11 Ağustos 2018, Cumartesi 13:01:04

Üniversite adaylarının tercihi İstanbul Yeni Havalimanı

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi bahçesinde kurulan stantlardan rehberlik hizmeti alan üniversite adayı gençler, tercihlerini İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışılabilecek bölümler üzerine yapıyor.
  • geleceğin çelebicileri geliyor gelin gelin çelebi de siz asgari ücrete süründürmek için bekliyor ne varsa şu bölümde geliyorlarda geliyolar sürünmeyi sefaleti mi seviyolar bi de genç bunlar yazık çok yazık
  • gelin gelin 5 i bir yerde takıyorlar havacılığa gelinde görün dünya kaç vardiya çalışılıyor! öyle stajda yattığınız gibi rahat mi anlayacaksınız ise başlayınca.... modern kölelik sistemi! ülkede is imkani olsa kimsenin 6 gün çalışıp 2 gün tatil.yapacagi bjr ise girip çalışmaz!
  • Tercih etseniz ne olcakki okuyun okuyun boşa okuyun torpiliniz yoksa okumayın gidin sağlık okuyun doktor olun biz okudukta ne oldu sanki işsiz işsiz takılıyoruz
  • Bağcılar’dan sonrasını okumadım:)
  • Ya bu resimde baktığımda 1 tane terminal binası gözüküyor. İç ve dış hat aynı yerden mi yapılacak ? Bütün safhaları bittiğinde burada kaç terminal olacak ?
  • Ben 10 yıldan fazladır sektörde çalışıyorum. Havacılık mezunları sektörde çok az olmakla birlikte genellikle yabancı dil bilgisi iyi olan kişiler kariyer mesleklerde istihdam edilmekte. Referansınız yoksa uzun yıllar kurumsal olmayan şirketlerde çalışırsınız ve bir gün gelir kendinizi kapının önünde bulursunuz! Vardiyalı çalışmak için de hep genç bir bedene sahip olmalısınız. Yani iyi düşünün "gaza gelmeyin" daha güzel bölümlere yönelin. Havacılık bölümleri içinde pilotaj, trafik kontrol memurlugu ve uçak gövde motor ile elektrik elektironik bölümleri tercih edilebilir. Geri kalanını hiç öğrnermiyorum...
  • Kabin memurlarının meslek yasası olmadıgı , Tk dısında tüm şirketlerde kötü koşulda çalıştıklarından da bahsedin bari cocuklara ,
  • Mezun oldukta ne oldu. Hocalarımız hep işletmeci idi. Havacılık sektör tecrübesi hocamız yoktu. Bu nedir? Tercih etmeyin tavsiye etmem gidin sağlık okuyun.
  • herkes havacı olamazz bu iş para için yapılmaz

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi bahçesinde kurulan stantlardan rehberlik hizmeti alan üniversite adayı gençler, tercihlerini İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışılabilecek bölümler üzerine yapıyor.

Belediyeden yapılan açıkalamaya göre, üniversite adaylarının seçeneklerinde ilk sırayı sivil havacılık, hosteslik, yer ve kabin hizmetleri alırken, onu ikinci sırada sağlık, üçüncü sırada ise ilahiyat takip ediyor.

Bağcılar Belediyesi başarı sırası, taban puanlar, tercih ve bölümler konusunda üniversite adaylarına destek için "Tercih Bağcılar 2018" adıyla bir etkinlik gerçekleştiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortaklaşa gerçekleştirilen program kapsamında, belediyenin Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi bahçesine 15 üniversite stant kurdu.

Öğrencilere, 15 üniversiteyi temsilen rehber öğretmenler ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) yetkilileri yardımcı oluyor. Gençlerin aldığı puan ve hedefleri doğrultusunda, yerleşebilecekleri okul ve bölümler değerlendiriliyor.

"Sivil havacılık, yer ve kabin hizmetleri çok revaçta"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdurrahman Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Zeynep Yılmaz, üniversite adaylarının özellikle iş garantili meslekleri sorduklarını belirtti.

