26 Mart 2010, Cuma 09:50:31

"VİZEYİ KALDIRMAYIZ"

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalarda yine imtiyazlı ortaklık fikrini savundu ve Türkiye ile vizesiz seyahat için erken olduğunu dile getirdi.
  • Almanya vizeyi kaldırmamakta haklı.belkı istanbuluyla ankarasıyla izmiriyle gelısmıs bır ulke olsak da dogu taraflarında elektrıgı olmayan koyler bıle var.gecen sene bunu Angele Merkel acıkladı ve Türkıyenın AB ye girememesinin en onemlı nedenı oldugunu solemıstı...
  • "kaldıramazsan kaldırırlar gülümmmm, hadi durma beni dansa kaldır", Banu Alkan şarkısını aklıma getirdin ilahi sn. Merkel
  • vizeyi kaldırıpta başına belamı alacak almanya? zaten başında birsürü bela var :))
  • Onlar mahsulü elde etmek için usulleri tartışır; birileri için ise mahsul esastır. Usullerin önemi yoktur. İş bu sebeple, birilerinin adam olma ihtiyacı elde ettiği mahsulle orantılıdır.
  • DÖRT YANIMIZ DENIZ LE CEVRILI DÖRT MEVSIM MEYVE VE SEBZE YETISIYOR PAMUK, ZEYTIN, ZEYTINYAGI VS. ..... BEN ALMANYADA YASIYORUM ... AVRUPA BIRLIGI DIYE DIYE.... PORTEKIZ, ISPANYA, YUNANISTAN..... HATTA ITALIA , HICBIRI MEMNUN DEGIL... SÖYLE DIYEYIM AP BISMANLAR,,, TÜRKIYEM COK GÜCLENDI VE AP YAKINDA BIZIM BESIMIZDE KOSAR,,, ELBETTE ONLARA VERECEK CEVAPIMIZ VARDIR....
  • Almanyada işsizlik aldı başını gidiyor.Yakında Merkelin torunları TÜRKİYE YE çalışmaya gelecek .......
  • sen vize kaldırsan ne olur sanki.çok da lazım değil. Asıl bizim sizlere vize koymamız lazım artık. Yarın birgün mecbur kalıp kendiliğinizden kaldırırsınız nasıl olsa.
  • Yakinda bize yalvaracaksiniz ! Siz gidin kendi cukurunuzda kalin. Bizim size ihtiyacimiz yok sizi gariban Almanlar. TurkAir
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Ben Almanyada yasiyorum. Bu merkel, hicbir is yapmiyor, yapamiyor, kukla gibi oturuyor koltugunda. Dogru dürüst konusamiyor. Konustugundada ya kagitdan okuyor yada sacmaliyor. Bu hükümet biran önce düsürülmeli. Almanyada hicbir gelisme yok, daha da kötüye gidis var.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 29 Mart'ta Türkiye'ye geliyor. Ziyareti öncesinde bir grup Türk gazeteciye konuşan Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı olduğunu, fikrinin değişmediğini belirtti.
Merkel imtiyazlı ortaklık görüşünü ziyareti öncesinde Türk basınına şu ifadelerle yineledi: "Türkiye ile dostuz ama her zaman aynı fikirde olmayabiliriz. Müzakereler ucu açık sürdürülüyor. AB'ye imtiyazlı ortaklık konusunda görüşüm aynı. Türkiye ile iç içe geçmiş ilişkilerimiz var. Müzakere edilen 35 fasıl var. Bunlardan 27-28'i kapsayan bir işbirliği yapılabilir. Bu da gerçekten imtiyazlı ortaklık anlamına gelir."

AVRUPA'DAN UZAKLAŞMAZSINIZ

Almanya Başbakanı, Türkiye'nin bu durumda Avrupa'dan uzaklaşacağına da inanmadığını söyledi ve şunları kaydetti: "Ben Türkiye'nin eksen değiştirmeyeceğini umuyorum. Özellikle dış politikada ortak faaliyetlerimiz olabilir. Ortadoğu barış sürecine baktığımızda Türkiye çok önemli girişimlerde bulundu. Hem biz hem de AB, Türkiye'yi destekliyor. Yani eksenlerimizin koşut olmasına önem veriyoruz."

