05 Nisan 2010, Pazartesi 08:36:51

Yumuşak vize için çalışmalar sürüyor

Ege Adalarına gidecek Türklere vize muafiyeti isteyen Yunan turizmcilerin girişimi İzmir’deki sektör temsilcileri ve işadamlarınca olumlu karşılandı.
  • 48 saatlik vize versin , o sure icinde avrupaya her turlu gecerim, yeterki 48 saatlik bana vize muafiyeti tanisınlar, ee dinsizin hakkından imansız gelirmişş
  • yunanlılar boyle gezilerde Türk'lere zaten yumuşak davranıyor yeterince :) işin ucunda para var heleki Türk'ü söğüşlemek olunca tamam yani..ama birde adalara gidin görün..kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam 95 yılı civarında adalar geneli yapılan resmi olmayan refarandumda adaların çoğu Türkiye'ye bağlanmak istemiştir..Ama nedense hala bir Türk yunan adasına gittiginde onlara ters davranmakta sınır tanımıyorlar...Hele ki şuanda yunan kötü durumda ülkesine gelen her Turist değerli para en yakın Turist Turkiye'den gider,Türk Düşman ama olsun para var söğüşle gitsin...
  • yunan ulkemize kimligiyle giriyor pasaport veya alanda veya konsolosluk vizeyle degil .. simdi yunanli ekonomik krize girdi diye turk lere sadece 48 saatlik adalara gel parani harca yunan kardesini kurtar slogani ile yumusak vize uygulamak istiyor bizimkiler de buyuk bir seref !!! ornegi gostererek bu haberden buyuk sevinc duyduklarini belirtiyorlar ya aklim almiyor..ya Allahaskina yunanli pkk ve apo ya kucak acip topraklari ustunde pkk kampi acilmasina izin veren sozum ona komsumuz..buna ragmen biz bunu gormezden geliyoruz veya umursamiyoruz ya yazik bizim sehitlerimize,gazilerimize..benim insanim terorle savasta sehit olsun, yaralansin,aileleri perisan olsun terore destek veren yunanli krize girsin ben onu kurtarayim yok yaa.onurlu olun.
  • Basalim parayi alalim su adalari Yunanistan zaten batmis parasinla degil mi bu is....
  • AB ve Schengen vize grubuna uye olan Yunanistan istesede yumsatamaz bu vizeyi bizlere. Ancak diger uye ulkeler izin verirse belki o zaman olur.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yunanistan’daki 12 Adalar, Midilli, Sakız ve Sisam adalarının yerel yöneticileri ile turizmcilerin Başbakan Papandreu’ya mektup yazarak Türkiye’den gelecek olan ziyaretçilere 48 saatlik vize kolaylığı sağlanmasını istemesi karşı kıyıdaki İzmir’de de sevinç yarattı. Bu girişimle ticari ve turistik ilişkilerin artacağını savunan sektör temsilcileri, bu kolaylığın krizle boğuşan Yunanistan’a da büyük fayda sağlayacağına dikkat çektiler.

SUİSTİMAL EDİLMEMELİ

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, 48 saatlik vize muafiyeti uygulamasının başlangıç için olumlu bir talep olduğunu, zaman için de bunun da artması gerektiğini savundu. Dologh, İzmir heyeti olarak Atina’ya geçtiğimiz aylarda yapılan ziyaretlerde de konunun gündeme getirildiğini hatırlatarak ortak turizm programı konusunda Yunanistan’dan da olumlu sinyaller aldıklarını kaydetti. Yunanistan’a direk uçuş seferlerinin de başlamasının avantajı arttırdığına dikkat çeken Dologh, “Ancak bu uygulama gerçekleşirse dikkatli kullanmak, suistimal etmemek lazım” uyarısında bulundu.

