17 Kasım 2016, Perşembe 16:03:41

Yer hizmetleri çalışanın şansı nasıl döndü

Havalimanında yer hizmetleri görevlisi olarak çalışan Kubilay Aka, kendini bir anda dizi oyuncusu olarak buldu.
  • İyi olmuş kurtulduğu... Eski meslektaşıma yenı işindd gönülden başarılar dilerim
  • Eskiden yer hizmetlerine girene şanslı derlerdi, şimdi kaçan kurtuluyor. Bu arkadaşta başarılı bence, izliyorum diziyi. Yolu açık olsun.
  • Tgs den kurtulması güzel ama bir ihtimal dizi tutmasa yada bitince Tgs yi arayabilir çünkü artık iş bulmak çok zor...Ortada kalmasında sonradan . Hayırlı olsun
  • Yakışıklı ve çalışkan baba Refik Aka nın oğlu da böyle olur zaten ☺ yolun çok güzel ve açık olsun genç Aka..
  • Vay ve TGS den de kurtulmuş helal olsun
  • Tebrikler kardeşim başarılarının devamını dilerim.
  • Yer hızmetleri'nin güzel kız ve yakışıklı erkek bulundurması her yerde aynı bu aralar. Seçerek mi alıyorlar anlamadım.
  • Eskiden bi baltaya sap olamayan polis yada astsubay olurdu simdi oyuncu(!) oluyor :))
  • yolun açık olsun şansın bol olsun
  • Hani bir vakitler Kubilay'i kestiler, Cun buyurdun kesenleri astilar, Sen uyudun asilanlar dirildi, Mustafa'm Mustafa Kemal'im.

Havalimanındaki görevi, bir günde Kubilay Aka’nın hayatını değiştirdi. Lounge kısmında işlemlerini gerçekleştirdiği Ufuk Ergin’in dikkatini çekti ve Instagram hesabından gelen bir mesajın ardından kendini deneme çekiminde buldu. Şimdi Kanal D’nin iddialı dizisi “Vatanım Sensin”de Ali Kemal rolüyle izleyici karşısında. Bu film gibi hikayenin detaylarını Aka’ya sorduk.

Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

- Aslına bakarsanız benim hikayem, yapmayı hayal ettiğim her şeyin bir gün içinde gerçekleşmesiyle başlıyor. İnanması çok zor, filmlerde görseniz “yok artık” dersiniz!

Nasıl yani?

- 6 ay önce Muğla-Milas Havalimanı’nda özel bir şirkette çalışıyordum. Ufuk Ergin, sanatçısı Ozan Doğulu ile lounge kısmına giriş yaptı. İşlemlerini gerçekleştirdim. O sırada yaka kartımdan adıma soyadıma bakmış. 10 dakika sonra Instagram’dan bir mesaj geldi. Bana “Vatanım Sensin” dizisindeki Ali Kemal karakteri için deneme çekimine gelip gelemeyeceğimi soruyordu. Görmesem, kim olduklarını bilmesem, birileri bana şaka yapıyor zannederdim.

Sonra ne oldu?

- O akşam kendisiyle uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Ardından birkaç deneme çekimine katıldım ve Ali Kemal rolüne kabul edildim.

Yani yepyeni bir hayatın ilk günlerindesiniz. İlk hissettiğiniz değişiklikler neler?

- Tüm hayatım değişti... Evim, işim, her şey yenilendi. Şimdi yolda yürürken tanımadığım insanların selamlarına, sevgi dolu bakışlarına tanık oluyorum. Ama biliyorum ki çok çalışmam gerek. Sadece kendime değil bana inanan herkese karşı sorumluyum...

Bu hızlı değişime ayak uydurmak zor oldu mu?

- Oldu tabii... İlk günler, bu yaşadıklarım gerçek mi değil mi onu bile anlamakta güçlük çektim. Hayallerim, yaşadıklarım, 24 saatte değişen hayatım... Şaşkınlık içindeydim. Bu süreçte bana destek olan yapımcımız Nermin Eroğlu, yönetmenlerimiz Durul ve Yağmur Taylan ve tabii ki menajerim Ufuk Ergin’e ne kadar teşekkür etsem az.

Role nasıl hazırlandınız?

- Oyuncu koçlarım Hakan Karsak, Esra Kızıldoğan, Barış Yıldız ve Kübra Kip’le çalıştım. Ayrıca dövüş sahneleri için Mehmet Ali Karakuş’tan eğitim aldım. Senaryoyu okuduğumda zaten Ali Kemal beni çok etkilemişti. Bu da role girmemi hızlandıran etkenlerdendi.

* Ali Kemal’in sizin kadar şanslı olmadığı görülüyor. Sizce Ali Kemal’in hayatla veya hayatın Ali Kemal’le derdi ne?
- Evet Ali kemal biraz şanssız... Kimliksiz olması, ayrıca içten içe her gün büyüyen ve kendisinin bile inkar etmek durumunda kaldığı imkansız aşkı, hayatla olan en büyük dertleri. Sanki hayatın da Ali Kemal’e bir kırgınlığı, ne bileyim sanki bir küskünlüğü var. Bakarsınız ikisi zamanla barışır. Benim hayatım nasıl değiştiyse belki Ali Kemal’in hayatı da değişir.

