26 Şubat 2020, Çarşamba 11:55:28

Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat ödenecek

Yargıtay, yolculuk sonunda bavulunu vaktinde almayarak mağduriyet yaşayan yolcuların, manevi tazminat almasının önünü açtı.
  • Ailenin avukatının başarısı, kişinin elini ayağını öpmeleri lazım. Baştan sona kişisel ve operasyonel hatta yargısal hatalarla dolu bir hikaye. Aile ve yolcular daha akıllı olsun yoksa ileride böyle şanslı olamazlar , bu dava da emsal olamaz.
  • şirket ?
  • Simdi bagaj prosedurleri genisletilebilir mi? bu miktari havayolu karsiladi mi yani kayipta degil sadece gec gidiyor. ziynet esyasini insan bavula neden koyar ki..(tatile cikarken bilezikleri pirinc icine sakliyan bi milletiz) ne kadar gercek acaba kanitlari neler merak ettim. bagaj gelince icindeki taki ve elbiselerin gercekten bagajda oldugunu havayolu teyit aldi mi acaba??bagaji kaybolan/gec gelen yolcularin cantasinda ne gariptir ki hep ilaclari altinlari oluyor :/

Yargıtay, yolculuk sonunda bavulunu vaktinde almayarak mağduriyet yaşayan yolcuların, manevi tazminat almasının önünü açtı. Yeğeninin düğününe gitmek için bindiği uçakta, takı ve damatlık elbisenin bulunduğu valizinin geç verilme sebebiyle manevi çöküntü yaşayan kadın, 35 bin lira tazminatın sahibi oldu.

Ablasının kızının düğününe katılmak için ailesiyle birlikte bir hava yolu şirketine ait uçağa binen kadın, yolculuk sonunda hayatının şokunu yaşadı. Şirket yetkilileri, içerisinde gelini takılacak olan ziynet eşyalarıyla birlikte, damadın giyeceği takım elbisenin bulunduğu valizin, teknik aksaklık sebebiyle ertesi gün teslim edileceğini söyleyince, aile sarsıldı.

Valizi alamayan aile, saat 19.00'daki düğüne takıları ve damatlığı yetiştirmek için son dakika alışveriş telaşına düştü. Apar topar düğüne yetişen aile, ertesi gün takı ve damatlığın olduğu valizi aldı. Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan aile, tazminat için mahkemenin kapısını çaldı. Valizlerinin içinde damatlık kıyafet ile geline takılacak hediye bilezik ve takıların olduğunu belirten davacı kadın, hava yolu şirketinin kendileriyle ilgilenmemesinden dolayı da sitem etti.

Mağdur taraf, düğüne günler öncesinden hazırlık yapmalarına rağmen takılar da olmadığı halde şehirde acelece yapmış oldukları alışveriş neticesinde aldıkları kıyafetlerle düğüne katılmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Bavul gelmediği için takı da takamadıklarını, yaşanılan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ileri süren aile alışveriş bedeli ile 35 bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, davanın kabulüne hükmetti. Karar temyiz edilince devreye Yargıtay 11. Dairesi kararı onadı.

Öte yandan hukukçular, emsal nitelikteki kararla birlikte, valizini herhangi bir sebeple vaktinde alamayan yolcuların manevi tazminat almalarının önünün açıldığına dikkat çekiyor.

Valizi geç verilen yolcuya 35 Bin Lira tazminat ödenecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

AMATÖRKÜME ~ 4 yıl önce
Ailenin avukatının başarısı, kişinin elini ayağını öpmeleri lazım. Baştan sona kişisel ve operasyonel hatta yargısal hatalarla dolu bir hikaye. Aile ve yolcular daha akıllı olsun yoksa ileride böyle şanslı olamazlar , bu dava da emsal olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xozat ~ 4 yıl önce
Kusurlu ölümlere 35000 vermeyen sebeb siz zenginleşme neden olur diyen yargı şaka yapmış
Alpay ~ 4 yıl önce
Saçmasapan yorum
merak ~ 4 yıl önce
şirket ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 4 yıl önce
THY olamaz çünkü valizde Ziynet eşyası varsa yolcunun beyan etmesi gerekirdi vede değerli eşya ücreti ödemesi lazım dı bunları yapmadı ise hiç bir hak talep edemez,
nIgGa ~ 4 yıl önce
Simdi bagaj prosedurleri genisletilebilir mi? bu miktari havayolu karsiladi mi yani kayipta degil sadece gec gidiyor. ziynet esyasini insan bavula neden koyar ki..(tatile cikarken bilezikleri pirinc icine sakliyan bi milletiz) ne kadar gercek acaba kanitlari neler merak ettim. bagaj gelince icindeki taki ve elbiselerin gercekten bagajda oldugunu havayolu teyit aldi mi acaba??bagaji kaybolan/gec gelen yolcularin cantasinda ne gariptir ki hep ilaclari altinlari oluyor :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahtekar ~ 4 yıl önce
Tesadüf değil, milletçe ahlaki çöküntü yaşadığımız için bir mağduriyetten yalan söyleyerek ne kadar karlı çıkarım peşinde koşar olmuş insanlar.Kimsenin bavulda ziynet eşyası taşıyacak kadar naif olduğuna inanmıyorum.Hatta damatlık bile bavulda taşınmaz.
Elian ~ 4 yıl önce
Gelinliğimi bagaja vermiş biri olarak, damatliginda valizde olması normal
Anne ~ 4 yıl önce
Kızımın da oldu.Başka bir şehirde üniversite okuyor. Sınava girecek, kitaplar, kıyafetler valizde, uçaktan inmiş"bant bozukmuş" bagajlar alınmamış.Neyse dedik, kitapsız, eşyasız mağdur oldu. Sınav bitti eve gelecek, valiz yok, muhatap yok. Sonra bizi kargo şirketi ile muhatap ettiler, kırk yeri aradım ben bizzat. Çocuk valizi bekledi, gelmek için

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000