29 Nisan 2021, Perşembe 10:26:30

UTED'den 'Lisansiyer' bildirisi

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanına itiraz eden Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), bu kez de 'Lisansiyer' unvanıyla şaşkına uğradı.
  • Akademik ve hukuki bir unvan, her yüksekögretim mezununun anayasal hakkıdır. ABET'te de bu konuda yazılmış doktora tezinde de yurtdışında Uçak Bakım Mühendisi, Uçak Elektrik Elektronik ( Aviyonik Mühendisi) unvanının olduğunu bildikleri ve alternatifleri olmadığı için her seferinde bı taraflarından unvan uyduruyorlar. Yakın zamanda çok sayıda milletvekili ve hukukçu suç duyurusunda bulunduğunda bu haltı yiyip artistlik yapanlar kodese girmemek için suçu birbirlerine atacaklar ama bütün suçlular kodese girecek. 1997'den 2012'ye kadar unvan verilmeme sebebi memlekete sadece zarar olan malum lobinin faaliyetleri
  • Okula giderken hangi ünvanla mezun olacağını bilmiyor muydun? O zaman hemşire de doktor olsun onlarda 4-5 yıl okuyor
  • Eski köye yeni adet getirmek bu olsa gerek üniversiteler öğrencileri daha uzun süre yolmak pardon eğitmek için 4 yıl okumalarını istiyor ve ardından 3 yıllık deneyim şartı getiriyor.EASA nın uçak bakımcı lisansı almak için gereken süreye bakılırsa 2 yıla denk gelir ama bizim işi çok bilenler bunu görmezden geliyor.Uçak bakım mühendisi diye bir branş olamaz bu yaptıkları iş tanımında teknisyenlik olarak gözüküyor.Yurt dışında engineer denmesi onları mühendis yapmıyor.
  • Bu lisansiyer kelimesini ilk kim teklif etti arkadaşlar vallahi merak ediyorum. Ben ettim desin ve açıklamasını yapsın ben kabul edeceğim söz. Lisansiyer yazsınlar kartıma. Bu arada tdk ya bir baksınlar ne yazıyor orada?
  • Hakkımız olan unvanı almayı beklerken yine saçma bir unvan verildi. Mühendislik fakültelerinin neredeyse bütün derslerini aldığımız ve daha çok krediyle mezun olduğumuz halde hakkımız olan mühendislik unvanını vermemek için direniyorlar. Saçma sapan unvanlar türetiyorlar. Oysaki biz yılmadık, yılmayacağız. Anlayamadıkları bir şey var. Biz ne eleman ne de lisansiyeriz. Biz MÜHENDİSiz MÜHENDİS. Unvanımızı almak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.
  • Bu şekilde kararlar alınmaya devam ederse Türkiyeden Yurt dışına beyin göçü olmaya devam edecektir. Ülkemizdeki gençlere bizim destek vermemiz gerekirken şu an köstek oluyoruz. Lütfen alınan kararları ülkemizdeki gençlerin aleyhine değil lehine alalım istirham ediyorum..
  • Bana kalırsa YÖK bizim ne iş yaptığımızı bilmiyor veya anlamıyor. Bir türlü hakkettiğimiz ünvanı veremedi. Buradan kokpitteki iş arkadaşlarımıza sesleniyorum. Desteğinize ihtiyacımız var. Safe flight için elimizi taşın altına koyuyoruz, onaylıyoruz, anlatıyoruz, müzakere edip uçağı uçuşa veriyoruz ve sizlerle aynı dili konuşuyoruz. Hakkımızı aradığımız bu günlerde destek verenler UNUTULMAZ.
  • Kanunsuzluğu düzeltmek için başka bir kanunsuz karara varmak , nasıl bir işbilmezliktir. Ortada kanuna uymayan apaçık bir gerçek var daha ne kadar üstünü örtmeye çalışacaksınız
  • YÖK mü İTÜ'ye bağlı İTÜ mü YÖK'e bağlı belli değil. Kanunsuz unvan verenlerin dediğini yapıyor.
  • Çok bir şey istemedik hakkımız olan unvanı istedik tabi hiç yoktan ortaya atılmış bir ismi de değil ...

Uçak Bakım Mühendisliği bölümü mezunlarına verilen 'Eleman' unvanına itiraz eden Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED), bu kez de 'Lisansiyer' unvanıyla şaşkına uğradı.

Karara tepki gösteren UTED, bir açıklama yaptı.

UTED açıklaması:

YÖK “Eleman” unvanına yapılan itirazı yerinde buldu ve yine akıllara durgunluk veren yeni bir unvan üretti.

Yeni unvan “Lisansiyer”

“Eleman” itirazını kabul eden ve “Lisansiyer” unvanını mesleki bir kavram olarak, aynı aklı evvellerin ürettiği görülmektedir.

Bu aklı evveller okkalı bir tebriği hak ediyor.

“Uçak Bakım Mühendisliği” için yapılan itirazı anlamayan ve hala başvuruyu “Uçak Mühendisliği” müfredatı ile karşılaştıranlar ya bunu kasten yaparak suç işliyor ya da anlama kıtlığı çekiyor.

“Lisansiyer” olarak verilen yeni unvanı iyi niyetimizle değerlendirirsek; yapılan başvuruyu anlamakta sorun yaşayan ve üniversitelerimizde görev yapan akademisyenlerimizle küresel ölçekte neden katma değer sağlayan bilim üretemediğimizi anlayabiliriz.

Bu yaklaşımda olanların kafalarını kumdan çıkarmalarını ve havacılık alanında gelişmiş ülkelerdeki havacılık insan kaynağı yapısını, onların mevzuatını ve bu ülkelerdeki havacılık bakım uygulamaları alanındaki mesleklerin müfredatlarını takip etmelerini öneririz.

