoksa iktidar partisi ve onun yandaslari, ati alsinlar yeter
  • Iganin boyle birsey yaptigina nedense sasirmam, sasirdigim boyle kotu yonetimlere karsin halen sirketlerin bir kisminin batmadigi
  • Beylikdüzü havaist otobüslerinde özellikle gece 23.30-00.45 arasında çok kalabalık sıra ve yoğunluk yaşanıyor. Yarım saat ayakta bekliyosun otobüs doluyo binemiyosun bi sonrakini bekliyosun. Her gün aynı. Bakıyosun hiçbi yerde sıra yok, sadece BEYLİKDÜZÜ’nde sıra var. 00.00 ile 00.45 saatleri arasına (mesela 00.20) bir otobüs daha koysanız bu sorun çözülür.
  • İçin izin çıkaralım belediyeden.. Konduralım bir köşeye
  • Tamam 800 bin farkla tokadı yiyip kaybettiniz ve hazmedemiyorsunuz. Ama unutmayın belediyeye yaptığınız yokuş halka yaptığınız yokuştur ve daha büyük tokatlarla hesabı sorulur
  • Belediye senden ise HAVAŞ'ın işini elinden alıp yandaşa ve belediyeye verirsin. IBB yi başka partimi aldı, bu sefer terse döner IBB ye iş yaptırmamak için takla atarsın. Devlet koca bir ticarethaneye döndü.
  • Dolum makinalarinin bir kucugunu otobuslerin icine koysun Belediye nin akilli yoneticileri.
  • İstanbul belediyesi 10 numara çalışıyor, ufak oyunları şark kurnazlığını belediye üzerinden imamoğluna oynamayı kesin. Heralde trollük ödeneğiniz avantalarınız kesildi. METROsu bitmeden açılan havalimanını anlatın bize. Meydanın solunda kalan pistler hani mart 2020 de açılıyordu. Taksi sürelerinden yakıt harcamalarından lastik ekip mesai giderlerini hesaplayın, meydanın bize maaliyetlerini haber yapın da tarafsız olduğunuzu görelim. Umarım paylaşırsınız.
  • Bence işin aslı Geldiğinden beri tatilden kayaktan fırsat bulup da hizmet yapamayışıdır

İstanbul Havalimanı’nda İETT ve HAVAİST ile ulaşım sağlayan İBB, havalimanı yönetiminin İstanbulkart dolum noktalarının sayısını azalttığı ve alanın en uç noktalarına taşıdığı iddiasında bulundu. Konuyla ilgili yazlı bir açıklama yayınlayan İBB, otobüs duraklarının da alanın uzak bir noktasına taşınacağını belirterek hizmetlerin kasten engellendiğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Havalimanı yönetiminin çalışmalarını aksattığı iddiasında bulunarak, “Kaliteli erişim imkanını en uygun fiyata sunan İBB’ye erişim engelinde bulunuluyor” dedi.

Vatandaşların şikayet ettiği konuları paylaşan İBB yönetimi, İstanbul'a gelen turistleri de İstanbulkart yerine nakit para veya kredi kartı ile ödeme yapmaya zorlayan uygulamalar olduğunu öne sürdü.

Uygulamalar ile ilgili açıklama yapan İBB, şu ifadelere yer verdi:

* Havalimanındaki İstanbulkart dolum noktaları 24 adetten 10 adete indi ve yerleri çıkış kapılarının sağında ve solunda görünemeyecek şekilde en uç noktalar olarak belirlendi.

* Değişikliğe sebep olarak mevcut dolum makinaların yerine vatandaşın yemek ve içecek ihtiyacını sağlayacak otomatların gelecek olması gösterildi. İBB iştiraki BELBİM AŞ, bu değişiklik talebinden Şubat ayının 2. haftasında haberdar edildi ve yoğun bir baskıyla 15 Şubat tarihinde 24 adet makina 10 adete düşülerek yer değişikliği işlemine zorlandı.

* HAVAİST'lerde İstanbulkart kullanımına yönelik hiçbir yönlendirme olmadığı gibi İstanbulkart dolum noktalarının konumlandırıldığı yer itibariyle vatandaşların bu makinalardan dolum yapıp geri gelip HAVAİST otobüsünü kullanmaları da zor hale getirildi.