Öğrencilerin tercihlerinde sivil havacılığın ön planda olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Yeni açılacak olan 3. Havalimanı'nı iş imkanı olarak görüyorlar. Yeni havalimanı gençlerimize çok cazip geliyor. Planlarını gelecekte burada çalışmak üzerinde yapıyorlar. Sivil havacılık, yer ve kabin hizmetleri çok revaçta. Hostes olmak isteyen kızlar çoğunlukta." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, üniversite adaylarının seçenek sıralamasında sağlık bölümleri ikinci, ilahiyatın ise üçüncü sırada olduğunu aktardı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da gençlerin üniversite tercihlerini doğru yönde yapmaları için başlattıkları "Tercih Bağcılar 2018" etkinliğinin yoğun ilgi gördüğüne işaret ederek, "Çocuklarımızın puanlarına göre en iyi okullara yerleşebilmeleri, hayallerine kavuşabilmeleri için destek oluyoruz." ifadesini kullandı.

Tercih belirleme stantları, 14 Ağustos'a kadar hizmet verecek.

Üniversite adaylarının tercihi İstanbul Yeni Havalimanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

başkan ~ 6 yıl önce
geleceğin çelebicileri geliyor gelin gelin çelebi de siz asgari ücrete süründürmek için bekliyor ne varsa şu bölümde geliyorlarda geliyolar sürünmeyi sefaleti mi seviyolar bi de genç bunlar yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gelin ~ 6 yıl önce
gelin gelin 5 i bir yerde takıyorlar havacılığa gelinde görün dünya kaç vardiya çalışılıyor! öyle stajda yattığınız gibi rahat mi anlayacaksınız ise başlayınca.... modern kölelik sistemi! ülkede is imkani olsa kimsenin 6 gün çalışıp 2 gün tatil.yapacagi bjr ise girip çalışmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz genç ~ 6 yıl önce
Tercih etseniz ne olcakki okuyun okuyun boşa okuyun torpiliniz yoksa okumayın gidin sağlık okuyun doktor olun biz okudukta ne oldu sanki işsiz işsiz takılıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üniversiteli gençler.. ~ 6 yıl önce
Bağcılar’dan sonrasını okumadım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminaller? ~ 6 yıl önce
Ya bu resimde baktığımda 1 tane terminal binası gözüküyor. İç ve dış hat aynı yerden mi yapılacak ? Bütün safhaları bittiğinde burada kaç terminal olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömrünüzü heba etmeyin!!! ~ 6 yıl önce
Ben 10 yıldan fazladır sektörde çalışıyorum. Havacılık mezunları sektörde çok az olmakla birlikte genellikle yabancı dil bilgisi iyi olan kişiler kariyer mesleklerde istihdam edilmekte. Referansınız yoksa uzun yıllar kurumsal olmayan şirketlerde çalışırsınız ve bir gün gelir kendinizi kapının önünde bulursunuz! Vardiyalı çalışmak için de hep genç bir bedene sahip olmalısınız. Yani iyi düşünün "gaza gelmeyin" daha güzel bölümlere yönelin. Havacılık bölümleri içinde pilotaj, trafik kontrol memurlugu ve uçak gövde motor ile elektrik elektironik bölümleri tercih edilebilir. Geri kalanını hiç öğrnermiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köle ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarının meslek yasası olmadıgı , Tk dısında tüm şirketlerde kötü koşulda çalıştıklarından da bahsedin bari cocuklara ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 6 yıl önce
Mezun oldukta ne oldu. Hocalarımız hep işletmeci idi. Havacılık sektör tecrübesi hocamız yoktu. Bu nedir? Tercih etmeyin tavsiye etmem gidin sağlık okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harbiyeli ~ 6 yıl önce
herkes havacı olamazz bu iş para için yapılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harbiyeli ye ~ 6 yıl önce
Sen zaten babanın hayrına çalışıyorsun :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000