12 Kasım 2015, Perşembe 08:11:11

Ukrayna'da Su-25 düştü

Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Su-25 model hücum jeti rutin eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti.

Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Su-25 model hücum jeti rutin eğitim uçuşu sırasında düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Dün, (11 Kasım 2015) 10.00 civarında rutin eğitim uçuşu gerçekleştiren, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait Su-25 uçağı düştü. Trajik hadise Zaporijya bölgesinin 40 kilometre kuzeyinde meydana geldi.” denildi.

Dnipropetrovsk’taki bir havalimanından havalanan uçağın düşüş nedeni araştırmak üzere bir komisyon kuruldu. Öte yandan uçak enkazının olduğu bölgede arama kurtarma ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, jetin alçak uçuş yaptığını birkaç manevra sonrasında yol üzerinde önünü kaldırarak uçtuğunu ve araçlara zarar vermeden yol kenarına düştüğünü belirtti. Düşen uçağın enkazı geniş bir alan yayıldı.

Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yetkilileri pilotun yakınları için taziye ve başsağlığı mesajı yayınladı.

Su-25'ler, çift motorlu, tek kişilik, saldırı ve yakın hava desteği uçakları olarak tasarlanmıştı. İlk uçuşunu 1975 yılında gerçekleştiren ağır zırhlı Su-25’ler özellikle tankları etkisiz hale getirmek için üretilmişti. Sovyet-Afgan Savaşı’nda yoğun bir şekilde kullanılan Su-25’lerin ABD Hava Kuvvetleri'ndeki muadili A-10 olarak biliniyor. (Haberler)

Ukrayna'da Su-25 düştü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000