30 Ekim 2018, Salı 10:16:50

Yeni havalimanının ismi 16 yıl önce alınmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport olarak açıkladığı yeni havalimanının alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış.
  • Nasıl ki Sultan Süleyman ın yaptırdığı eserin adı Süleymaniye, Selim'in yaptırdığı eserin ismi Selimiye ise bu müthiş havalimanı da ismini onu yaptıran hükümdardan almalı ve Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olmalıydı.
  • Buram buram torpil kokuyor
  • Kemalistler Sevindi mi, üzüldü mü?......Merak konusu...Belki ileride bir şeyler......
  • Alan adını kim aldıysa zengin oldu...
  • ya sanki metro ile dogdunuz kardesim babanizda biniyordu metroya
  • Havacılık sektörünün önümüzdeki günlerdeki gündemi ne olacak. 1. İşletme süresi henüz bitmeyen TAV’a DHMİ tarafından ödenecek tazminat miktarı ne olacak? 2. S.Gökçen Havalimanı ihalesi ne olacak ? 3. TAV’a ödenecek tazminat miktarı nasıl belirlenecek.(şayet ödenecekse)
  • Ankara ya gitmek için 3,5 saat önce evden çık yeni hava alanına gitmek için sonra uçak yolculuğu sonrada Ankarada havaalanından merkeze transfer 1 saat havayoluyla Ankara seyahati en iyimser 5,5 saat Araçla yolculuk 3,5 saat tercih hangisi olur... Yeni havalimanının metro yapılmadan açılması müşteri potansiyelini azaltır..
  • METROSUDA YAPILSAYMIŞ İNSANLARA EZİYET ÇEKTİRİLMESEYMİŞ. SABİHA GÖKÇEN VE İSL METRO DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILMASI SKANDALDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport olarak açıkladığı yeni havalimanının alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış.

İlk fazı törenle açılan yeni havalimanının adı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanının adının İstanbul Havalimanı olduğunu açıkladı. Açılıştan önce yeni havalimanının girişine 'İstanbul Havalimanı' (İstanbul Airport) yazılı tabela takılmıştı.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre İstanbul Havalimanı'nın adı için bir süredir yaşanan ‘domain (alan adı) kapma çılgınlığı' da yeni bir boyuta taşındı. Hatırlanacağı üzere İstanbul Yeni Havalimanı için henüz açılmadan olası hemen hemen tüm alan adları stokları tükenmişti.

Şu ana kadar öne çıkan "İstanbul Büyük Havalimanı, Hezarfen Ahmet Çelebi, Abdülhamit Han, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Fatih Sultan Mehmet…" gibi isimlerin alan adları satın alınmıştı. Domain'i kayıt ettirilen isimlerden biri de bugün resmi tabelası ortaya çıkan "İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport" idi.

COM.TR'Sİ 2.5 AY ÖNCE TESCİL ETTİRİLMİŞ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "Site Bilgileri Sorgulama" servisine göre "istanbulairport.com.tr" alan adı, Türkiye üzerinden 17 Ağustos 2018 tarihinde tescil ettirildi. 16 Ağustos 2019 tarihine kadar tescilli olan bu alan adının kayıt ettiren kurum ise adının gizli tutulmasını tercih etti.Ticari amaçlı tüzel kişiliklerin ve kuruluşların alabildiği "com.tr" uzantılı alan adı için, "Faaliyet Belgesi", "Ticari Sicil Belgesi", "Ticaret Sicil Gazetesi İlanı" gibi resmi belgeler gerekiyor.

Bir diğer domain alternatifi olan "istanbulairport.com" alan adının geçmişi ise 16 yıl eskiye dayanıyor. 2002 yılında Hollanda üzerinden kayıt ettirilen bu ‘domain'in tescil bitiş tarihi ise 30 Nisan 2019.

Yeni havalimanının ismi 16 yıl önce alınmış

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

RTE ~ 6 yıl önce
Nasıl ki Sultan Süleyman ın yaptırdığı eserin adı Süleymaniye, Selim'in yaptırdığı eserin ismi Selimiye ise bu müthiş havalimanı da ismini onu yaptıran hükümdardan almalı ve Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 6 yıl önce
Buram buram torpil kokuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günün Sorusu ~ 6 yıl önce
Kemalistler Sevindi mi, üzüldü mü?......Merak konusu...Belki ileride bir şeyler......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batan nedir ~ 6 yıl önce
Atatürk size ne kadar batmış.düştüğünüz duruma acıyorum.zaten senin gibiler atatürke erişemez ki seviyeniz yetmez terbiyesizler
Cahil ~ 6 yıl önce
Bende sana bir soru sorayım, Tahsilin nedir, Hayatında Cin Ali dışında kaç kitap okudun, Kurtuluş tarihimiz ile ilgili be biliyorsunuz?
T.C. ~ 6 yıl önce
Çöken Osmanlı İmparatorluğunu ele geçiremediniz, ezanları susturamadınız, hangi parti döneminde olursa olsun yıllardır dış güçlerle ortaklık yapıp her türlü terör örgütü ile saldırdınız, ırkçılık ve din üzerinden ayrımcılıklar yaptınız ama yine yıkamadınız. Çünkü Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz öyle zaferler kazanmış öyle sağlam bir temel kurmuşlarki yıkamayacaksınız. Sizin gibi Osmanlı ve Atatürk düşmanlarının yani vatan hainlerinin sonununu kısa zaman önce gördük. :)))
Dollaz ~ 6 yıl önce
Alan adını kim aldıysa zengin oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 6 yıl önce
ya sanki metro ile dogdunuz kardesim babanizda biniyordu metroya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enese ~ 6 yıl önce
Sen nasıl gideceksin yeni havalimanına? Şeyhlerin hocaların yoksa hangi cemaat önderin seni ışınlayacak?
Tazminat ~ 6 yıl önce
Havacılık sektörünün önümüzdeki günlerdeki gündemi ne olacak. 1. İşletme süresi henüz bitmeyen TAV’a DHMİ tarafından ödenecek tazminat miktarı ne olacak? 2. S.Gökçen Havalimanı ihalesi ne olacak ? 3. TAV’a ödenecek tazminat miktarı nasıl belirlenecek.(şayet ödenecekse)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataşehir li ~ 6 yıl önce
Ankara ya gitmek için 3,5 saat önce evden çık yeni hava alanına gitmek için sonra uçak yolculuğu sonrada Ankarada havaalanından merkeze transfer 1 saat havayoluyla Ankara seyahati en iyimser 5,5 saat Araçla yolculuk 3,5 saat tercih hangisi olur... Yeni havalimanının metro yapılmadan açılması müşteri potansiyelini azaltır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mersine ~ 6 yıl önce
Bu alani Ankara cok daha fazla uculsun icin yapilmadi
Son comar bukucu ~ 6 yıl önce
Sayin pacalarindan cehalet ve kin akan kardesim illa yapilan iyi seyleri kotulemek akil saglini bozmus anlasilan . Adini atasehirli yazmissin ankaraya yeni havalimanindan gidiyosun halbuki 25 dk uzakliginda sabiha gokcen hl. varken .
KEŞKE ~ 6 yıl önce
METROSUDA YAPILSAYMIŞ İNSANLARA EZİYET ÇEKTİRİLMESEYMİŞ. SABİHA GÖKÇEN VE İSL METRO DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILMASI SKANDALDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000