25 Mart 2009, Çarşamba 08:20:13

Bisignani; "Düşüş tahminimizden hızlı gerçekleşti"

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA, 2009 için öngördüğü düşüş oranı tahmininde değişikliğe gitti.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA, 2009 için öngördüğü düşüş oranı tahmininde değişikliğe gitti. IATA Başkanı Giovanni Bisignani, Aralık 2008’de 1,9 milyar avro olarak tahmin ettikleri havayolu taşımacılılığındaki kaybın 3,5 milyar avro olacağını bildirdi. Bisignani, “Havayollarındaki talep düşüşü tahmin ettiğimizden daha hızlı gerçekleşti” dedi. 
 
Küresel ekonomik krizin seyahat sektörü üzerindeki etkileri her geçen gün artarak devam ederken, sektörün üç önemli kesiminden biri olan havayolu taşımacılığının en üst kuruluşlarından biri olan Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA, 2009 için daha önce yaptığı kayıp tahminin de düzeltme yapmak zorunda kaldı.

Dünya havayolu taşımacılığında 2009 yılı süresince yaşanacak kaybı Aralık 2008’de 1,9 milyar avro olarak tahmin eden IATA, bu tahmininde düzeltme yaparak 3,5 milyar avro olarak yeniden açıklama ihtiyacı duydu.

Havayollarındaki talep düşüşünün 4 ay önce yaptıkları tahminin çok daha üzerinde ve daha büyük bir hızla gerçekleştiğine işaret eden IATA Başkanı Giovanni Bisignani, “Petrol fiyatlarındaki düşüş talep gerilemesi ve kârlılıktaki azalmayı gölgeledi. Ancak, ekonomi çok hassas bir dönemden geçiyor” dedi.

Bisignani, rakamlarda bir iyileşmenin ancak 2009 sonunda ya da 2010 başında gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Bisignani, Avrupalı havayolları için kayıp tahminlerinin ise 750 milyon avro olduğunu bildirdi.

Bisignani; "Düşüş tahminimizden hızlı gerçekleşti"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000