20 Nisan 2010, Salı 12:19:58

Vizesi dolan turist 'deport' olmayacak...

İzlanda'da, yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutlarının uluslararası hava trafiğini aksatması nedeniyle ülkelerine dönemeyen 40 bin turistin vizelerinin dolması halinde, Valilik kararı ile 'Deport' yani sınırdışı durumuna düşmeyecekleri ve cezalandırılmayacakları açıklandı.
  • TEBRİK ediyorum super bi uygulama, peki avrupa nin bir ulkesine vizeyle gitmis bi turk vatandasi bu hava sahasi kapandigindan dolayi tr ye donemediyse ve vizesii bittiyse ab ulkeleri ceza uygulamayacak mi? vize ihlali uygularlar hemen, ab deki ulkelere sorun bakalim ordaki turklere deport uygulayacaklar mi ?
  • Görüldüğü üzere ulaşım olmazsa turizimin can damarı kesilmiş demektir. Bu sebepten dolayı Türk otelcileri hem türk misfirperverliğini göstermeleri hemde taşıyıcı firmalara destek vermelri açısından mğdur olan tüm turistleri en iyi şekilde ağırlamalrı isabetli olacaktır. Ayrıca turist evine döndüğünde adamlara bak 3-5 gün bize ağırladılar bu Türklere helal olsun dettirmeliki, ağızdan ağıza yayılan reklamda yapılmış olsun...Nedersiniz???....

İzlanda'da meydana gelen yanardağ patlaması nedeniyle oluşan kül bulutlarının Avrupa'daki havalimanlarını uçuşa kapatmasıyla ilgili açıklamada bulunan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, 40 bin turistin ülkelerine dönemediğini söyledi.

Çorabatır, son beş gün içerisinde 300 uçak seferinin iptal edildiğini söyledi. Uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle oluşan mağduriyeti misafirlerine yansıtmadıklarını anlatan Çorabatır, tur operatörleri ile birlikte turistleri 5 yıldızlı otellerde misafir etmeye devam ettiklerini söyledi.

Önemli olanın misafirlerin sokakta yatmaması olduğunu anlatan Çorabatır, "10 milyon turisti hedefleyen Antalya'ya 40 bin turistin gelmemesini zarar olarak görmüyoruz. Bu bizim küçük çaplı bir kaybımız oldu. Önümüzdeki günlerde bu kayıpları telafi edeceğiz. Gelemeyen yaklaşık 40 bin turistte birkaç gün sonra gelecektir" dedi.

Turistlerin vizelerinin dolması nedeniyle yaşanması muhtemel sıkıntıyla ilgili Antalya Valiliği'ne başvurduklarını söyleyen Çorabatır, sözlerine şöyle devam etti: "Valiliğin aldığı kararla vizesi dolan turistlere ceza verilmeyecek. Türkiye'de daha önce vizesi dolan turistler 3-5 yıl arasında Türkiye'ye tekrar giriş yapamıyordu. Valiliğin aldığı kararla bu cezayı uygulamayacağız."

Öte yandan Çorabatır, basın toplantısında, 26-28 Kasım tarihleri arasında bin 200 katılımcı ile 1. Resort Turizm Kongresi'nin yapılacağını sözlerine ekledi.
 

Vizesi dolan turist 'deport' olmayacak...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TEBRİK ediyorum super bi uygulama, peki avrupa nin bir ulkesine vizeyle gitmis bi turk vatandasi bu hava sahasi kapandigindan dolayi tr ye donemediyse ve vizesii bittiyse ab ulkeleri ceza uygulamayacak mi? vize ihlali uygularlar hemen, ab deki ulkelere sorun bakalim ordaki turklere deport uygulayacaklar mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Görüldüğü üzere ulaşım olmazsa turizimin can damarı kesilmiş demektir. Bu sebepten dolayı Türk otelcileri hem türk misfirperverliğini göstermeleri hemde taşıyıcı firmalara destek vermelri açısından mğdur olan tüm turistleri en iyi şekilde ağırlamalrı isabetli olacaktır. Ayrıca turist evine döndüğünde adamlara bak 3-5 gün bize ağırladılar bu Türklere helal olsun dettirmeliki, ağızdan ağıza yayılan reklamda yapılmış olsun...Nedersiniz???....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000