29 Eylül 2015, Salı 08:05:41

Yolcu uçağın kapısının açmaya çalıştı

Edinburgh-Amsterdam seferini yapan uçağın dalgın yolcusu, tuvalet kapısıyla uçak kapısını karıştırınca uçağın çıkış kapısını açmaya kalkıştı.
  • Simdi puser olan bir steward ta 35000 te acmak istediydi :))
  • Açabilse olay olurdu hakikatten. Merak ediyorum açabilseydi o anda ne düşünürdü?
  • Zaten açmak istesede açamaz. Kapılar tapa tipi dediğimiz önce içeri ve sonra dışarı doğru acilacagindan basınç farkı izin vermeyecektir. Yani Tuvalet kapısından farklidir : )
  • Bu konuda bılgılı Arkadaşlara sormak ıstıyor o feet dekı bır uçağın dışardan hava alması nasıl sonuclar doğurur çünkü. Daha onceden bır uçağın on kısmının tavan kısmı kopmuş tu Uçuş esnasında sadece o koltukta bulunan kemeri takılı olmayan kısı olmustu
  • Wc kapisina ne zaman exit yazmışlar yuhh exit gormedi mi onuda mi okuyamiyor bi acsa herkes olecekti
  • Açabilirse helal olsun deyip, madalya takmak lazım
  • pek arkadaş canlısı değillermiş! çok iyi olmuş tekrar uçağa bindirmeyeceksin
  • Al bir timarhanelik daha
  • Kafatasinin icinde beyin yerinde lahana var heralde nasil bir insan tuvalet kapisiyla acil cikis kapisini karistirir.100 tane James Gray olsa o basincla acamaz ama yineden facia ya yol acabilecek bir olay
  • olay Turkiye de olsa "bişey yoğğ yağlış ağnaşılma var"... guvenlik anlayışı başka birşey..

Edinburgh-Amsterdam seferini yapan uçağın dalgın yolcusu, tuvalet kapısıyla uçak kapısını karıştırınca uçağın çıkış kapısını açmaya kalkıştı.

Bir anlık dalgınlığın sebep olduğu minik hatalara gülünüp geçilir. Ancak geçtiğimiz günlerde Edinburgh-Amsterdam seferini yapan uçaktaki bir yolcunun, tuvalete kapısıyla uçağın çıkış kapısını karıştırması sonucu yaşananlar, bir anlık dalgınlığın bedelinin oldukça ağır olabileceğini gösterir cinsten...

James Gray isimli yolcu Edinburgh-Amsterdam seferini yapmakta olan uçakta seyahat ederken tuvalete gitmek istedi. Telegraph’ta yer alan habere göre, tuvalet kapısıyla uçak kapısını karıştıran adam, uçağın çıkış kapısını açmaya çalıştı. 

30.000 feet yükseklikte uçarken çıkış kapısını ‘açmaya’ çalışan adam, inişte tutuklandı. 600 Euro para cezasına çarptırılan Gray’in, önümüzdeki 5 sene boyunca da KLM havayollarının herhangi bir uçuşunda seyahat etmesi de yasaklandı.

Amsterdam’a iner inmez havaalanında gözaltına alınan Gray, uçuş ekibinin inene kadar yerinde oturmasını istediklerini söyledi. ‘Onlara olayın basit bir hata olduğunu anlatmaya çalıştım. Bir yanlış anlaşılmaydı sadece. İner inmez polis geldi ve beni gözaltına aldı. Çok arkadaş canlısı olduklarını da söyleyemem’ dedi.

Gray, dönüş bileti için de farklı bir havayolu kullanmak zorunda kaldığı için arkadaşından borç almak durumunda kalmış. Kapıyı açmaya çalışmak ile ilgili sorulara da, 'Yalnızca kapı koluna dokundum, bu tür bir şeyin ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkındayım’ diye cevap vermiş.

Yolcu uçağın kapısının açmaya çalıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Amir ~ 9 yıl önce
Simdi puser olan bir steward ta 35000 te acmak istediydi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Miko ~ 9 yıl önce
Açabilse olay olurdu hakikatten. Merak ediyorum açabilseydi o anda ne düşünürdü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Technic ~ 9 yıl önce
Zaten açmak istesede açamaz. Kapılar tapa tipi dediğimiz önce içeri ve sonra dışarı doğru acilacagindan basınç farkı izin vermeyecektir. Yani Tuvalet kapısından farklidir : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 9 yıl önce
Bu konuda bılgılı Arkadaşlara sormak ıstıyor o feet dekı bır uçağın dışardan hava alması nasıl sonuclar doğurur çünkü. Daha onceden bır uçağın on kısmının tavan kısmı kopmuş tu Uçuş esnasında sadece o koltukta bulunan kemeri takılı olmayan kısı olmustu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek ~ 9 yıl önce
o yuksekte kapı hatta o hızda kapı acılmaz cogu ucak 60knt ta kapı kolu kilitlenir. diyelimki kapı buyuklugunde bi delik oldu veya kapı koptu..o zaman rapid decomprassion dedigimiz olay olur. iceri buz gibi olur sis kaplar heryeri ve icerdeki hersey dısarı vakum gibi cekilir..bu arada organlar cigerler bagırsaklarda mahfolur ..ortalama 40 bin feette 10-20 saniye icinde bilincinizi kaybedersiniz oksijen maskenizi takmassanız..
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Wc kapisina ne zaman exit yazmışlar yuhh exit gormedi mi onuda mi okuyamiyor bi acsa herkes olecekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 9 yıl önce
Açabilirse helal olsun deyip, madalya takmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 9 yıl önce
pek arkadaş canlısı değillermiş! çok iyi olmuş tekrar uçağa bindirmeyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Al bir timarhanelik daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizde yedik ~ 9 yıl önce
Kafatasinin icinde beyin yerinde lahana var heralde nasil bir insan tuvalet kapisiyla acil cikis kapisini karistirir.100 tane James Gray olsa o basincla acamaz ama yineden facia ya yol acabilecek bir olay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizde olsa ~ 9 yıl önce
olay Turkiye de olsa "bişey yoğğ yağlış ağnaşılma var"... guvenlik anlayışı başka birşey..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahaha ~ 9 yıl önce
Bide sikayetci olacakmisin. Opusun barisinda konu kapansin muhabbetine doner

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000