29 Ocak 2023, Pazar 17:45:00

Yunanistan Embraer KC-190 alacak

Brezilya merkezli Embraer, KC-390 Millennium’u tanıtmak için Yunanistan Savunma Bakanlığı ile bir toplantı yaptı.

Brezilya merkezli Embraer, KC-390 Millennium’u tanıtmak için Yunanistan Savunma Bakanlığı ile bir toplantı yaptı.

Brezilya merkezli Embraer, KC-390 Millennium’u tanıtmak için Yunanistan Savunma Bakanlığı ile bir toplantı yaptı ve hava taşıtının yetenekleri hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Yunanistan, KC-390 Millennium kargo uçağına ilgi gösteren bir diğer ülke.

Konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığı, 25 Ocak 2023 tarihinde Embraer’in temsilcileriyle bir toplantı düzenlediğini doğruladı. Yapılan açıklamada toplantının Embraer’de İş Geliştirme ve Satış Direktörü Carla Salleron ile yapıldığı belirtildi.

Yunan Hava Kuvvetleri şu anda 1975’ten itibaren alınan B ve H varyantları olmak üzere 9 adet C-130 uçağını aktif olarak kullanmakta. Bahse konu uçaklar ise hizmet ömrünün sonuna yaklaşıyor.

Yunanistan İngiltere’nin C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor

Yunanistan İngiltere’nin envanterinden çıkaracağı C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla ilgileniyor. Bu kapsamda İngiltere Savunma Ataşesi Yüzbaşı Alexander Bush ve Savunma Teçhizat Satış Otoritesi (DESA) Başkan Yardımcısı Adrian Thurgood ile telekonferans görüşmelerinin gerçekleştirildiği aktarılmıştı. Telekonferans sırasında İngiltere’nin envanterinden çıkarmayı planladığı C-130J Hercules uçakları hakkında görüşmeler yapıldığı açıklanmıştı.

Kraliyet Hava Kuvvetleri, 2021 yılının Mart ayında yayımlanan ‘Rekabetçi Çağda Savunma’ başlıklı belgedeki duyurulan değişiklikler nedeniyle 2023 yılına kadar tüm C-130J Hercules uçak filosunu elinden çıkaracağını açıklamıştı. Bahse konu uçakların yeri A400M Atlas, C-17 Globemaster ve Voyager nakliye uçakları ve tankerleriyle doldurulacak.

Savunma Teçhizatı Satış Otoritesi (DESA), Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin C-130J Hercules uçaklarını satışa sunulan ekipmanların yer aldığı fazla savunma teçhizatı listesinde yayımlamıştı. C-130J uçaklarına ek olarak Boeing E-3D Sentry AEW1 uçaklarının da satılacağı açıklanmıştı. (defenceturk)

Yunanistan Embraer KC-190 alacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000