* İstanbul Havalimaın'nda İstanbulkart'ı sanki sadece IETT otobüslerinde kullanılacak bir biletmiş gibi konumlandıran bu uygulama, HAVAİST de dahil diğer ulaşım araçlarındaki kullanımı azalmasına sebep oluyor. Bu da bir kamu kurumu olan İBB'yi devre dışı bırakarak nakit ve kredi kartı ile ödeme metodlarını ön plana çıkarmaya yönelik bir strateji göze çarpıyor.

* Ayrıca İETT duraklarının da şu andaki merkezi konumlarından peronların en uç iki noktasına (İstanbulkart dolum makinalarının yeni yerlerine yakın) kaldırılmasının planlandığı belirtiliyor.

* Nitekim son 15 gün içerisinde İstanbulkart dolum makinalarından yapılan günlük yüklemelerin yüzde 50 civarında düşüş gösterdiği tespit edilmiştir.

* İstanbul Havalimann'nı kullanan vatandaşlar ve ziyaretçiler; İstanbulkart dolum noktalarına ne kadar güç ulaştıklarına dair İBB Beyaz Masa, İETT ve OTOBÜS AŞ'ye çok sayıda şikayette bulunmuştur. (Sözcü)

İstanbul Havalimanı'nda İBB hizmetleri engelleniyor iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kadrisamsunlu tiyatrosu ~ 4 yıl önce
İmamoğlu kazansın diye uğraşan ama koltuk gidecek diye bu kararları almaya çalışan bir ceo,yemin etsin chpye çalışmadım diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrudur ~ 4 yıl önce
Yaparlar, insan saygi ve sevgilerinin oldugunu sanmiyorum, varsa yoksa iktidar partisi ve onun yandaslari, ati alsinlar yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sasirmam ~ 4 yıl önce
Iganin boyle birsey yaptigina nedense sasirmam, sasirdigim boyle kotu yonetimlere karsin halen sirketlerin bir kisminin batmadigi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beylikdüzü Havaist ~ 4 yıl önce
Beylikdüzü havaist otobüslerinde özellikle gece 23.30-00.45 arasında çok kalabalık sıra ve yoğunluk yaşanıyor. Yarım saat ayakta bekliyosun otobüs doluyo binemiyosun bi sonrakini bekliyosun. Her gün aynı. Bakıyosun hiçbi yerde sıra yok, sadece BEYLİKDÜZÜ’nde sıra var. 00.00 ile 00.45 saatleri arasına (mesela 00.20) bir otobüs daha koysanız bu sorun çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beylikdüzü ~ 4 yıl önce
Talebiniz incelemeye alınmıştır. Sağlıklı seyahatler dileriz. Havaist Genel Müdürlüğü
Hemen bir büfe ~ 4 yıl önce
İçin izin çıkaralım belediyeden.. Konduralım bir köşeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edebinizle yenilmeyi bilin ~ 4 yıl önce
Tamam 800 bin farkla tokadı yiyip kaybettiniz ve hazmedemiyorsunuz. Ama unutmayın belediyeye yaptığınız yokuş halka yaptığınız yokuştur ve daha büyük tokatlarla hesabı sorulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senden benden ~ 4 yıl önce
Belediye senden ise HAVAŞ'ın işini elinden alıp yandaşa ve belediyeye verirsin. IBB yi başka partimi aldı, bu sefer terse döner IBB ye iş yaptırmamak için takla atarsın. Devlet koca bir ticarethaneye döndü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cozum kolay ~ 4 yıl önce
Dolum makinalarinin bir kucugunu otobuslerin icine koysun Belediye nin akilli yoneticileri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tango Charlie ~ 4 yıl önce
İstanbul belediyesi 10 numara çalışıyor, ufak oyunları şark kurnazlığını belediye üzerinden imamoğluna oynamayı kesin. Heralde trollük ödeneğiniz avantalarınız kesildi. METROsu bitmeden açılan havalimanını anlatın bize. Meydanın solunda kalan pistler hani mart 2020 de açılıyordu. Taksi sürelerinden yakıt harcamalarından lastik ekip mesai giderlerini hesaplayın, meydanın bize maaliyetlerini haber yapın da tarafsız olduğunuzu görelim. Umarım paylaşırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 4 yıl önce
Bence işin aslı Geldiğinden beri tatilden kayaktan fırsat bulup da hizmet yapamayışıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000