04 Haziran 2020, Perşembe 13:35:16

Ve dış hat detayları belli oldu

Ulaştırma Bakanı “Haziranda kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planlıyoruz” dedi.
  • bangladesi de acar misiniz lutfennn!! burada mahsur kaldik. ne tahliye ucagi gonderiyorsunuz ne de ucuslari aciyorsunuz. burada bir suru turk vatandasi bekliyor. gorev icin geldik gezmeye degil. lutfen sesimizi duyun!!!
  • Alman basini Schengen ulkelerinin 31 Agustos'a kadar diger ulkelerden gelecek yolculara kapali olacagini ama ulke bazinda bu kararin esnetilip erkene cekilebeilecegine yonelik haber yapti (kesinlesen bir sey henuz yok, yapilan heberlerden bahsediyorum). Turkiye'nin gorece dusuk yeni vaka sayisi ile sinirlar temmuz ayinda acilabilir, ama Brezilya, Hindistan vs gibi daha pik yapmamis ulke yolculari icin durum henuz zor gozukuyor.
  • Bastan sona yalan Yunanistan Fransaya bile acmadigi kapıyı virüs kaynayan Turkiyeyemi acacak .
  • Peki Almanya'nin bundan haberi var mi?
  • "15 Haziran Almanya" dedikten sonra bir gülme aldı beni :) Almanya bizi kıskanıyor..
  • AB ÜLKELERİ 1 Temmuz 'a kadar kapalı.
  • Bir an önce açılsın
  • Başlatılması planlanıyor çünki her iki taraftaki ülkeninde onay vermesi gerekir. Risk yüksek ve net bir önlem sistemi oturtmak zor. Eylüle kadar Avrupa geneli malesef bize uçuş açmaz ve almaz. Umarım tersi olur.
  • Hani büyümüş,gelişmiş, zenginleşmiştik,herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu ne oldu? Niye uçuşlar başlasın diye battılar dediğiniz ülkelerle görüşüyorsunuz,mutabakat peşinde koşuyorsunuz? Kim kime muhtaçmış anladınız mı şimdi? Abd,Kanada,Fransa, İngiltere,Rusya'dan yaz sonuna kadar uçuş yok gibi ayrıca Almanya da belli değil muhtemelen olmayacak. Ayrıca İga ceo’su gelen her yolcuya test yapılacak sonucu 2 saatte belli olacak parası bilet içinde olacak diyor. Diyelim ki bir yolcuda test pozitif çıktı beraber seyahat ettiği tüm yolcular ve ekip karantinaya mı alınacak? 2 saat altında iç ve dış hat transit uçuşu varsa ne yapacaksın? Ayrıca kim turist olarak semptom göstermediği halde 14 gün karantinaya alınmayı göze alır da buraya tatile gelir? Ve aynı şekilde geldikleri ülkeye döndüklerinde karantinaya alınmaya tamam der?
  • Lütfen bangladeşi de açar mısınız? Burada delirmek üzereyiz! Mahsur kaldık. Tahliye uçağı veya dış hat uçuşuna açılması konusunda acilen yardım bekliyoruz!

Ulaştırma Bakanı “Haziranda kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye 1 Haziran'da yeni normalleşme sürecine geçti. Ay başında başlayan yurtiçi uçuşlarının ardından dış hat uçuşları da bu ay başlıyor.

Dış hat uçuşlarının başlatılması için de 92 ülke nezdinde girişimlere başlandı.

Bu çerçevede yoğun diplomasi gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haziran ayında kademeli olarak, 40 ayrı ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığı müjdesini verdi.

İlk aşamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.” ifadelerini kullandı.

"YOLA ÇIKIYORUZ"

Bakan Karaismailoğlu, pandemi döneminde dünyanın bütün ülkelerinin benzer tedbirleri aldığına işaret ederek, “Kovid-19’a karşı tüm dünya kendi çapında tedbirlerini aldı. Ülkeler dış hat uçuşlarını azaltarak hatta kapatarak salgını önleme çabasına girişti. Ancak tüm dünyada mücadelede önemli bir eşiği geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Artık küresel olarak bağlarımıza, ticaretimize devam etmek durumundayız. Yeniden ‘bismillah’ diyoruz. Yola çıkıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli olarak başlatılacak dış hat uçuşlarına ilişkin şu detayları paylaştı:

- 10 Haziran tarihi itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan,

- 15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan,

- 20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan,

- 22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve

- 25 Haziran tarihi itibariyle; Belçika.

BAKANLIKLARLA GÜÇLÜ KOORDİNASYON

Dış hat uçuşlarının yeniden başlaması konusunda Sağlık, Dışişleri, Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile yoğun işbirliği içinde olduklarına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, uçuşlarda vatandaşların sağlığının ön planda tutulacağını ve uygulanacak tedbirlerin bu aşamada öneminin hayati olduğunu kaydetti.

Karaismailoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Mayıs tarihinde alınan karar çerçevesinde salgın kapsamında yurt dışından planlı uçuşlarla ülkeye gelen vatandaşların 14 günlük izolasyonlarının, havalimanlarında yapılan muayeneleri sonrasında kendi evlerinde yapılacağını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kapsamda, yurt dışından planlı uçuşlarla yeni gelecek kişilerin havalimanı içinde belirlenen alanlarda muayeneleri yapılacak ve semptomları değerlendirilecek. Muayene yapılan kişilerin iletişim ve adres bilgileri Halk Sağlığı Yönetim Sistemi'ne (HSYS) sınır girişi bölümünde kayıt altına alınacak.

