14 Ağustos 2019, Çarşamba 16:31:29

ZeroAvia hidrojenli uçak için çalışıyor

Hidrojen ile çalışan uçaklar geliştirmeye odaklanan bir şirket olan ZeroAvia, bu konuda önemli bir yol kat etti.

Hidrojen ile çalışan uçaklar geliştirmeye odaklanan bir şirket olan ZeroAvia, bu konuda önemli bir yol kat etti. Yeni gelişmelerle birlikte, jet yakıtı kullanan standart uçaklardan daha ucuz çözümler sunulacağı ve karbon emisyonunu sıfıra indirerek havacılık endüstrisinin doğaya verdiği zararın ortadan kaldırılacağı belirtiliyor.

ZeroAvia’nın ilk hedefi 800 km menzile sahip olan ve 20 kişi taşıyabilen bölgesel uçaklar üretmek. Bir Piper M sınıfı uçağın temel alındığı prototip test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 2 ton kalkış ağırlığına sahip olan ve altı koltuğu bulnan uçak, dünyanın en büyük sıfır emisyonlu uçağı ve hiçbir fosil yakıt kullanmıyor.

Hidrojenle çalışan uçak için 2020 yılı işaret ediliyor!

Elektrik ile çalışan uçak fikri, onlarca yıldır var olsa da, son dönemde çalışmalar artmaya başladı. Günümüzde bir bataryadan güç alan eletkrik motorlu veya hibrit yapıda uçak prototipleri geliştiren birçok şirket bulunuyor.

Otomotiv dünyasında da birkaç üretici hidrojenle çalışan araç çözümler için kolları sıvamış durumda. Hidrojen en bol elementlerden biri ve bu nedenle fosil yakıta bağımlı otomobil ve havacılık endüstrisine hitap ettiği açıkça ortada.

Otomobiller söz konusu olduğunda sorunlar daha kolay bir şekilde çözülebiliyor. Ancak, uçmak daha büyük miktarda enerji gerektirdiği için bataryalar pahalılaşıyor ve çok daha önemlisi ağırlaşıyor. Bu unsurlar da işleri zorlaştırıyor.

ZeroAvia’nın hedefi 2020 yılında hidrojenle çalışan uçağını gökyüzü ile buluşturmak. (Shiftdelete)

ZeroAvia hidrojenli uçak için çalışıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000