ARA ÇÖZÜM YOLU

Yunanistan’ın üyesi bulunduğu AB’den bağımsız olarak vize kolaylığı sağlamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Sıtkı Şükürer, “Zira adalara giden birisi kolaylıkla Avrupa’ya geçebilir. Ancak bununla ilgili geniş tabanlı bir tarif getirilebilir. Eğer bu turizm ve ticaret amaçlıysa ticaret ve sanayi odası gibi kurumların üyelerine, devlet memurlarına vize kolaylığı sağlanarak bir çözüm bulunabilir. Bu kurumlara üye olan binlerce kişi zaten turizm potansiyeli de taşıyor” değerlendirmesini yaptı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Haluk Nişlioğlu da, Yunan turizmcilerin başvurularının çok yerinde bir davranış olduğunu vurgulayarak “Ortak çalışmak daima hayırlıdır. Hele turizm gibi bir sektörde ortak çalışmak hem ekonomik krizle karşı karşıya kalmış Yunanistan’a, hem de Türkiye’ye fayda sağlayacaktır” diye konuştu. Nişlioğlu, birlik olarak bu talebe tam destek verdiklerini vurgulayarak “Aslında bir tura gidip gelmek için en az 3 günlük bir zaman gerekiyor ama başlangıç için bu da önemli bir gelişmedir” diye konuştu.

YENİ AÇILIMLARA İMZA

İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu Üyesi ve Turizm Danışmanı Yalçın Ulukaya da, Yunanistan’da ekonomik kriz olması nedeniyle yeni açılımlara imza atıldığını dile getirerek “Biz yıllardan beri söz konusu talebi sürekli dile getirdik. Ortak turlar yapma konusunda Yunanlı meslektaşlarımızla defalarca biraraya geldik ve sorunun çözümü için konuştuk. Uygulamanın hayata geçmesi her iki taraf için de olumlu olacaktır” dedi. Vize muafiyeti konusunun daha önce de gündeme geldiğini hatırlatan Ulukaya, şunları söyledi: “Bu konuda endişemiz var. Yunanistan, Papandreu’nun eski başbakanlığı döneminde de bu konuya yeşil ışık yakmıştı. Ancak üyesi bulunduğu AB buna karşı çıkıyor. Turizmciler olarak özellikle Almanya ve Fransa’yı ikna etmemiz lazım."

Yumuşak vize için çalışmalar sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
48 saatlik vize versin , o sure icinde avrupaya her turlu gecerim, yeterki 48 saatlik bana vize muafiyeti tanisınlar, ee dinsizin hakkından imansız gelirmişş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yunanlılar boyle gezilerde Türk'lere zaten yumuşak davranıyor yeterince :) işin ucunda para var heleki Türk'ü söğüşlemek olunca tamam yani..ama birde adalara gidin görün..kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam 95 yılı civarında adalar geneli yapılan resmi olmayan refarandumda adaların çoğu Türkiye'ye bağlanmak istemiştir..Ama nedense hala bir Türk yunan adasına gittiginde onlara ters davranmakta sınır tanımıyorlar...Hele ki şuanda yunan kötü durumda ülkesine gelen her Turist değerli para en yakın Turist Turkiye'den gider,Türk Düşman ama olsun para var söğüşle gitsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yunan ulkemize kimligiyle giriyor pasaport veya alanda veya konsolosluk vizeyle degil .. simdi yunanli ekonomik krize girdi diye turk lere sadece 48 saatlik adalara gel parani harca yunan kardesini kurtar slogani ile yumusak vize uygulamak istiyor bizimkiler de buyuk bir seref !!! ornegi gostererek bu haberden buyuk sevinc duyduklarini belirtiyorlar ya aklim almiyor..ya Allahaskina yunanli pkk ve apo ya kucak acip topraklari ustunde pkk kampi acilmasina izin veren sozum ona komsumuz..buna ragmen biz bunu gormezden geliyoruz veya umursamiyoruz ya yazik bizim sehitlerimize,gazilerimize..benim insanim terorle savasta sehit olsun, yaralansin,aileleri perisan olsun terore destek veren yunanli krize girsin ben onu kurtarayim yok yaa.onurlu olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basalim parayi alalim su adalari Yunanistan zaten batmis parasinla degil mi bu is....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AB ve Schengen vize grubuna uye olan Yunanistan istesede yumsatamaz bu vizeyi bizlere. Ancak diger uye ulkeler izin verirse belki o zaman olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000