05 Aralık 2020, Cumartesi 09:46:08

'Yolculara uygulanan karantina kararı etkili bir yöntem değil'

Avrupa Birliği (AB) Sağlık Dairesi havayoluyla seyahat eden yolculara karantina uygulamanın 'etkili bir halk sağlığı yöntemi olmadığını' belirterek bu uygulamanın "tavsiye edilmediğini" açıkladı.
  • Bi oturmadılar yerlerinde
  • Ekiplerin yarisi korona

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) yapılan ortak açıklamada, havayollarıyla seyahat eden kişilerde Covid-19 görülme olasılığının genel nüfus ve vakalara kıyasla çok daha düşük olduğu ifade edildi.

Kılavuz bilgilerine göre, havayoluyla seyahat edenlerde koronavirüs görülme olasılığının yüzde 1'in altında olduğu belirtilirken, her iki AB kurumu da gideceği güzergahta en fazla 72 saat kalacak yolculara karantina uygulamanın gereksiz ve koronavirüsle mücadelede de etkisiz olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Hazırlanan ortak raporda, "Havayolu yolcuları koronavirüse yakalanan birisiyle temas etmedikçe yüksek risk grubunda gösterilmemeli ve normal kişilerle aynı muameleye tabi tutulmalı. Şu andaki salgın şartları içerisinde uçak yolcuları için Covid-19 testi ya da karantina uygulanması önerilmiyor." denildi.

Raporun yayımlanması sonrası Avrupa Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI) üye ülkelere çağrıda bulunarak "seyahat kısıtlamalarının ve yolculara uygulanan karantina kurallarının" bitirmesi gerektiğini açıkladı.

DSÖ: Seyahatler sonrası test yapılmasını önermiyoruz

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Avrupa ofisi perşembe günü yaptığı açıklamada, "salgının sınırlar ötesi bulaşmasını önlemek için test yapılmasını önermediğini" belirtti.

WHO Acil Durumlar Programı'nın üst düzey yöneticisi Dr. Catherine Smallwood ise yaptığı açıklamada, "Önerdiğimiz şey hükümetlerin ulusal ya da uluslararası bağlamda 'salgın bulaşma oranı verilerini incelemesi' ve buna göre de seyahat rehberini uyarlamasıdır" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da Şubat 2020'de patlak veren Covid-19 salgını sonrası 2019'un ikinci çeyreğine oranla havayolu taşımacılığı yüzde 91 oranında küçülmüş, birçok dev şirket iflas noktasına gelmişti.

'Yolculara uygulanan karantina kararı etkili bir yöntem değil'

Yorumlar

Mike ~ 3 yıl önce
Bi oturmadılar yerlerinde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O yuzden ~ 3 yıl önce
Ekiplerin yarisi korona

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 3 yıl önce
DSÖ hep taraflı karar alır ticaret yürüsün

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000