30 Ocak 2013, Çarşamba 09:13:28

YUNAN ADALARI BİLE VİZE KAPSAMINA GİRİYOR

Avrupa Birliği’nin (AB) baskısıyla 2005 yılından bu yana uygulanan ‘Vizesiz Yunan Adaları’ turları da vize kapsamına giriyor.
  • durmak yok yola devam yetmez ama evet..............
  • vizeli olsun oralar, para yunana gideceğine başka yerlere gider.
  • şu kepazeliğe bakın...ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa besleyen,destekleyen,koruyan alman,yunan,fransız,isviçre,italyan kimliği ile ülkeme gelebiliyor ama ben onların ülkesine gitmek istesem bırak kimlik ile gitmeyi dünyanın en pahalı pasaportuna vize bile alamıyorum..ve bu rezilliklerin en büyük sebebi olan bizi yönetenler de bu rezaleti umursamadan sadece seyrediyorlar ya hepsine yazıklar olsun!!!!

Yurtdışına çıkan Türk turistin vizesiz olduğu gerekçesiyle önemli tatil noktaları arasında bulunan Hırvatistan’ın geçen hafta 1 Nisan’dan itibaren vize uygulanacağına yönelik kararı sonrasında, Avrupa Birliği’nin (AB) baskısıyla 2005 yılından bu yana uygulanan ‘Vizesiz Yunan Adaları’ turları da vize kapsamına giriyor. Ekonomik kriz koşulları yüzünden çok harcayan ve sayısı sürekli artan Türk turisti kapma yarışına giren Yunanistan Hükümeti, ‘Şengen vizesi uygulayan diğer AB ülkelerinden şikayet geldiği’ gerekçesiyle Türk tur operatörleri tarafından 12 yıldan beri vizesiz olarak düzenlenen Yunan Adaları turları için başvurularını kabul etmedi. Gemi yoluyla vizesiz olarak gelen 100 bin Türk turist için lobi faaliyetlerine girişen Yunanistan’ın Dışişleri Bakanlığı ise 1 Şubat tarihinde düzenlenecek Avrupa Komisyonu toplantısında vizesiz turları gündeme getirecek.

VİZESİZ KARADENİZ ALTERNATİFİ

2005 yılından bu yana Yunanistan’a her sezon başında vizesiz giriş başvurusu yapıldığını ve bunun da hep kabul edildiğini belirten Apextour Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Buyan, “Ancak bu yıl yaptığımız başvurular ‘AB ülkelerinin baskısı var’ denilerek kabul edilmedi. Burada alınacak vize uygulaması kararının, sürekli olarak büyüyen Yunan Adaları gemi turları pazarını olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz” dedi. Sektör olarak AB’den gelecek habere göre rotalarını düzenleyeceklerini belirten Mehmet Buyan, “Kendi şirketimiz adına Yunanistan turları için henüz ilana çıkmadık. Gelecek habere göre içinde Gürcistan, Ukrayna ve Rusya ülkelerini içeren 4 ve 5 gecelik vizesiz Karadeniz tur programları hazırlayıp satışa çıkaracağız” diye konuştu.

KAPIDA VİZE VERİLEBİLİR

ETSTur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, uygulama ile ilgili olarak Türk turisti ağırlamak isteyen Yunan Denizcilik Bakanlığı’nın oluru verdiğini ancak görüşmelerin AB ülkelerinin baskısı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtti. Ersoy, “Bize son kararı Avrupa Komisyonu’nun vereceği bildirildi. Şu anda satışlarımız devam ediyor, kesin karar 15 Şubat’ta belli olacak. Vize kararının çıkması halinde kapıda vize uygulaması yapmak istediklerini öğrendik” diye konuştu.

'YUNAN DIŞİŞLERİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Konuyla ilgili Yunan makamları ile görüşmelere başladıklarını anlatan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Yunan Dışişleri Bakanlığı ile bu konunun çözümü için çalışıyoruz. Aksi çıkması halinde kendi turistimizi vize istemeyen ülkelere yönlendiririz” ifadelerini kullandı. (HaberTürk)

YUNAN ADALARI BİLE VİZE KAPSAMINA GİRİYOR

Yorumlar

yetmez ama ... ~ 11 yıl önce
durmak yok yola devam yetmez ama evet..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
vizeli olsun oralar, para yunana gideceğine başka yerlere gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kepazelik ~ 11 yıl önce
şu kepazeliğe bakın...ülkemiz aleyhine ne kadar oluşum varsa besleyen,destekleyen,koruyan alman,yunan,fransız,isviçre,italyan kimliği ile ülkeme gelebiliyor ama ben onların ülkesine gitmek istesem bırak kimlik ile gitmeyi dünyanın en pahalı pasaportuna vize bile alamıyorum..ve bu rezilliklerin en büyük sebebi olan bizi yönetenler de bu rezaleti umursamadan sadece seyrediyorlar ya hepsine yazıklar olsun!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000