03 Ocak 2022, Pazartesi 17:38:30

Yunus Değirmenci'den THY Teknik A.Ş çalışanlarına mesaj

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş arasında sağlanan mutabakatın ardından sendika genel başkanı Yunus Değirmenci üyelere yönelik açıklama yaptı.
  • Seçimden sonra iş veren maaşı geri düşürür, bu sendika da sesini çıkarmaz. O yüzden iş aramaya devam. Bunların oyuncağı olmayacağım.
  • Üyelerden gelen aidatlarla daha lüks yaşıyor musun,lüks makam arabanı 2022 modeli ile değiştirdin mi,senin için en önemli şeyler onlar gerisi boş ama üyeler de birlik olup senden hesap sormuyorsa onlara da diyecek bir şey yok ne yazık ki...
  • Yunus bey az kalsın kendini HERO ilan edecek halbuki seçim ayağına herkese birşeyler dağıtılıyor o kadar.
  • Hakkımız olan Altı aylık emeklerimizin üzerine yattınız. Sendika olarak işverene bıraktınız altı aylık emeğimizi. Şirket verdi siz almadınız, bunu böyle bilin. Bize maval okumayın. Şimdi şu emeklerimiz den altı aylık KESTİGİNİZ ücretlerimizi SENDİKA olarak siz ödeyin. Bu çalışanlarla anca helallaşırsiniz.
  • Şirketin %90 üniversite mezunu ama şirket çalışanlarının hakkını lise mezunu tornacı (sözde) savunuyor.
  • %3 aidat çok fazla. Benim aidatımla mülk alamazsın. Belki yarın başka sendika gelecek o mülkler benim hizmetimde olmayacak artık. Senin sendikana Maltepede bina aldırmak için mi çalışıyorum. Ayda 500 tl aidat keseceksin. Faturalarımı öderim o paraya. Haramiler birlik olmuş, hepimiz haraç veriyoruz.
  • Şubat8de sendikadan istifa eden insanları gördükten sonrada başarı diyebilecekmisin bakalım bu tis’e.
  • Sendika pismanliktir
  • Bu bıyıklılardan kurtulacak bu millet
  • Sendikasızlık öz çelik işten iyidir

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. ile çalışanların bağlı olduğu yetkili sendika Özçelik-İş arasında sağlanan mutabakatın ardından sendika genel başkanı Yunus Değirmenci üyelere yönelik açıklama yaptı.

Toplu İş Sözleşmesi ile elde edilen iki ilave ikramiyenin tarihi bir başarı olduğunu ifade eden Değirmenci, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Teknik Genel Müdürü Mikail Akbulut ve Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi başta olmak üzere süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

İşte Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nin TİS süreciyle ilgili açıklamasının tamamı:

Değerli THY Teknik A.Ş. Çalışanı Üyelerimiz,

Bütün üyelerimizin yeni yılını kutluyor, kalbi selamlarımı sunuyorum.

Yeni Dönem Toplu iş Sözleşmesinin bütün üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Toplu İş Sözleşmesi sürecinin, oldukça yoğun ve zor şartlar içerisinde gerçekleştiğini hep beraber gördük. Buna rağmen Toplu iş Sözleşmemizin önemli kazanımlarla sonuçlanması son derece önemli olmuştur.

Bildiğiniz gibi Yedinci (7.) Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, sizlerin talebi doğrultusunda % 18'lik bir ücret artışı talebimiz olmuştu. Ayrıca pandemi nedeniyle oluşan ekonomik sıkıntıdan dolayı ücretlerimizden yapılan % 30’luk ücret indiriminin iadesi hususundaki çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürdürülmüştür.

Bunun neticesinde öncelikle Ek Protokolle 01 Temmuz 2021 tarihinden geçerli olmak üzere % 10'luk ücret iadesi ve 01 Ekim 2021 tarihinden itibaren de geçerli olmak üzere % 20'lik ücret iadesi üyelerimize yapılmıştır.

Toplu Iş Sözleşmesi sürecinde kurlardaki yükselişten dolayı oluşan ekonomik dalgalanmaları da dikkate alarak yeni ücret teklifimizi 27.12.2021 tarihinde yapılan Resmi Arabulucu toplantısında revize ederek işverene vermiştik. Bu gelişmeleri de sürekli olarak sizlere duyurduk ve bilgilendirdik.

30 Aralık 2021 tarihinde işverenin teklifi üzerine bir araya geldiğimiz görüşmede Toplu İş Sözleşmemizin, 2,5 yıllık bir süreyi kapsaması ve şu temel kazanımların gerçekleşmesi hususunda yoğun çabamızla anlaşmaya varmış bulunuyoruz.

a. Ücret Artışı

Buna göre;

1.Altı Ay Enflasyon oranında uygulanan ücret artışına ilaveten
2.Altı Ay Enflasyon+% 60 ücret artışı
3.Altı Ay Enflasyon+% 5 ücret artışı
4.Altı Ay Enflasyon+% 1 ücret artışı
5.Altı Ay Enflasyon+% 1 ücret artışı
oranları üzerinde yapılan değerlendirme neticesinde bu önemli kazanımlarınız ve geleceğiniz için mutabakat sağlanmıştır.

