26 Nisan 2008, Cumartesi 07:38:31

Yurtdışı çıkış vergileri yükselecek!

Air Passenger Duty (APD) adı altında bir vergi alan İngiltere, 2007’de bunu uçak başına vergiye dönüştürmeyi planlayan bir taslak hazırladı. Tartışılan taslağın yasalaşarak Kasım 2009’da devreye girmesi bekleniyor.

Vergi gelirleri katlanacak

British Air Transport Association tarafından yapılan açıklamada, Avrupa dışına çıkan bir ailenin 160 pound yerine 260 pound ödemek durumunda kalacağı ileri sürülürken, hükümetin Aviation Duty olarak belirlediği vergi ile kalkan her uçaktan ücret alınacak

Hükümet ile şirketler ve ilgili kurumlar arasında yürütülen fikir alışverişi sürecinde sona gelindiğini belirten uzmanlar, bu vergiler ile 2011-2012 döneminde toplanacak paranın 3,5 milyar pounda ulaşacağını vurguluyorlar. Devlet geçtiğimiz yıl bu vergilerle 971 milyon pound toplamıştı.

Yabancı şirketlere yarar

Vergiyi eleştiren British Air Transport Association yetkilileri, bu uygulamanın, yabancı havayolu şriketlerine bir avantaj sağlayacağını ileri sürüyorlar. Yetkililer, "Tanımlanan bu vergi, yabancı şirket ve havalimanlarına verilmiş bir destektir. Çünkü, Paris gibi uzun mesafe uçuşlarda önemli bağlantı noktası olan yerlerden veya doğrudan uzun mesafe yerlere çıkılan İngiltere limanlarında, insanlar için daha cazip olanaklar sunacak. Böylece, yolcular başka AB ülkesine ait şirketleri tercih edeceklerdir" dedi.

 

Yurtdışı çıkış vergileri yükselecek!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000