15 Ağustos 2022, Pazartesi 13:44:40

Yozgat Havalimanı için çalışmalar devam ediyor

Yozgat'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2018 yılında temeli atılan ve yaklaşık 2 milyar liraya mal olan Yozgat Havalimanı'nın, 2023 yılının haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.
  • Yani 2 milyar TL miz daha çöp oldu… Onun yerine yakında havalimanı olan illerden Yozgat a hızlı tren yapılabilirdi ..
  • Dibinden hızlı tren geçiyor demissiniz ne gerek var havalimanına ne güzel hızlı tren var işte
  • Şu anki bütçe ve ilerleme hızıyla siz onu bir 2025 deyin bence..
  • hahaha, yiyin yiyin. Daha fazla yiyin milletin parasini.
  • İster olmasın Türkiye’nin her ilinde havaalanı olmalı. Yozgat’ta yapılan en güzel yatırım. Yıllardır öksüz bırakılan çocuklar gibi Yozgat. Sizin Yozgat’la alıp veremediğiniz ne var?
  • Yine ucak kırmışlar, dikkat
  • Bir Zafer hava limanı vakasına hazır olun hatta daha büyüğüne.. Her yere hava limanı şart değil bir ar-ge çalışması yapın. Liman yerine Ankara yada kayseriye hızlı tren projesi yap hava limanları ile entegre olsun...
  • Havalimanini yerine once bi hizli treni hizmete acin artik. Ankara dan yani basimdaki memleketime gidip gelmek eziyet.

Yozgat'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2018 yılında temeli atılan ve yaklaşık 2 milyar liraya mal olan Yozgat Havalimanı'nın, 2023 yılının haziran ayında hizmete açılması planlanıyor.

Yozgat ve çevre illerin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak üzere 3 Haziran 2018'de temeli atılan Yozgat Havalimanı'nda inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Altyapı çalışmalarında yüzde 90 gerçekleşme oranına ulaşılan Yozgat Havalimanında, üst yapı çalışmaları da Ağustos ayı içerisinde başlayacak ve 2023 yılının Haziran ayına doğru havalimanı hizmete sunulacak. Son yıllarda yapılan duble yollar, tamamlanmak üzere olan yüksek hızlı tren hattı ve havalimanı ile Yozgat, sorunsuz bir ulaşım ağına kavuşmuş olacak.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkiine yapılan Yozgat Havalimanında 36 bin metrekare apron, 2 bin 600 metre uzunluğunda ise pist bulunuyor. Aynı anda 4 orta boy, 5 büyük boy uçağın iniş yapabileceği Yozgat Havalimanı, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesiyle de uluslararası standartlarda bir havalimanı olacak.

Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 2023 yılının haziran ayı içerisinde havalimanının hizmete sunulacağını söyledi. Başer, "Şu an itibariyle pistimizde beton çalışmaları da başlamış durumda. Birkaç ay içinde pistimiz tamamen uçakların inişine hazır hale gelmiş olacak. Bu hizmet şu an itibariyle 2 milyar TL'ye mal olan bir hizmet. Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi olan bir havalimanı. Havalimanımız sadece Yozgat için değil civar illerimizin de istifadesine sunulacak bir yer. Üst yapı ihalemizi haziran ayı içerisinde yaptık, temmuz ayı içerisinde sözleşmemiz imzalandı. Birkaç gün içerisinde de yer teslimi yapılmak üzere üst yapı çalışmalarımız başlamış olacak. 2023 yılının ikinci çeyreğinde İnşallah bu hizmeti Yozgat ve bölge insanımızın istifadesine sunmuş olacağız." dedi.

Başer konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: "Yozgat havalimanı konum itibariyle Yozgat'a 12 kilometre mesafede. Sorgun ilçemize 18, Alaca ilçesine 18 kilometre ve Çorum'a 70, Tokat'a 140 kilometre mesafede. Dolayısıyla bu havalimanı açıldığı zaman sadece Yozgat insanının değil civar illerin de istifade edeceği bir bölge havalimanı özelliği taşımış oluyor. Yine Yozgat havalimanının bir diğer özelliği ise hızlı tren istasyonu ile burasının arasındaki mesafenin 15 kilometre civarı olması. Bizim çevre yolu da bittiği zaman havalimanı, organize sanayi bölgesi ve hızlı tren istasyonunun da entegre olduğu bir alan haline gelmiş oluyor."

Yozgat Havalimanı için çalışmalar devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

İlginç ~ 2 yıl önce
Yani 2 milyar TL miz daha çöp oldu… Onun yerine yakında havalimanı olan illerden Yozgat a hızlı tren yapılabilirdi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paradoks ~ 2 yıl önce
Dibinden hızlı tren geçiyor demissiniz ne gerek var havalimanına ne güzel hızlı tren var işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öteleme ~ 2 yıl önce
Şu anki bütçe ve ilerleme hızıyla siz onu bir 2025 deyin bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 2 yıl önce
hahaha, yiyin yiyin. Daha fazla yiyin milletin parasini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İster uçuş olsun ~ 2 yıl önce
İster olmasın Türkiye’nin her ilinde havaalanı olmalı. Yozgat’ta yapılan en güzel yatırım. Yıllardır öksüz bırakılan çocuklar gibi Yozgat. Sizin Yozgat’la alıp veremediğiniz ne var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Memleketim olan Yozgat’a gidebilmek için alternatif meydan olarak ya Sivas ya Kayseri’yi tercih etmek zorunda kalıyoruz . Yozgat’ın nüfusu neredeyse yüzde 80’i il dışında yaşıyor çoğunluğu yurt dışında. Bence tam yerinde bir karar . Yapımı bitmesinde ki zaman kaybını anlamış değilim. Herkes eleştirir bu projeyi bilip bilmeden fikrini beyan eder oldular . Tek amaç eleştirmek dalga geçmek . Yok Zafer havalimanı vakası daha yok her ilde havalimanı olması zorunda mı vs Bilgi sahibi değilseniz bir susun sayın klavye şövalyeleri . İşiniz gücünüz oturduğunuz yerden ortalığı karıştırmak . Size mi sorulacaktı bencil embesiller . Bu ülkede sadece İstanbul ve İzmir yok bunun farkına varın . Egoist faşist kendini önemseyen beğenmiş kesim .bir gün burda bir pozitif yorum okuyabilecek miyiz . Her projeye muhalefet. Dünya dönüyor siz ne derseniz deyin. Yozgatlılar bayılmıyor size
Yüzde 80 dediğin ~ 2 yıl önce
Yüzde 70 i Ankara'da:)
Atilim ~ 2 yıl önce
Yine ucak kırmışlar, dikkat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 2 yıl önce
Bir Zafer hava limanı vakasına hazır olun hatta daha büyüğüne.. Her yere hava limanı şart değil bir ar-ge çalışması yapın. Liman yerine Ankara yada kayseriye hızlı tren projesi yap hava limanları ile entegre olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozoklu ~ 2 yıl önce
Havalimanini yerine once bi hizli treni hizmete acin artik. Ankara dan yani basimdaki memleketime gidip gelmek eziyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000