Ali Kemal’in hikayesinde özel bulduğunuz yönler neler?

- Ali Kemal’le benziyoruz aslında. Gururlu ve mağrur duruşu, görünürde sert, özünde vicdanlı ve merhametli olma hallerimiz bire bir aynı. Ali Kemal dürüst bir adam, yüreği, hissettiği her şey gerçek.

* Onu oynamanın size ne katacağını düşünüyorsunuz?

- Ali Kemal, günümüzde birçoğumuzun unuttuğu duyguları gerçekten yaşayan bir adam. Onu canlandırmak bana sevginin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Güvenin, güvenilir olmanın zor ama bir o kadar da olmazsa olmaz olduğunu hatırlattı. Hepimizin hayatında bence bir Ali Kemal olmalı ya da hepimiz biraz Ali Kemal olmalıyız.

Oyunculukla ilgili hedefleriniz neler?

- Kendimi şu anda bana verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye programlamış durumdayım. Yaz dönemi için menajerimle bir eğitim programı planlıyoruz, aradaki boşluğu yurtdışında eğitim alarak değerlendirmek, sonra burada değerli oyuncu koçlarından destek alarak tekniklerimi geliştirmek istiyorum. Oyunculuk aslında doktorluk gibi... Her yeni gün yeni bir sistem ortaya çıkabiliyor, o yüzden ilk hedefim tam donanım için elimden geleni yapmak. Bundan 30 yıl sonra ardıma baktığımda, bir günde değişen hayatıma ve bana sunulan armağana layık, iyi bir oyuncu olarak hatırlanmak istiyorum.

Geçen hafta dizinin “Mustafa Kemal”li tanıtım filmi çok ses getirdi. Halit Ergenç’in o sahnesini izlerken siz neler hissettiniz?

- Öncelikle böylesine duygu yüklü bir sahnenin 10 Kasım gibi önemli bir güne denk gelmesinden dolayı çok mutluyum. Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyerek büyümüş bir Türk genci olarak, tanıtımda “Ey Mustafa’m hiç değişmemişsin” sözlerini gözlerim dolu dolu izledim. Sonrasında Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandıkları bu büyük zaferden dolayı onlara bir kez daha minnettar olduğumu hatırladım. O hissi bana yaşattığı için “Vatanım Sensin” projesinde yer almaktan da bir kez daha gurur duydum. (Hürriyet)

Yer hizmetleri çalışanın şansı nasıl döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

yhm ~ 7 yıl önce
İyi olmuş kurtulduğu... Eski meslektaşıma yenı işindd gönülden başarılar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaman ~ 7 yıl önce
Eskiden yer hizmetlerine girene şanslı derlerdi, şimdi kaçan kurtuluyor. Bu arkadaşta başarılı bence, izliyorum diziyi. Yolu açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hhh ~ 7 yıl önce
Tgs den kurtulması güzel ama bir ihtimal dizi tutmasa yada bitince Tgs yi arayabilir çünkü artık iş bulmak çok zor...Ortada kalmasında sonradan . Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babasının Oğlu ~ 7 yıl önce
Yakışıklı ve çalışkan baba Refik Aka nın oğlu da böyle olur zaten ☺ yolun çok güzel ve açık olsun genç Aka..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
Vay ve TGS den de kurtulmuş helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ye ~ 7 yıl önce
Alim var mı bu siralar?
737 flap operator ~ 7 yıl önce
Tebrikler kardeşim başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ize ~ 7 yıl önce
Yer hızmetleri'nin güzel kız ve yakışıklı erkek bulundurması her yerde aynı bu aralar. Seçerek mi alıyorlar anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıt ~ 7 yıl önce
Anlayıp napıcaksın insanlar calısıyor oara kazanıyor.guzel cırkın takılma bunlara
Hee ~ 7 yıl önce
Eskiden bi baltaya sap olamayan polis yada astsubay olurdu simdi oyuncu(!) oluyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kompleksli ~ 7 yıl önce
Yazık ya bu nasıl bir yorum. Tamamen kompleks cehalet kokan bir yorum
Sap ~ 7 yıl önce
Sen Neyin Sapısın acaba çok merak ettim
Yazık ~ 7 yıl önce
Seni ne ezmişler yada ne ezikmişsin Kurma kolu. Anladın.
bjv ~ 7 yıl önce
yolun açık olsun şansın bol olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mrt ~ 7 yıl önce
Hani bir vakitler Kubilay'i kestiler, Cun buyurdun kesenleri astilar, Sen uyudun asilanlar dirildi, Mustafa'm Mustafa Kemal'im.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
Bir de Türkçe'yi öğrensen neler neler anlatacaksın bize...
Volvo'ya ~ 7 yıl önce
Attila Ilhan'in Mustafa Kemal'im siirinden alinti yaptim. Turkce'de hata varsa sayet, rahmetli Attila Ilhan'a aittir. Ama goruyorum ki sizde de siir ve edebiyat konularinda ciddi eksiklikler var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000