Havalimanında yapılan muayeneleri sırasında semptom yönünden şüpheli görülen kişiler, havalimanlarında izolasyon alanına alınacak ve 112 aracılığıyla ilgili şehirlerin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen hastaneye yönlendirilecek.

Yapılan değerlendirmede herhangi bir semptom belirlenemeyen kişilere onam formları imzalatılacak ve kendi imkanlarıyla evlerine ulaşmaları, kendi evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanacak. Bu süre zarfında da aile hekimleri tarafından izlemleri yapılacak. "Evde Kovid-19 Hastası/Temaslısı İzlem (Karantina) Bilgilendirme ve Onam Formu"nun da doldurulması gerekecek.

Havalimanlarında yolculara uygulanacak testler, ücret durumu ve sonuçları pozitif çıkan yolculara ilişkin işlemler ve süreçler Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek.”

Bakan Karaismailoğlu, ülke olarak küresel salgına karşı verilen milli mücadelenin takdire şayan olduğuna vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Bakanlığının çalışmalarına durmadan, yılmadan, yorulmadan, kesintisiz olarak devam edeceğini belirtti. Karaismailoğlu, “Güçlü Türkiye için elbirliği ile üreteceğiz.” dedi.

Ve dış hat detayları belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

gorevli magdur ~ 4 yıl önce
bangladesi de acar misiniz lutfennn!! burada mahsur kaldik. ne tahliye ucagi gonderiyorsunuz ne de ucuslari aciyorsunuz. burada bir suru turk vatandasi bekliyor. gorev icin geldik gezmeye degil. lutfen sesimizi duyun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amator ~ 4 yıl önce
Alman basini Schengen ulkelerinin 31 Agustos'a kadar diger ulkelerden gelecek yolculara kapali olacagini ama ulke bazinda bu kararin esnetilip erkene cekilebeilecegine yonelik haber yapti (kesinlesen bir sey henuz yok, yapilan heberlerden bahsediyorum). Turkiye'nin gorece dusuk yeni vaka sayisi ile sinirlar temmuz ayinda acilabilir, ama Brezilya, Hindistan vs gibi daha pik yapmamis ulke yolculari icin durum henuz zor gozukuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 4 yıl önce
Bastan sona yalan Yunanistan Fransaya bile acmadigi kapıyı virüs kaynayan Turkiyeyemi acacak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almanya ~ 4 yıl önce
Peki Almanya'nin bundan haberi var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN ~ 4 yıl önce
"15 Haziran Almanya" dedikten sonra bir gülme aldı beni :) Almanya bizi kıskanıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 4 yıl önce
AB ÜLKELERİ 1 Temmuz 'a kadar kapalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dış hat önemli ~ 4 yıl önce
Bir an önce açılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuliya ~ 4 yıl önce
THY insanlardan bir sürü para topladı. Türkiye nasıl THY biletleri sözleşme yapmadan biletleri satıyorTürkiye THY biletleri tarihi belli değilse nasil satıyor biletleri
Planlanıyor kesin değil ~ 4 yıl önce
Başlatılması planlanıyor çünki her iki taraftaki ülkeninde onay vermesi gerekir. Risk yüksek ve net bir önlem sistemi oturtmak zor. Eylüle kadar Avrupa geneli malesef bize uçuş açmaz ve almaz. Umarım tersi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy ~ 4 yıl önce
Hani büyümüş,gelişmiş, zenginleşmiştik,herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu ne oldu? Niye uçuşlar başlasın diye battılar dediğiniz ülkelerle görüşüyorsunuz,mutabakat peşinde koşuyorsunuz? Kim kime muhtaçmış anladınız mı şimdi? Abd,Kanada,Fransa, İngiltere,Rusya'dan yaz sonuna kadar uçuş yok gibi ayrıca Almanya da belli değil muhtemelen olmayacak. Ayrıca İga ceo’su gelen her yolcuya test yapılacak sonucu 2 saatte belli olacak parası bilet içinde olacak diyor. Diyelim ki bir yolcuda test pozitif çıktı beraber seyahat ettiği tüm yolcular ve ekip karantinaya mı alınacak? 2 saat altında iç ve dış hat transit uçuşu varsa ne yapacaksın? Ayrıca kim turist olarak semptom göstermediği halde 14 gün karantinaya alınmayı göze alır da buraya tatile gelir? Ve aynı şekilde geldikleri ülkeye döndüklerinde karantinaya alınmaya tamam der?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyy ~ 4 yıl önce
Battı denilen ülkeler değil hava yolları. Onlar personel çıkarırken bizimkiler çıkarmamak için uğraşıyor. Mutabakat yapılan yerler ülkelerin sivil havacılık kuruluşları. Konuşmayıp kafamıza göremi uçalım. Sektör işe başlamalı ki şuan da işine ve gelirine kavuşmak için bekleyen binlerce personle var. Ne istiyorsun şirketler batsın millet işsiz kalsın hükümet gitsinmi. Senin tuzun kuru galiba. Yapılacak testi ve karantinayı göze almıyorsanız ve bağanmiyorsan uçmayacaksınız,çalışmayacaksınız.
Mağdur ~ 4 yıl önce
Lütfen bangladeşi de açar mısınız? Burada delirmek üzereyiz! Mahsur kaldık. Tahliye uçağı veya dış hat uçuşuna açılması konusunda acilen yardım bekliyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000