Bu ülkede “unvan” konusunda yapılan itirazın içeriğini anlamayan veya kavrayamayan “Akademisyen”lerin nitelik olarak yeniden değerlendirilmesini yapacak akademik kurumlarımızın olması ülkemizin gelişebilmesi için de önem arz etmektedir. 

Küresel ölçekte “Endüstri 4.0 Toplum 5.0” gibi yenilikçi yaklaşımlarla toplumsal ve sektörel gelişmeler hedeflenirken, biz hala “12 Eylül ve 28 Şubat” darbe kalıntıları ile tüm dünyada en değerli kaynak olarak kabul edilen “insan kaynağımızı”, geleceğimiz, gençliğimizi ve enerjimizi tüketiyoruz.

Ya bu gençlere hak ettikleri unvan verilsin ya da hepimizin vergileri ile maddi kaynak sağlanan bu okullar kapatılsın.  Gençlerimizin umutları karartılmasın. Bu okullar 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu statülerine geri getirilsin.

“Unvan” sorunu beklenen nitelikte çözülmezse, üniversite sınavlarına girecek gençlerin yeni öğretim yılında YÖK’e bağlı havacılık bakım alanında eğitim verilen 4 yıllık okulları tercih etmemesi yönünde “kampanya” başlatılması dahil her aksiyonu değerlendireceğiz.

Kamuoyuna önemle duyurulur…

UTED'den 'Lisansiyer' bildirisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Johncağızım ~ 3 yıl önce
Akademik ve hukuki bir unvan, her yüksekögretim mezununun anayasal hakkıdır. ABET'te de bu konuda yazılmış doktora tezinde de yurtdışında Uçak Bakım Mühendisi, Uçak Elektrik Elektronik ( Aviyonik Mühendisi) unvanının olduğunu bildikleri ve alternatifleri olmadığı için her seferinde bı taraflarından unvan uyduruyorlar. Yakın zamanda çok sayıda milletvekili ve hukukçu suç duyurusunda bulunduğunda bu haltı yiyip artistlik yapanlar kodese girmemek için suçu birbirlerine atacaklar ama bütün suçlular kodese girecek. 1997'den 2012'ye kadar unvan verilmeme sebebi memlekete sadece zarar olan malum lobinin faaliyetleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unvan ~ 3 yıl önce
Okula giderken hangi ünvanla mezun olacağını bilmiyor muydun? O zaman hemşire de doktor olsun onlarda 4-5 yıl okuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 3 yıl önce
Eski köye yeni adet getirmek bu olsa gerek üniversiteler öğrencileri daha uzun süre yolmak pardon eğitmek için 4 yıl okumalarını istiyor ve ardından 3 yıllık deneyim şartı getiriyor.EASA nın uçak bakımcı lisansı almak için gereken süreye bakılırsa 2 yıla denk gelir ama bizim işi çok bilenler bunu görmezden geliyor.Uçak bakım mühendisi diye bir branş olamaz bu yaptıkları iş tanımında teknisyenlik olarak gözüküyor.Yurt dışında engineer denmesi onları mühendis yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir sorum var ~ 3 yıl önce
Bu lisansiyer kelimesini ilk kim teklif etti arkadaşlar vallahi merak ediyorum. Ben ettim desin ve açıklamasını yapsın ben kabul edeceğim söz. Lisansiyer yazsınlar kartıma. Bu arada tdk ya bir baksınlar ne yazıyor orada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuğçe ~ 3 yıl önce
Hakkımız olan unvanı almayı beklerken yine saçma bir unvan verildi. Mühendislik fakültelerinin neredeyse bütün derslerini aldığımız ve daha çok krediyle mezun olduğumuz halde hakkımız olan mühendislik unvanını vermemek için direniyorlar. Saçma sapan unvanlar türetiyorlar. Oysaki biz yılmadık, yılmayacağız. Anlayamadıkları bir şey var. Biz ne eleman ne de lisansiyeriz. Biz MÜHENDİSiz MÜHENDİS. Unvanımızı almak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonra Neden Beyin Göçü Oluyor ~ 3 yıl önce
Bu şekilde kararlar alınmaya devam ederse Türkiyeden Yurt dışına beyin göçü olmaya devam edecektir. Ülkemizdeki gençlere bizim destek vermemiz gerekirken şu an köstek oluyoruz. Lütfen alınan kararları ülkemizdeki gençlerin aleyhine değil lehine alalım istirham ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak Bakım Mühendisi ~ 3 yıl önce
Bana kalırsa YÖK bizim ne iş yaptığımızı bilmiyor veya anlamıyor. Bir türlü hakkettiğimiz ünvanı veremedi. Buradan kokpitteki iş arkadaşlarımıza sesleniyorum. Desteğinize ihtiyacımız var. Safe flight için elimizi taşın altına koyuyoruz, onaylıyoruz, anlatıyoruz, müzakere edip uçağı uçuşa veriyoruz ve sizlerle aynı dili konuşuyoruz. Hakkımızı aradığımız bu günlerde destek verenler UNUTULMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık bu gençlere ~ 3 yıl önce
Kanunsuzluğu düzeltmek için başka bir kanunsuz karara varmak , nasıl bir işbilmezliktir. Ortada kanuna uymayan apaçık bir gerçek var daha ne kadar üstünü örtmeye çalışacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SuatCanCa ~ 3 yıl önce
YÖK mü İTÜ'ye bağlı İTÜ mü YÖK'e bağlı belli değil. Kanunsuz unvan verenlerin dediğini yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan ~ 3 yıl önce
Çok bir şey istemedik hakkımız olan unvanı istedik tabi hiç yoktan ortaya atılmış bir ismi de değil ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000