Bu çerçevede;

İmzaladığımız Toplu Iş Sözleşmesi ile 01.07.2021 yürürlük tarihi itibariyle; Uygulanan % 8,5 ücret artışına ilaveten 01.01.2022 tarihi itibariyle % 25.47 (Enflasyon) +% 60 uygulanmak üzere yıllık toplam ücret zammı % 101,23 olarak tahakkuk etmiş olacaktır. Bu tarihi bir kazanımdır.

b. Toplu iş Sözleşme Süreci

Toplu iş Sözleşme sürecini 2,5 yıl olarak gerçekleştirdik. Bunun nedeni ise aynı şirkette iki ayrı sözleşmenin yürürlük tarihlerindeki farklılığın getirdiği sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik olmuştur.

c. Iki ilave ikramiye Kazanımı

Bu TİS ile mevcut ikramiyelere ilaveten iki ikramiye daha elde etmiş bulunuyoruz. Buna göre;

Birinci İlave İkramiye: 01.10.2021 ücret skalası baz alınarak 08.01.2022 tarihinde ödenmek üzere brüt bir ikramiye ödenecektir.

İkinci İlave İkramiye: 01.01.2022 ücret skalası baz alınarak 08.02.2022 tarihinde ödenmek üzere brüt bir ikramiye ödenecektir.

Bu iki ilave ikramiye tarihi bir başarıdır.

d. Farkların Ödenmesi

Toplu İş Sözleşmesinin imza tarihi ile yürürlük tarihi arasında sosyal haklardan oluşan farklar ise 08.01.2022 tarihinde ödenecektir.

Yeni yıla yeni bir umutla üzerinde mutabakat sağladığımız Toplu Iş Sözleşmesinin Oyelerimize, Sendikamıza ve İşyerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile birlikte Genel Merkez Yönetimimiz, Şube Başkanlarımız, Şube Yöneticilerimiz, Temsilcilerimiz ve Üyelerimizle birlikte zor ve başarılı bir mücadeleyi öteden beri sürdürmeye devam ediyoruz.
Özçelik-İş Sendikası olarak her zaman THY A.O. ve THY Teknik A.Ş'nin Başkan ve Yöneticileri ile yapıcı bir diyalog içerisinde bulunarak, daha ileri kazanımlar için mücadelemizi sürdürdüğümüzü memnuniyetle sizlerle paylaşmak istiyorum. Başta THY A.O. Başkanımız İlker Aycı, THY Teknik Aş Genel Müdürümüz Mikail Akbulut, Genel Müdür Yardımcısı Fazıl Çiftçi ve heyetine emeği koruyan yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Var olan diğer sorunlarımızın da aynı mücadele anlayışı içerisinde çözüme kavuşturulacağını belirtmek istiyorum.

Pandemi koşulları çerçevesinde en sağlıklı ve en güvenli bir şekilde bütün arkadaşlarımızın işlerini güvenceli olarak sürdürmesi için gayretlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Hepinizi içtenlikle saygıyla selamlıyorum.

Yunus DEĞİRMENCİ
Genel Başkan

Yunus Değirmenci'den THY Teknik A.Ş çalışanlarına mesaj

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Bu Sendika ~ 2 yıl önce
Seçimden sonra iş veren maaşı geri düşürür, bu sendika da sesini çıkarmaz. O yüzden iş aramaya devam. Bunların oyuncağı olmayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus efendi ~ 2 yıl önce
Üyelerden gelen aidatlarla daha lüks yaşıyor musun,lüks makam arabanı 2022 modeli ile değiştirdin mi,senin için en önemli şeyler onlar gerisi boş ama üyeler de birlik olup senden hesap sormuyorsa onlara da diyecek bir şey yok ne yazık ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Yunus bey az kalsın kendini HERO ilan edecek halbuki seçim ayağına herkese birşeyler dağıtılıyor o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALIN TERİ... ~ 2 yıl önce
Hakkımız olan Altı aylık emeklerimizin üzerine yattınız. Sendika olarak işverene bıraktınız altı aylık emeğimizi. Şirket verdi siz almadınız, bunu böyle bilin. Bize maval okumayın. Şimdi şu emeklerimiz den altı aylık KESTİGİNİZ ücretlerimizi SENDİKA olarak siz ödeyin. Bu çalışanlarla anca helallaşırsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal ~ 2 yıl önce
Şirketin %90 üniversite mezunu ama şirket çalışanlarının hakkını lise mezunu tornacı (sözde) savunuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tornacı ~ 2 yıl önce
Keşke yüzde 90 üniversitelinin hepsi tornacı kadar iş görse işle alaka sıfır ama paraya geldimi herkes hakettiğini düşünüyor boş modeller birde ben uçak teknisyeniyim dedimi gelde para ver RABBİM NASİB EYLEMESİN
Aidat ~ 2 yıl önce
%3 aidat çok fazla. Benim aidatımla mülk alamazsın. Belki yarın başka sendika gelecek o mülkler benim hizmetimde olmayacak artık. Senin sendikana Maltepede bina aldırmak için mi çalışıyorum. Ayda 500 tl aidat keseceksin. Faturalarımı öderim o paraya. Haramiler birlik olmuş, hepimiz haraç veriyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
badem bıyık ~ 2 yıl önce
Şubat8de sendikadan istifa eden insanları gördükten sonrada başarı diyebilecekmisin bakalım bu tis’e.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sendika pismanliktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serbülent Bülent ~ 2 yıl önce
5/m zam oranları ne zaman açıklanacak . Herkes onu bekliyor merakla
Ne zaman ~ 2 yıl önce
Bu bıyıklılardan kurtulacak bu millet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öz Gereksiz iş ~ 2 yıl önce
Sendikasızlık öz çelik işten iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000