21 Mayıs 2020, Perşembe 10:42:43

Uçuşlarla birlikte yeni dalgalar gelir mi?

Covid-19 pandemisi sebebiyle yaşanan krizi en çok hisseden sektörlerin başında havacılık geliyor. Tahliye uçuşları ile bir nebzede kasasına nakit para sokmayı başaran çoğu şirket, uçuşlara geri dönebilmek için adeta gün sayıyor. En büyük korku ise seferlerin başlamasıyla pandemide yeni dalgaların gelmesi...
  • Şuan ki yönetimlerle olmaz bu sınavdan zaten virüs öncesi sınıfta kalmışlardı..ne İga ne Dhmi ciddiye almadı şu anda devlet sayesinde göstermelik alıyorlar..bu salgın belasını yönetecek havacılıktan anlayan yöneticiler ile anca bu krizler aşılır..
  • Ya kardesim sizin kotu haber vermekten ümitsizlik aşılamaktan başka bir ugraşiniz yok mu?
  • Uçuşların başlamasıyla yeni dalga eskisinden daha güçlü halde gelirse bunun sorumlusu kim olacak? Her şey para değil söz konusu olan hayati,ciddi bir virüs ve insan hayatı...

Covid-19 pandemisi sebebiyle yaşanan krizi en çok hisseden sektörlerin başında havacılık geliyor. Tahliye uçuşları ile bir nebzede kasasına nakit para sokmayı başaran çoğu şirket, uçuşlara geri dönebilmek için adeta gün sayıyor.

Dünya genelinde bir çok havayolu şirketi uçuş programlarını açıklarken, Arjantin gibi ülkelerde uçuş yasağı süresini Eylül ayına kadar uzattı.

Önlemlerin en üst düzeyde tutulduğu Hong Kong’ta kapsül dezenfaktan ile yolcular dezenfekte edilecek. Bir çok havayolu şirketi de uçuşlarda maske zorunluluğu olduğunu dile getirirken, maskenin özellikle uzun uçuşlarda her iki saatte bir değiştirilmesi gerektiğinden bahseden ne yazık ki yok. 

Filitreleme sistemleri ise ayrı bir muamma olarak karşımızda duruyor. Eksik bir bilgi sağlanarak yolcuların güveni kazanılmaya çalışıyor. BBC’de çıkan habere göre, uçak içindeki filtreleme sistemi bir saat içinde havayı 20 kez değiştirirken, insanın bir saatte ortalama nefes alma süresi 960 olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç olarak filtreleme sistemi, uçak içinde olası yayılan virüsleri uçak dışına kadar itene kadar iş işten geçmiş olacak .

Amerikalı bilim adamlarının üzerine basa basa belirttikleri, termal kamera ile ateş ölçmenin anlamsız gerçeği yine görmezden gelindi. Pandemi başlangıcında ise bu sistem uygulanarak uçuşlara devam edildi. Bu sayede asemptomatik (herhangi bir belirti göstermeyen) kişiler ülkelerine virüsü taşıdı.

Pandeminin devam ederken uçuşlara başlanması son derece riskli bir adım. Sektörün kurtuluşunu sağlamaya çalışmak bir çok insanın hayatını kaybetmesine sebep olacağı gibi yine bir çok kişininde evlerindeki mahrumiyetine devam etmesine neden olabilir.

İngiliz ve Rus bilim adamları Çin’den elde ettikleri veriler ışığında Covid-19’un bir çok belirtisini kamuoyu ile paylaştı. Daha önce Coivd-19 virüsüne yakalanan kişilerin tekrar yakalandığı açıklandı. Uçuşların ilaç ya da aşı bulunmadan yeniden başlaması, ikinci, üçüncü dalgaların gelmesi kaçınılmaz gözüküyor.

©️AirportHaber

Uçuşlarla birlikte yeni dalgalar gelir mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Tecrübeli kriz yönetecek insanlar lazım ~ 4 yıl önce
Şuan ki yönetimlerle olmaz bu sınavdan zaten virüs öncesi sınıfta kalmışlardı..ne İga ne Dhmi ciddiye almadı şu anda devlet sayesinde göstermelik alıyorlar..bu salgın belasını yönetecek havacılıktan anlayan yöneticiler ile anca bu krizler aşılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya allah allaaaah ~ 4 yıl önce
Ya kardesim sizin kotu haber vermekten ümitsizlik aşılamaktan başka bir ugraşiniz yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyide ~ 4 yıl önce
Kendimizi kandirmak daha mi iyi.
Dalga dalga ~ 4 yıl önce
Dalgalanıyor
virüs ~ 4 yıl önce
Uçuşların başlamasıyla yeni dalga eskisinden daha güçlü halde gelirse bunun sorumlusu kim olacak? Her şey para değil söz konusu olan hayati,ciddi bir virüs ve insan hayatı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Antivirüs ~ 4 yıl önce
Sayın virüs herşeyin bir kararı kıvamı vardır. 1 sene evde oturunca paranız da tükenince, sağlınızı nasıl korumayı düşünüyorsunuz? Kolonya, dezenfektan, kağıt, su, sağlıklı yiyecekler size bedava galiba
Antivirüs e cevaben ~ 4 yıl önce
Yeni bir dalga geldiginde cokmu iyi bir durumda olacaksin..havayolunda çalışmadan bile başka sektöre yonelirsin cokmu zor
Sevgili Antivirüs ~ 4 yıl önce
Antivirüs; yeni wormlar,trojanlar çıkarsa sende işe yaramayacaksın güncellemen gelsede format atmadan kurtulamazsın bu durumda saydıklarını almana da gerek kalmayacak zaten 1 avuç toprağa sığarsın, iki türlü de insan oğlu zarardan kurtulamayacak.Mecburiyetler yüzünden birileri öldü ölecek.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000