Merkel vize konusunda da taviz vermeyeceğini, Türkiye'den Avrupa'ya vizesiz seyahat için henüz erken olduğunu savundu: "Türkiye'nin sınırlarının yasadışı geçişler konusunda güvenli olduğuna dair bir inanış yok. Evet Türkiye'den Almanya'ya her seviyeden çok aktif seyahat var ve bu çok güzel. Ama vize konusunda daha zaman var."

Merkel, terör örgütü PKK ile ilgili net bir çağrıda bulunarak, “Siyasi emeller barışçıl amaçlarla sağlanmalıdır. Biz kesinlikle terörizmi ve PKK'nın yaptıklarını onaylamıyoruz '' diye konuştu.

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ İÇİN ADIM

Merkel ziyaretine İstanbul ile bir diğer Avrupa Kültür Başkenti olan Essen arasında köprüler kurulacağını, Türk-Alman Üniversitesi için de adımlar atılacağını duyurdu.

Merkel ziyaretinde kilise temsilcileriyle biraraya geleceğini ve bir Alman okulunu da ziyaret edeceğini ifade etti.

 

"VİZEYİ KALDIRMAYIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Almanya vizeyi kaldırmamakta haklı.belkı istanbuluyla ankarasıyla izmiriyle gelısmıs bır ulke olsak da dogu taraflarında elektrıgı olmayan koyler bıle var.gecen sene bunu Angele Merkel acıkladı ve Türkıyenın AB ye girememesinin en onemlı nedenı oldugunu solemıstı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"kaldıramazsan kaldırırlar gülümmmm, hadi durma beni dansa kaldır", Banu Alkan şarkısını aklıma getirdin ilahi sn. Merkel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vizeyi kaldırıpta başına belamı alacak almanya? zaten başında birsürü bela var :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onlar mahsulü elde etmek için usulleri tartışır; birileri için ise mahsul esastır. Usullerin önemi yoktur. İş bu sebeple, birilerinin adam olma ihtiyacı elde ettiği mahsulle orantılıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DÖRT YANIMIZ DENIZ LE CEVRILI DÖRT MEVSIM MEYVE VE SEBZE YETISIYOR PAMUK, ZEYTIN, ZEYTINYAGI VS. ..... BEN ALMANYADA YASIYORUM ... AVRUPA BIRLIGI DIYE DIYE.... PORTEKIZ, ISPANYA, YUNANISTAN..... HATTA ITALIA , HICBIRI MEMNUN DEGIL... SÖYLE DIYEYIM AP BISMANLAR,,, TÜRKIYEM COK GÜCLENDI VE AP YAKINDA BIZIM BESIMIZDE KOSAR,,, ELBETTE ONLARA VERECEK CEVAPIMIZ VARDIR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Almanyada işsizlik aldı başını gidiyor.Yakında Merkelin torunları TÜRKİYE YE çalışmaya gelecek .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen vize kaldırsan ne olur sanki.çok da lazım değil. Asıl bizim sizlere vize koymamız lazım artık. Yarın birgün mecbur kalıp kendiliğinizden kaldırırsınız nasıl olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakinda bize yalvaracaksiniz ! Siz gidin kendi cukurunuzda kalin. Bizim size ihtiyacimiz yok sizi gariban Almanlar. TurkAir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben Almanyada yasiyorum. Bu merkel, hicbir is yapmiyor, yapamiyor, kukla gibi oturuyor koltugunda. Dogru dürüst konusamiyor. Konustugundada ya kagitdan okuyor yada sacmaliyor. Bu hükümet biran önce düsürülmeli. Almanyada hicbir gelisme yok, daha da kötüye gidis var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000